paszteciki fińskie

paszteciki fińskie

paszteciki fińskie

Paszteciki fińskie od lat często robimy z mamą na wszelkie przyjęcia. Są bardzo dobre na ciepło lub zimno a najlepsze z dipem czosnkowym. Z reguły podaję je jako dodatek do sałatek.  Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek czosnku sól pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Autor

klementynkaklementynka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, kapustą, kapusta kiszona, mielone, paszteciki, pieczarki, ser, mięso mielone, papryka, dip czosnkowy, dipy, sałatki, sałatka, ser żółty, mielone pieczarki, jajka z farszem, pieczarki w cieście, salatka z jajkiem, ciasto na zimno, paszteciki z kapustą, sałatka z serem żółtym , salatka z serem, mięsa pieczone, sałatka z papryki, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.