PIECZONE ZIEMNIAKI Z SOSEM SEROWYM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ

PIECZONE ZIEMNIAKI Z SOSEM SEROWYM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ

PIECZONE ZIEMNIAKI Z SOSEM SEROWYM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ

Aby pieczone ziemniaki były smaczne i się nie rozpadały kluczową sprawą jest wybór dobrej odmiany. Do pieczenia, smażenia i na frytki najlepsze są wszystkie odmiany z grupy B, na przykład Sante, Irys lub Irga. Ziemniaki z grupy A zupełnie się nie nadają, za to sprawdzą się w gotowaniu lub w sałatkach. SKŁADNIKI: -  ziemniaki (duże, klasa B) (jeden ziemniak na osobę) -  sos serowy - kwaśna śmietana - sól  - szczypiorek PIEKARNIK ROZGRZEJ DO TEMPERATURY 180 stopni. Ziemniaki bardzo dokładnie wys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.