octu z wyjętą pestką, przekrojonych na pół 5 małych ogórków kiszonych pokrojonych na małe kawałki 8 patyczków do szaszłyka przełamanych na pół lub 15 wykałaczek Jak przygotować koreczki serowe? Na wykałaczkę nabijamy po jednym kawałku sera, kabanosa, ogórka, oliwkę, kawałek papryki i śliwki. Kolejność dowolna, zabawa gwarantowana. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku(...)Instagramie ! Artykuł Koreczki serowe pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneZawsze coś w lodówce jest więc jak tylko wyobraźnia nam pozwoli możemy dowolnie łączyć owoce, warzywa, sery i wędliny. Mi oczywiście z pomocą przyszło Tradycyjne Jadło z pysznymi kabanosami. Koreczki podane na talerzu Porcelana Bogucice z kolekcji Miranda. Składniki: ser mimolet ser gouda pomidorki koktajlowe kabanosy swojskie 96% mięsa Tradycyjne Jadło winogrona jasne papryka marynowana ogórek zielony(...)kostkę. Ser sałatkowy odsączyć z zalewy. Paprykę odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki wielkości sera. Kabanosy pokroić w kawałki wielkości sera. Tak przygotowane składniki kolejno nabijać na wykałaczki. Koreczki możemy przygotować wcześniej i przechowywać szczelnie zamknięte w pojemniku
Ala piecze i gotujePyszne chrupiące słodko-ostre koreczki, doskonałe na przekąskę lub do obiadu. Składniki: 2,5 kilograma ogórków ze skórą 3 cebule 2 łyżki soli Zalewa: 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki wody 1 szklanka octu Przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki pieprzu mielonego 5 łyżek posiekanego świeżego kopru kopru Sposób przygotowania: Ogórki(...)studzimy. Po 3 godzinach wlewamy zimną zimną zalewę, pozostaw na 3 godziny. Ogórki przyciskamy talerzem żeby nie wypłynęły na wierzch. Po 3 godzinach dodajemy wszystkie przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Koreczki przekładamy do umytych i wyparzonych do słoików , zalewamy zalewą. Następnego dnia pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania. Koreczki najlepiej robić z małych ogórków,wtedy są najlepsze
Bajeczna Kuchniadziś ciekawy pomysł na podanie koreczków w ogórku. Trudno wyobrazić sobie bez nich udaną zabawę karnawałową. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania. Moja propozycja na takiego krokodyla to: Składniki: 1 duży ogórek papryka żółta 4 ziarenka ziela angielskiego oliwki zielone i czarne pomidorki koktajlowe małe(...)pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy
Podróż w kulinariamożna utworzyć ozdobne paski). U mnie ogórki dopiero się zaczynają,więc te kupne wolałam obrać. Każdy ogórek pokroić na 6 kawałków.Ostrym nożem z czubkiem wydrążyć środki,by powstały koreczki. Ser sałatkowy osączyć, przełożyć do naczynia i zmiksować lub utrzeć na gładką masę razem ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Pastę doprawić solą i pieprzem. Pomidorki rzymskie dobrze(...)umyć i wysuszyć,przekroić na dwie części.Jeśli używamy dużego pomidora pokroić go na niewielkie kawałki.Ogórkowe koreczki napełnić serową pastą.Na wierzchu porozkładaj połówki pomidorów.Oprószyć je solą,pieprzem i udekorować listkami bazylii lub dowolnymi kiełkami. Podawać należy mocno schłodzone. Smacznego
