paszteciki - 1321 przepisów (strona:5/89)

Paszteciki z Kapustą i Suszonymi Grzybami 41

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to jedna z potraw, która pojawia się na wigilijnyM stole w wielu domach, także u nas. Możemy je przygotować nie tylko na święta, jednak w tym okresie w połączeniu z cudownym zapachem i magią świąt, smakują one najlepiej. Szczególnie z dodatkiem świątecznego barszczu u nas oczywiście czerwonego. Wypiekami z ciasta drożdżowego(...)babci i w obecnej chwili jest to mój ulubiony rodzaj ciasta. Z jego dodatkiem można przygotować wiele ciekawych i bardzo smacznych wypieków słodkich i tych słonych. W tym właśnie paszteciki z kapustą i grzybami , o których mowa. Paszteciki z kapustą i grzybami możemy także zaserwować, podczas wizyty gości. Te malutkie drożdżowe bułeczki możemy też wypełnić innym ulubionym farszem, np. kurczakiem

Przepiski.pl
Paszteciki z mięsem 51

Jakiś czas temu pokazywałam wam przepis na paszteciki z grzybami , które będą idealne do wigilijnego barszczu lub po prostu na świąteczną przekąskę. Dziś mam dla was mięsną wersję, którą zwykle przygotowuję na imprezy lub spotkania ze znajomymi. Szczerze mówiąc nigdy nie wiem ile tak naprawdę powinnam ich zrobić, bo zawsze znikają w oka mgnieniu i wydaje się, że było(...)mało. Jeśli jakimś cudem zrobicie ich więcej niż trzeba, pamiętajcie, że tak zrobione paszteciki świetnie znoszą mrożenie. Odgrzane w piekarniku znów zyskają chrupkość. Przepis na paszteciki z mięsem Składniki na paszteciki z mięsem Ciasto na paszteciki: 500 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła 30 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego duża szczypta soli Farsz do pasztecików

okolicepalnika.pl
Paszteciki grzybowe 95

Paszteciki grzybowe Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe paszteciki z grzybowym farszem. Idealne na święta do domowego czerwonego barszczu. Takie paszteciki śmiało możecie postawić obok tradycyjnych pierogów czy uszek. Paszteciki grzybowe sprawdzą się również na Sylwestra i inne przyjęcia. Spróbujcie. Przepis jest naprawdę prosty. Ciasto drożdżowe wychodzi miękkie i dobrze się z nim pracuje. A farsz, to wyłącznie(...)podstawowe składniki i przyprawy. Szczerze polecam Wam moje paszteciki grzybowe. Składniki: Na farsz: około 100-110 g suszonych podgrzybków Leśne Skarby 2 mniejsze cebule lub 1,5 dużej świeżo mielony pieprz i sól do smaku około 2 łyżki masła Na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli

Słodkie okruszki
Paszteciki z kapustą i grzybami 119

Paszteciki z kapustą i grzybami to pyszna przekąska na święta Bożego Narodzenia, ale i nie tylko. Są tak pyszne, że mogłabym je zajadać przy każdej okazji. Drożdżowe kapuśniaczki z kapustą kiszoną, suszonymi grzybami i pieczarkami są bardzo mięciutkie i puszyste. W błyskawicznym tempie znikają ze stołu, a dzieci za nimi przepadają. Są idealną przystawką do czerwonego barszczu. [embed]https://youtu.be/ub2QP5yxWZo[/embed] Składniki na paszteciki z kapustą i grzybami (około 30 dużych sztuk): 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 400 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 250 g pieczarek 20 g suszonych grzybów po kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych sól, pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Pâté......pasztecik z kurzych wątróbek 107

Składniki: 500 g kurzych wątróbek pół piersi z kurczaka 2 czerwone cebule 1 żółta cebula 5 ząbków czosnku 50 ml Brandy kilka kropel sosu sojowego pół

Gaździnka warzy
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 251

 Święta już dawno za nami, a mnie właśnie naszła ochota na takie świąteczne cudeńka :D Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1/2 łyżki soli 2 łyżeczki

Malinowo w kuchni
Paszteciki z ciasta francuskiego... na ostatnią chwilę 982

Mam albo mylne wrażenie, albo się starzeję ;) Czy coraz więcej osób pragnie spędzać sylwestrowy wieczór w domowym zaciszu? Gdzie się nie obejrzę, kogo nie zapytam - wszyscy

bistro mama
Kruche paszteciki 106

Oj długo mnie nie było, ale mój internet odmawiał mi posłuszeństwa. Na szczęście póki co ruszył i mam nadzieję, że już tak zostanie. No mam nadzieje

Moje pyszne gotowanie
Paszteciki, kapuśniaczki, w cieście drożdżowym 103

Przepis od mojej kuzynki Betti, sprawdzony, modyfikowany i dopieszczony do granic smaku!. Ciasto...bajka..., a nadzienie to już inna sprawa :). Wegetarianie zrobią farsz z kapusty i

Apetyczna babeczka
Paszteciki z czerwonej soczewicy 72

Cześć :) Chciałabym zaproponować Wam zdrową przekąskę na zbliżającego się Sylwestra. Pasztet z czerwonej soczewicy :) Przepis pochodzi z 1 numeru KUKBUK'a, a jego autorką jest

Pora coś zjeść
Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 38

Paszteciki w moim domu pojawiają się zawsze na Boże Narodzenie i Sylwestra, wtedy robię je w wersji z ciasta drożdżowego. Czasem jednak robię prostszą i szybszą wersję z ciasta francuskiego. Używam wtedy w nich pieczarek zamiast sporej ilości suszonych grzybów. Farsz kapuściano grzybowy przygotowuję wcześniej w większej ilości i mrożę w porcjach, by szybko móc przygotować przekąskę na wieczór. Szybkie(...)paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami to idealne danie na imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego garść sezamu 1 jajko do posmarowania pasztecików Składniki na farsz z kapusty kiszonej ok. 400 g odsączonej kapusty kiszonej 1 szklanka wrzątku bądź wody z gotowanych grzybów

To Musisz Wiedzieć
Imprezowe paszteciki z pieczarkami 15

Imprezowe paszteciki z pieczarkami Uwielbiam drożdżowe paszteciki. Przygotowuje je zawsze na różne spotkania, święta i inne uroczystości. Ciasto drożdżowe na paszteciki jest pyszne i świetnie wyrasta. A farsz? Ten zmieniam w zależności od sytuacji. Dziś polecam Wam paszteciki z pieczarkami. Prosty i szybki w przygotowaniu farsz, który smakuje wyśmienicie w połączeniu z ciastem drożdżowym.   Takie paszteciki z pieczarkami najlepiej(...)można je śmiało odgrzać np. w mikrofalówce). Można je też jeść na zimno. Idealnie smakują same, jako dodatek do czerwonego barszczu lub z domowym sosem czosnkowym. Spróbujcie. Przygotowanie takich pasztecików jest naprawdę proste Składniki: Na farsz: 250 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 łyżki masła sól i pieprz do smaku Na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych

Słodkie okruszki
Łódeczki bolognese / Bolognese Boats 50

Łódeczki bolognese (paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym) Łódeczki bolognese to łatwe paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym . Ciekawie prezentują się na stole, dlatego to świetna przekąska na ciepło na imprezę . Zobaczcie, jak w oryginalny sposób zawijać mięsne paszteciki z ciasta drożdżowego : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Domowe paszteciki z ciasta drożdżowego możecie upiec na drożdżach suchych lub świeżych(...)lubicie. Możecie też wzbogacić go o inne dodatki, na przykład pieczarki lub czerwoną fasolę. Ważne, by nadzienie nie było płynne jak sos - powinno być gęste, by nie wypływało z pasztecików. Jak zawijać mięsne paszteciki bolognese ? Ja zawijam je w kształt łódeczek, ale tak naprawdę możecie zawinąć je podobnie jak tradycyjne lub w taki sposób, jaki najbardziej Wam odpowiada. Z ciasta

Lekcje w kuchni
Paszteciki wigilijne z pieczarkami do zamrożenia / Polish Mushroom Hand Pies 'Paszteciki' 37

Kliknij tu, by subskrybować Click here to subscribe Paszteciki wigilijne z pieczarkami do zamrożenia / Polish Mushroom Hand Pies 'Paszteciki' Paszteciki wigilijne z pieczarkami czy grzybami leśnymi  to tradycyjna przekąska na świątecznym stole. Dziś również  w wersji do  zamrożenia  - moje  półkruche paszteciki z grzybowym nadzieniem  możecie przygotować z dużym  wyprzedzeniem, zamrozić, a tuż przed(...)Bożym Narodzeniem odgrzać i podawać na stół do barszczu i innych  przysmaków. Warto pamiętać, że zamiast upieczonych pasztecików, możecie też zamrozić tylko kruche ciasto i/lub farsz. Po rozmrożeniu będą gotowe do szybszego  przygotowania świeżych tuż przed Wigilią. Ja najbardziej lubię formować je w kształt pierożków,  ale możecie nadać im dowolny kształt i złożyć tak, jak macie ochotę

Lekcje w kuchni
Półkruche paszteciki z kapustą i grzybami 101

Czas Przygotowania : 3 h Czas Gotowania : 4 h   Paszteciki z kapustą i grzybami to kolejny przepis który można wykożystać jako danie świąteczne jak również zaserwować rodzinie jako danie obiadowe. Sprawdziłam wiele przepisów i ten właśnie po małej modyfikacji został z nami na lata. Podstawą idealnych pasztecików jest dobra kapusta kiszona ja wykożystuję własną. W przepisie znajdują się grzyby suszone(...)zimą mam możliwość przygotowywania wielu potraw w których one występują. Składniki na ciasto 50 dkg. mąki 25 dkg. masła 2 jajka ( żółtka dodajemy do ciasta a białkami smarujemy gotowe paszteciki ) 4 łyżki śmietany 1 łyżeczka soli Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy ze sobą (ja zagniatam ciasto w robocie planetarnym) wkładamy do lodówki na około 30 min. Składniki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 148

nadzienie. Kremowe, aromatyczne "wnętrze" to mocno mięsny farsz z pokaźną nutą warzyw, dużą ilością cebuli i... z czarnym sezamem, który też szyderczo "patrzy" na nas "z góry" (z góry pasztecików rzecz jasna).  Takie oto właśnie pyszności serwujemy sobie od święta - a święta mamy różne, np. gdy w wolny dzień wstaniemy wcześniej niż 13:00 to z ust "głowy rodziny(...)pada sformułowanie "święto we wsi" - jest święto? - Jest. Można robić paszteciki? - Można!   SKŁADNIKI: /NA CIASTO BEZGLUTENOWE: - mąka bezglutenowa chlebowa - 600 g (z czego 100 g zostawiamy do podsypywania), - drożdże - 10 dag, - mleko - 2 łyżki, - cukier - 1 łyżeczka, - sól - 1 łyżeczka, - jajka - 2 - jedno do ciasta, jedno do smarowania, - masło - 3/4 kostki /my dałyśmy całą. - smalec - 1/4 kostki, - kwaśna śmietana

Wypisz Wymaluj
Paszteciki z pieczarkami 36

Paszteciki z pieczarkami. Nasza ulubiona przekąska, zarówno na święta jak i na różne przyjęcia. Paszteciki domowej roboty są najlepsze. Chrupiące, a w środku mięciutkie. Takie paszteciki są świetnym dodatkiem do świątecznego barszczu jak i rosołu. Przepis nie jest skomplikowany, a paszteciki zaskakują wszystkich smakiem. Jak zrobić domowe paszteciki ? Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu, naprawdę są bardzo smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Paszteciki z pieczarkami – składniki: Składniki na farsz: 2 cebule około 1 kg pieczarek 3 łyżki oleju do smażenia 2 – 3 łyżki masła do smażenia 2 czubate łyżki bułki tartej sól i pieprz Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 580 g mąki pszennej ( typ 650 ) 2 jaja rozmiar M 330 ml mleka ( 1 i 1/3 szklanki ) 1 łyżeczka

Olcia gotuje!
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 57

Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym to pyszna przekąska, którą można podać na imprezie albo wziąć ze sobą jako lunch do szkoły czy pracy. Wychodzą miękkie i puszyste, a robi się je stosunkowo szybko, nie licząc czasu jaki trzeba poświęcić na wyrośnięcie ciasta. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym: Ciasto(...)około 0,5 cm. Na prostokąty wykładamy farsz i rozsmarujemy równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie rulon kroimy ostrym nożem w poprzek co około 5 cm. Paszteciki przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy. Paszteciki nakrywamy ściereczką i zostawiamy na około 20 minut, aby podrosły. Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem, można też posypać sezamem albo

e-PrzepisyKulinarne
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 55

Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Przepisy Thermomix Składniki na krucho-drożdżowe ciasto: 150 g mąki 70 g bardzo gęstej śmietany 18% 20 g drożdży 1 łyżka wody 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Składniki na nadzienie: 100 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek  1 cebula 20 g oleju jajko sól, pieprz, majeranek (do smaku(...)Thermomix przepisy. Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Wykonanie ciasta: W kubku mieszamy drożdże, cukier i wodę. Do naczynia Thermomix dajemy pozostałe składniki, dolewamy wymieszane wcześniej drożdże i wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał.  Ciasto powinno być zwarte i elastyczne. Jeżeli ciasto nie będzie chciało się sklejać dodajmy dodatkowo łyżkę śmietany. Wykonanie farszu: Kaszę gryczaną gotujemy wg instrukcji

Themo przepisy
Pyszne paszteciki drożdżowe 80

Paszteciki drożdżowe Pyszne domowe paszteciki drożdżowe z dużą ilością farszu, które idealnie pasują jako przekąska do gorącego,czerwonego barszczyku. Moje paszteciki nadziałam kapustą i grzybami, ale równie dobrze możecie użyć innego dowolnego farszu np. mięsnego. Paszteciki drożdżowe można zrobić wcześniej i zamrozić (już upieczone), a następnie wyjmować porcjami w razie potrzeby. Aby je rozmrozić możemy ponownie włożyć je na chwilę(...)łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta sezam do posypania pasztecików     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach lub blendujemy *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz

Blog z Apetytem
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 935

Uwielbiam wigilijny barszcz, dlatego podczas planowania świątecznych przepisów musiałam wymyślić jakieś fajnie paszteciki ze śródziemnomorskim twistem. Paszteciki z ciasta filo są proste i szybkie w przygotowaniu. Chrupiące na zewnątrz, w środku kryją pyszny farsz zrobiony z pieczarek, szpinaku i czerwonej soczewicy, który doprawiłam nieco po arabsku. Do przygotowania pasztecików wykorzystałam sprzęt kuchenny, który otrzymałam od marki Ambition . We wpisie(...)opinię na jego temat, a na końcu niespodziankę idealnie wpasowującą się w klimat przedświątecznych przygotowań! Zrezygnujcie z ciasta drożdżowego na rzecz ciasta filo, a zobaczycie jak szybko można przygotować paszteciki do barszczu. Zrobienie farszu to też kilka chwil - czerwona soczewica szybko się gotuje, a wykorzystanie mrożonego szpinaku oszczędza nam kłopotu. Farsz do pasztecików doprawiłam gałką muszkatołową, kminem rzymskim oraz szczyptą

Chilli Czosnek i Oliwa