paszteciki - 1143 przepisów

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 128

sięgamy po rozgrzewający czerwony barszcz. Mamy swój ulubiony, z kartonika. Tak, tak, z kartonika Ale trochę głupio tak sam gorący barszczyk konsumować, więc często w zimie goszczą u nas paszteciki w różnych odmianach. Najczęściej paszteciki drożdżowe z kapusta i grzybami. Taki zwykły klasyk, a po spacerze podgrzewamy barszczyk, wrzucamy do mikrofali lub piekarnika paszteciki i mamy całkiem sycący posiłek(...)kilkanaście minut. O walorach smakowych nie wspominam. Paszteciki możemy spotkać z kapustą i grzybami, kapustą i pieczarkami (tak, to też grzyby;), z kapustą czy z samymi grzybami. Co ciekawe, jeśli spróbujemy w kilku domach to samo danie w postaci np. pasztecików z kapustą i grzybami, to będą one smakować inaczej. Wszystko to dlatego, że każda gospodyni inaczej robi farsz

Mieszam w Garnku
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 1775

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na pomoc przychodzi ciasto francuskie ! Noo…niestety nie to ciasto francuskie domowej roboty , lecz to sklepowe… ale mimo to paszteciki wychodzą pyszne! Paszteciki z ciasta francuskiego zrobicie dosłownie w kilka(...)minut. Na dodatek są bardzo proste, więc nie ma szans, by się komuś nie udały. Wigilijne kapuśniaczki najlepiej podawać z czerwonym barszczem :) Zobacz również przepis na: drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Paszteciki z ciasta francuskiego – Składniki: Ciasto francuskie – 275g Kapusta kiszona – 500g Suszone grzyby – 40g Cebula – 1 duża sztuka Wrzątek – do zalania grzybów

Kulinarne Przeboje
Pizzowe paszteciki pełnoziarniste :) 149

Jakiś czas temu przeglądałam fora internetowe i natrafiłam na dziewczynę ,która opisywała pomysł na takie paszteciki. Chodziły za mną ,aż w końcu postanowiłam zrobić. Jestem jak najbardziej zadowolona! Po wyjęciu składników okazało się,że nie mam żółtego sera ,więc dodałam camembert 13 % tłuszczu starty na tartce ,który idealnie się sprawdził! To chyba nawet lepsza wersja ,bo dodałam go dużo mniej(...)niż dodałabym pełnotłustego sera żółtego ,a efekt był podobny! Z podanych proporcji wychodzi 9 pasztecików ,chociaż sporo ciasta musiałam wyrzucić ,ponieważ podczas wałkowania nakładania farszu ciasto musi mieć idealny kształt prostokąta. Niestety nie odliczałam z wartości kalorycznej tego wyrzuconego ciasta. Składniki Na ciasto : 100g mąki pełnoziarnistej 20 g drożdży troszkę mleka do rozpuszczenia drożdży sól 0,5 łyżeczki cukru trzcinowego

Feel Eat
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 15

takie dania bez których w mojej rodzinie nie może odbyć się kolacja wigilijna, są to paszteciki drożdżowe. Przygotowuje je w dwóch wersjach jako paszteciki z pieczarkami oraz paszteciki z kapustą i grzybami. Najbardziej smakują mi w wersji na ciepło, jednak na zimno również będą przepyszne. Najczęściej przygotowuje je na Boże Narodzenie oraz na Sylwestra, ale nadają się również na imprezy(...)rodzinne. Mimo, iż są czasochłonne, są warte pracy poświęconej na ich wykonanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki drożdżowe z pieczarkami – Składniki Paszteciki składają się z ciasta drożdżowego oraz farszu pieczarkowego. Farsz pieczarkowy można przygotować wcześniej, jeśli robisz go tego samego dnia, to zrób go tyle wcześniej, by w czasie faszerowania był on już całkiem zimny. Paszteciki najlepiej smakują na świeżo

To Musisz Wiedzieć
Domowe Paszteciki z Mięsem – Idealne do Barszczu 17

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki to smaczna przekąska przygotowywana z ciasta drożdżowego z dodatkiem pysznego nadzienia. Zazwyczaj farsz składa się z mięsa lub kapusty i grzybów. Wypieki te możemy modyfikować wedle swoich upodobań, w podobny sposób jak pierogi. Ciasto na paszteciki z wierzchu jest kruche a wewnątrz delikatne. Możemy je także przygotować z ciasta francuskiego. W marketach znajdziecie gotowe ciasto francuskie(...)pewnością przyśpieszy Wam pracę. Będzie także idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie lubią zabawy z przygotowywaniem ciasta. Przyznam się, że czasem korzystam z tej przyśpieszonej wersji na domowe paszteciki , jednak zazwyczaj sama robię ciasto. Paszteciki zazwyczaj serwowane są z barszczem czerwonym i tak też robimy u nas w domu. Pyszny barszcz z dodatkiem ciepłych pasztecików smakuje obłędnie. Paszteciki kojarzą

Przepiski.pl
A do barszczu drożdżowe paszteciki 153

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}   Zachowując tradycję, ale też zaspokajając kulinarne oczekiwania moich domowników, co roku na Wigilię przygotowuję paszteciki. Są one nieodzownym towarzystwem dla barszczu serwowanego tego wieczoru. Moje pierwsze paszteciki nie zaliczały się do szczególnie udanych. Po pierwsze były za duże, po drugie ciasto pozostawiało wiele do życzenia(...)trakcie pieczenia stało się twarde i suche, i nic a nic nie przypominało ciasta drożdżowego. Od tamtej pory podjęłam kilka prób, zanim upiekłam paszteciki, które mnie zadowoliły. Ciasto po upieczeniu jest miękkie, puszyste, a z farszem pieczarkowym stanowi bardzo smaczną całość. Pieczarkowe nadzienie wykorzystuję dość często w ciągu roku do bułeczek i zapiekanek, ale raz w roku dodaję do niego

Przysmaki Karolki
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i żółtym serem 15

Paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym z żółtym serem są rozkoszne. Pieczarkowe nadzienie posklejane żółtym serem, który podczas pieczenia przyjemnie się rozpływa wewnątrz wypieku. Całość zamknięta w puszystym cieście drożdżowym. Maleńkie bułeczki mogą posłużyć jako przekąska lub dodatek serwowany razem z czerwonym barszczem, zamiast uszek i polskich pierogów. Przepysznie smakują zarówno na ciepło – zaraz po upieczeniu, jak i na zimno(...)kolejnym dniu. Możesz także w każdej chwili ponownie podgrzać je w kuchence mikrofalowej, jeśli wolisz zajadać je wyłącznie na ciepło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki drożdżowe serowo – pieczarkowe 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 40 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 160 kcal Maleńkie paszteciki z ciasta drożdżowego

ProstePesto.pl
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 202

Bardzo lubię paszteciki z różnymi rodzajami farszu. Najczęściej potrafię skusić się na farsz z kapustą lub kaszą, rzadziej z mięsem. Tym razem postanowiłam wykonać paszteciki z ciasta drożdżowego sama. Jak widać - udało się. Świetnie smakują na drugi dzień z kubkiem gorącego barszczu czerwonego. Przepis stąd . Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła roślinnego 3/4 szkl. mleka 3 łyżeczki(...)cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 2 jajka  Dodatkowo: kminek 1 jajko do smarowania pasztecików 500 g ulubionego farszu (u mnie z kapustą i grzybami - np. z tego przepisu) Wykonanie: Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić.  Mąkę przesiać do miski z solą. Mleko zagotować i rozpuścić w nim masło, odstawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu dodać

Pasja Smaku
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 161

Witam serdecznie Propozycja na pyszne paszteciki z farszem mięsnym, farsz jest bardzo dobry, wilgotny a paszteciki bardzo smaczne. Idealnie nadają się do podania z czystym czerwonym barszczem i nie tylko. Polecam wypróbować przepis na paszteciki. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 45 szt pasztecików na farsz: 600 g mięsa przed gotowaniem  użyłam wieprzowego ale może być cielęce(...)usiekanego koperku duża szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka papryki słodkiej duża szczypta pieprzu cayenne lub papryki ostrej do smaku sól, pieprz olej do smażenia farsz możemy wykorzystać do przygotowania pasztecików z ciasta drożdżowego, półkruchego  lub francuskiego na ciasto: 340 g (2 szklanki) mąki pszennej – użyłam poznańskiej 150 ml letniego mleka 2 żółtka 2 łyżki oleju 20 g drożdży świeżych

Uwaga Babcia Gotuje
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 80

ciasto: 3 szklanki mąki + 3 czubate łyżki do zaczynu 5 łyżek roztopionego masła pół łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 1 jajko + 1 jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem  pół szklanki kwaśnej śmietany 1/3 szklanki ciepłego mleka 5 g świeżych drożdży ziarna kminku świeży rozmaryn składniki na farsz: 1 kg mielonego mięsa wołowego (albo wieprzowego(...)rozwałkujemy na pasy o szerokości około 15 centymetrów. Na środek każdego pasa ( mnie wyszły 3 ) układamy farsz i zawijamy w ala roladę, następnie kroimy na 5 centymetrowe paszteciki. Każdy pasztecik smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy siekanym rozmarynem i kminkiem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. paszteciki z mięsem