Niespełnione zdolności kulinarneKoreczki te robiłam pierwszy raz, za namową męża. Przepis mam od teściowej - to właśnie ona robi tą wersję ogórków na zimę. Zawsze to wyglądało to tak, że mąż wynosił po cichu(...)spiżarni słoiczki. W tym roku jednak ogórki obrodziły niesamowicie, więc robię nie tylko płaty po żydowsku które uwielbiamy, nie tylko robimy małosolne i korniszony - ale właśnie też koreczki i pewnie zrobię jeszcze jakąś sałatkę konserwową . Róbcie szybciutko, bo ceny warzyw mają iść w górę nawet o 50% a na większej ilości to odczujemy na pewno. Koreczki świetnie
Poezja Smaków - blog kulinarnyzimę Pyszna sałatka na zimę z ogórków z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli i selera. Słodka, świetna jako dodatek do obiadu, i idealna na imprezę jako przystawka. Serdecznie polecam koreczki z ogórków, nie zmoże ich zabraknąć w Waszej spiżarni!!! Składniki: 4 kg ogórków 4 duże papryki 1/2 kg cebuli 1 średni seler solanka: 9 szklanek wody 1 szklanka soli zalewa(...)szklanki wody 3 szklanki octu 4-5 szklanek cukru 1 łyżeczka ziela angielskiego 2 łyżeczki gorczycy Sposób przygotowania: Ogórki umyć, pokroić w koreczki (około 4-5 cm kawałki). Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, seler zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Warzywa ułożyć warstwami w misce i zalać solanką na około 3 godziny. Potem odcedzić. Zalewę zagotować, włożyć
na moim stole...najlepsza będzie dowolna ryba wędzona lub w oleju, powinna być dość wyrazista. Smak ryby w otoczce z ostrej papryki łagodzi delikatne jajeczko przepiórcze i aromatyczny pomidor koktajlowy. U mnie koreczki zniknęły pierwsze ze stołu. :) Składniki (na 3-4 porcje): 12 jajeczek przepiórczych 4 sardynki lub szprotki w oleju, ewentualnie wędzonego łososia 2 zielone ostre papryczki pepperoni lub duże chili(...)krążek papryki włożyć kawałek rybki, ostrożnie nadziewać na wykałaczki kolejno: połówkę jajeczka (są bardzo delikatne!), krążek papryki z rybą, na koniec połówkę pomidorka tak, aby przekrojona część stanowiła podstawę koreczka. Na każdy koreczek położyć lub nadziać listek pietruszki. 3. Układać na talerzyku, przed podaniem krótko schłodzić
Kuchnia Prezydentowejzasadzie wariacji na temat koreczków jest tyle ile jest nam w stanie podsunąć nasza inwencja twórcza. Moja wyobraźnia i kubki smakowe zaproponowały mi takie oto kombinacje smakowe:) Koreczki z serem camembert, winogronem i orzechami: - na wykałaczkę nadziewamy kawałek sera, wbijamy w niego orzeszek a na końcu nadziewamy połówkę winogrona ( jeśli owoce są małej wielkości można użyć całych(...)dodatkowo przed nadzianiem usunęłam pestki. Koreczki z papryką, kabanosem i serem żółtym: - kawałki papryki, żółtego sera i kabanosa nadziewamy w dowolnej kolejności na wykałaczkę. A już niebawem zapraszam na torcik
My simple kitchentemp. 180-200 stC . Mini kanapeczki z łososiem - chleb żytni - łosoś wędzony - serek puszysty -koper Chleb pokroić na mniejsze kawałki, posmarować serkiem, nałożyć łososia i posypać posiekanym koperkiem. Koreczki w wersji light - ogórki konserwowe - pieczarka konserwowa - chleb żytni - pomidorki koktajlowe - ser feta - oliwki -szynka Wszystkie składniki pokroić- chlebek w małą kostkę, ogórki w zależności od wielkości na mniejsze kawałki(...)pomidorki na połówki oraz ser i szynkę w kostkę. Nadziewać na przemian na małe wykałaczki. Dodatkowo przyrządziłam dwa rodzaje dip- ów, w których można maczać chipsy z cukinii i koreczki. DIP czosnkowy: - mały jogurt naturalny - 4 ząbki czosnki - łyżeczka majeranku - szczypta soli i pieprzu DIP ostry - mały jogurt naturalny - szczypta soli i pieprzu - łyżeczka papryczki chilli
Tradycyjna Kuchniawyczarować w kilka minut. Te uwielbiane przez wszystkich gości przystawki bardzo szybko znikają ze stołu, są doskonałym starterem na domowe imprezy, sylwestra czy andrzejki. składniki na około 25 koreczków 150 g żółtego sera 150 g kabanosa 15 plasterków salami 10 czarnych oliwek bez pestek 10 mini ogórków konserwowych 10 marynowanych cebulek 10 marynowanych papryczek czerwonych 15 marynowanych pieczarek(...)Pozostałe składniki odsączamy z marynaty. Na wykałaczki nadziewamy poszczególne składniki tworząc ulubione kompozycje smakowe np. kabanos, papryczkę, pieczarkę i salami lub pieczarkę, salami, ogórka i cebulkę kolejność dowolna. Gotowe koreczki wbijamy do jabłka i podajemy na stół
Smakowite Daniadziś ciekawy pomysł na podanie koreczków w ogórku. Trudno wyobrazić sobie bez nich udaną zabawę karnawałową. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania. Moja propozycja na takiego krokodyla to: Wykonanie: Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie(...)pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy
Podróż w kulinariasmaczniejszą. Fasola "Piękny Jaś" zastąpi mięsne dodatki, dodamy nasz tradycyjny ser roladę ustrzycką, oliwki i suszone pomidory. Do tego zrobimy prosty ostry sos by było w czym maczać koreczki :). Fasola to wdzięczne warzywko - odkwasza nasz organizm, zawiera dużo cennego białka i lecytyny za to nasz ostry sos to źródło kapsaicyny która skutecznie niszczy wszelakie bakterie i wirusy. Polecam moje(...)skromne koreczki na fajną kolację w gronie znajomych czy jedną z przystawek na karnawałowej imprezie. Zabierajcie się do pracy i nie zapomnijcie polubić Kuchni PROzdrowotnej! Czas przygotowania 10-20 minut Składniki: Ugotowana fasola piękny jaś Suszone pomidory Oliwki czarne Ser rolada ustrzycka Koncentrat pomidorowy Pasta chilli odrobina cukru, soli i masła Przygotowanie: 1/ Nabijamy na przemian ziarno fasoli, suszony
Kuchnia PROzdrowotnapowiecie na koreczki pingwinki? Przesłodkie stworki wykonane z czarnych oliwek, marchewki i kremowego serka. Idealne na imprezy, jako dekoracja talerza. Nie są skomplikowane w wykonaniu. Składniki: oliwki czarne serek kremowy 1 szt marchewka łosoś wędzony w plastrach feta małe wykałaczki Wykonanie: Oliwki odsączamy, marchewkę obgotowujemy, łososia dzielimy na małe kawałeczki. Marchew kroimy na plastry i w każdym(...)kawałkami łososia. W mniejszą oliwkę, w miejsce po usunięciu pestki wkładamy mały trójkąt wycięty z marchewki. Teraz składamy nasz koreczek. Na wykałaczkę nabijamy głowę pingwina następnie brzuszek i na koniec całość wbijamy na nóżki z plastra marchwi. Gotowe koreczki układamy na plastrach fety, imitują one kawałki lodu
Malinowe Pocałunkiminut przy dość ograniczonej ilości składników. A nasze dania miały być smacznie, ale przede wszystkim fotogeniczne, miały wyglądać bosko na zdjęciach. Ja przygotowałam słuchając dyskretnych porad Beaty kolorowe koreczki: kulki z naturalnego serka Alemette wymieszane z czerwoną(...)papryką, obtoczone siekanymi ziołami, na grillowanych plasterkach żółtej i zielonej cukinii, między które zostały włożone grzanki z razowego chleba, całość zwieńczona ćwiartką pomidorka koktajlowego i listkiem bazylii i kolendry. Koreczki zostały ułożone na czerwonych talerzach, które doskonale podkreślały kolory. Zdjęcia koreczków wykonałam samodzielnie, sami oceńcie jak mi poszło i zapraszam do wypróbowania przepisu. Na warsztaty stawili się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię