Przepis na : obiad
To taka zupa w stylu meksykańskim. Bardzo rozgrzewająca, sycąca a przede wszystkim smaczna. Idealna na chłodne dni Składniki: Pulpeciki 500 g mięsa mielonego z szynki 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka w proszku pół czerstwej bułki namoczonej w mleku 2 łyżki oleju rzepakowego Mięso, posiekany czosnek, przyprawy oraz dobrze odciśniętą bułkę wymieszać do połączenia składników. Formować małe kuleczki. W garnku rozgrzać olej, smażyć pulpeciki na złoty kolor. Następnie wyjąć z garnka, tłuszcz zostawi... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...