Bon Appetit Małgorzaty
Paszteciki z kapustą i grzybami 332

jednej nieudanej próbie, w końcu wyszły! Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu czerwonego. Mam nadzieję że nie tylko u mnie zagoszczą na wigilijnym stole :) PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: Zaczyn do ciasta drożdżowego: - 50 gram świeżych drożdży (pół kostki) - szklanka mleka - łyżeczka cukru - 2 łyżki mąki pszennej (typ 650) Ciasto drożdżowe: - 500 gram mąki pszennej(...)Gotowe "rulony" pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika powinny sobie poleżeć jeszcze przez około 10-15 minut. Z wierzchu paszteciki można posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać np. czarnuszką, czarnym sezamem lub makiem, dla ozdoby. Ja niestety nie miałam czym posypać, więc ominęłam ten etap. Paszteciki piec w temperaturze 180 stopni

Zgrabne Gotowanie
Paszteciki z farszem a la bolognese 38

Paszteciki z farszem a la bolognese Dziś mam dla Was przepis, który sprawdzi się zarówno na przyjęciach lub spotkaniach z przyjaciółmi, jak i na pyszny domowy obiad. Paszteciki z farszem a la bolognese, to nic innego jak drożdżowe paszteciki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem sosu bolońskiego, odrobiny przypraw i cebuli. Całość wychodzi tak pyszna, że to danie już niejednokrotnie gościło(...)moim domu. Z ciastem na drożdżowe paszteciki naprawdę dobrze się pracuje, a farsz przygotujecie dosłownie w kilka minut. Takie paszteciki z farszem a la bolognese najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu w towarzystwie ketchupu lub kubka czerwonego barszczu. Można je oczywiście podgrzać w piekarniku, a nawet (w ostateczności) w mikrofali. Koniecznie spróbujcie, polecam Takie drożdżowe paszteciki idealnie smakują z łagodnym ketchupem

Słodkie okruszki
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 97

Paszteciki z ciasta kruchego, które zawsze się udają. Robi się je błyskawicznie i w równie szybkim  tempie znikają z talerza. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: Ciasto 50 dag mąki 25 dag masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 . żółtka(...)Farsz rozłożyć na cieście, pozostawiając 3 cm do brzegu. Zwinąć tak jak roladę, następnie ciąć na ukosa  dzieląc na mniejsze części. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Paszteciki posmarować żółtkiem- dzięki temu będą ładnie rumiane. Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut w temperaturze 190 C. Ciepłe paszteciki najlepiej smakują z czerwonym barszczem .  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pełnoziarniste paszteciki z pieczarkami 94

Kompletnie nie wiem jak nazwać ten przepis. Paszteciki to to nie są ,ale bułki też nie. Nic to nie przypomina. Moja inwencja twórcza :) Tak naprawdę do środka można włożyć co się tylko chce. Są super do zabrania ze sobą na drugie śniadanie! Chrupiące i przez to,że są z mąki pełnoziarnistej sycą na długo. Ja zrobiłam dwie wersje : oczywiście obie(...)miały pieczarki ,ale w jednej była jeszcze szynka ,a druga była posmarowana koncentratem pomidorowym. Z tych proporcji wyszły mi 4 dość spore bułeczko-paszteciki. Potrzebujemy : Na ciasto 70 g mąki pełnoziarnistej 15 g drożdży mleko ( parę łyżek do rozpuszczenia drożdży) sól 0,5 łyżeczki cukru trzcinowego woda  Dodatki : pieczarki - ilość wg uznania ,ja lubię duuużo  pieprz ,zioła prowansalskie

Feel Eat
Zawsze udające się paszteciki Lali (z mięsem ) 72

wygrzebała gdzieś dawno temu ten przepis ( chyba pokazywali go ze 20 lat temu w jakiejś telewizji śniadaniowej) .Dała mi go z uwagą ,że to przepis dla ,, ograniczonej blondynki " - paszteciki zawsze się udają ( trzeba tu zaznaczyć ,że Lala sama jest naturalną blondynką ). Przepis jest fantastycznie prosty - nawet ja brunetka je zrobię .A paszteciki pyszne . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni