paszteciki - 1276 przepisów (strona:14/86)

Farsz kapuściano-pieczarkowy do różnych dań 27

Farsz z kapusty i pieczarek można zastosować do wielu dań.      Jednego dnia mogą być krokiety z farszem, drugiego naleśniki, a trzeciego dnia paszteciki...       Można też zrobić większa ilość farszu i zacząć od pierogów, a z tego co zostanie zrobić coś innego.   Link do filmu z przepisem: 113 PRZEPIS NA FARSZ(...)kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników Składniki na farsz: 250-300g pieczarek 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule tłuszcz do smażenia sól  pieprz  Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni. Gdy cebula będzie już prawie gotowa dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i dusimy aż wyparuje nadmiar wody. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Paszteciki z grzybami 19

Paszteciki z grzybami to świetna przekąska na świąteczny stół. Bardzo dobrze sprawdzą się również jako finger food na imprezę np. sylwestrową. Do farszu wykorzystałam różnego rodzaju grzyby - suszone, pieczarki białe i brązowe, a także boczniaki i shitake. Dlatego też jest on bardzo grzybowy i aromatyczny. Chrupiące ciasto i kremowy, grzybowy farsz o intensywnym ziołowym aromacie to idealne danie na każde(...)przyjęcie. Polecam! Paszteciki z grzybami Składniki:  opakowanie gotowego ciasta francuskiego 10g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 większy por (tylko biała część) 300g grzybów - pieczarki + mieszanka grzybów egzotycznych (opcjonalnie) 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu duża szczypta ziół prowansalskich 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka jogurtu greckiego  2 łyżki natki pietruszki masło do smażenia sól, pieprz 1 jajko Jak zrobić

Codzienne Gotowanie
Świąteczna kapusta z grzybami (4 składniki) 41

Świąteczna kapusta z grzybami w mojej ulubionej wersji z masłem i karmelizowaną cebulką. Doskonała do pierogów, uszek, pasztecików i krokietów. Świąteczna kapusta z grzybami Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez kapusty z grzybami. To właśnie ten wspaniały farsz możemy zamknąć w pierogowym cieście lub uszkach do barszczu, zawinąć w półkruche ciasto, aby powstały pyszne paszteciki, czy upiec w formie(...)uszka – robione za jednym zamachem :)) Drobno posiekany farsz sprawdzi się świetnie do pierogów i uszek. Takim samym farszem można wypełnić naleśnikowe, panierowane krokiety . Farsz sprawdzi się świetnie w pasztecikach kruchych, półkruchych, francuskich i drożdżowych. W formie ciasta drożdżowego można wypełnić nim bułeczki lub zawinąć kulebiaka. Farsz z dodatkiem jajka i odrobiny śmietanki świetnie sprawdzi się jako wypełnienie kruchej tarty

Wilk Syty
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 30

mnie dziś naszło, więc są szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą kiszoną i pieczarkami. Pyszne, chrupiące z lekko kwaskowatym farszem, do tego kubek barszczu. Pewnie w wielu domach dziś rosół a z nim paszteciki będą równie dobrze smakowały :)  Składniki na farsz: * 1/2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kiszonej z marchewką  kiszonki Niemiec ) * 250 g pieczarek(...)francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki. W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem. Paszteciki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190'C, piec około 20 minut

Zrób to smacznie
Wegetariańska kapusta zasmażana 42

jest w wersji błyskawicznej, to niewiele ustępuje klasycznie przygotowywanemu bigosowi. Porządny bigos gotować należy nawet przez kilka dni…, a tę kapustę dosłownie chwilkę. Tak przygotowanej kapusty używam do pasztecików wigilijnych i pierogów, które wychodzą rewelacyjne. Kapusta zasmażana to również świetna propozycja na obiad z ziemniakami lub z pajdą chleba. Wykorzystajcie ten przepis do zrobienia pysznych pasztecików wigilijnych z ciasta(...)twarogowego . Paszteciki z farszem z kapusty i grzybów mogą zastąpić uszka do barszczu czerwonego . Zaoszczędzi to wam wiele pracy, ponieważ paszteciki są błyskawiczne do przygotowania. Smacznego! Print Wegetariańska kapusta zasmażana .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna, aromatyczna kapusta idealna do farszu lub jako dodatek do obiadu. Course Obiad Cuisine Polska Keyword grzyby, kiszona kapusta Prep

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułeczki drożdżowe pełne kapusty z grzybami 29

Paszteciki pasztecikami, ale co powiecie na bułeczki drożdżowe z kapustą i grzybami? Ja mówię głośne TAK! Z racji tego, że z pasztecików najbardziej lubię farsz, postanowiłam stworzyć przepis, który będzie zawierał więcej farszu, a mniej ciasta. Tym sposobem powstały najlepsze na świecie bułeczki pełne kapusty z grzybami. Spora ilość farszu, chrupiąca skórka i miękki środek… czy może być coś(...)się kleiło – dosypujemy stopniowo mąki, ciągle wyrabiając, do momentu gdy przestanie się kleić. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. PASZTECIKI: Ciasto wyjmujemy na stolnicę, chwilę wygniatamy i formujemy kulę. Podsypujemy mąką stolnicę i rozwałkowujemy ciasto na duży prostokąt. Dzielimy go na 3-4 części. Każdą część jeszcze bardziej rozwałkowujemy

Be Fit Be Strong
Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami 35

Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do farszu nie użyłam suszonych grzybów, ale tych świeżych. Przygotowując je możecie użyć również tych mrożonych. Farsz jest mega pyszny bo proporcje to aż50% grzybów, na 50% kapusty! Paszteciki posypałam czarnuszką, którą wszyscy uwielbiamy(...)porcji wychodzi aż 40 pasztecików, a ciasto choć drożdżowe nie jest na prawdę wymagające. Polecam serdecznie! Na ciasto: 600 g mąki pszennej + do podsypywania 250 ml mleka 100 g masła 30 g świeżych drożdży 2 jajka 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Na farsz: 500 g świeżych grzybów leśnych (u mnie kozaki i podgrzybki), można użyć mrożonych

Krylowa Kuchnia
Szybkie chrupiące paszteciki z soczystym farszem. 29

Bardzo proste w wykonaniu paszteciki, nie sprawią trudności nawet początkującym gospodyniom. Cała sztuka polega na tym, aby uzyskać chrupiące paszteciki z soczystym nadzieniem. Dość często bywa tak, że farsz jest suchy, a panierka naciągnięta tłuszczem. To wszystko da się pogodzić i uzyskać efekt łał... Farsz: 0,5 kg mielonej łopatki 2 średnie cebula kajzerka 2 łyżki masła łyżka majeranku łyżka(...)bułkę. Na koniec dodajemy, cebulę, śmietanę i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę. Smarujemy naleśniki farszem, składamy dwa boki do środka i dość ciasno rolujemy. Bułką mieszamy z papryką, panierujemy paszteciki w jajku i bułce.  Smażymy po kilka sztuk, z każdej strony ( cztery) na ładny rumiany kolor. Zbyt duża ilość pasztecików na patelni, spowoduje, że będą chłonąć tłuszcz

Dieta moja pasja
Paszteciki z kapustą i grzybami 52

Paszteciki to doskonała przekąska, która najlepiej smakuje podana z filiżanką czerwonego barszczu do picia. Delikatne drożdżowe ciasto z aromatycznym farszem powoduje, że każdy chętnie po nie sięga. Przepis wystarczy na 48 sztuk Co potrzeba na ciasto: 500 g maki tortowej typ 450, 20 g drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła(...)potrzeba na farsz: 500 g kiszonej kapusty, 500 g pieczarek, 1 średnia cebula, 4 łyżki oleju rzepakowego, Sól, Pieprz Wykonanie: Przygotowujemy ciasto na paszteciki: Masło rozpuszczamy, zostawiamy do wystudzenia. Jajka roztrzepujemy w miseczce. Do dużej miski dajemy 2 łyżki mąki, cukier, pokruszone drożdże i ciepłe mleko. Mieszamy do połączenia się składników, przykrywamy miskę ściereczką. Tak przygotowany rozczyn zostawiamy

Bułka z Chlebem
Paszteciki z domowym pasztetem 23

Paszteciki pasują na każdą okazję, robię je z różnym farszem, ale dziś standardowo z wiejskim pasztetem, myślę że ich smak wpadnie w gust każdego. SKŁADNIKI : 25g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1/4 szkl oleju 2 jajka 250ml mleka 500g mąki pszennej Wiejski Pasztet WYKONANIE: 1. Przygotowujemy rozczyn: drożdże rozpuszczamy w 1/4 szkl ciepłego mleka, dodajemy cukier(...)Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnice, wałkujemy na duży prostokąt, na wysokość około 0,5cm, wzdłuż nakładamy farsz, zawijamy, podcinamy ciasto (tak by ciasto naszło na ciasto od spodu pasztecika.) i tak robimy do końca ciasta. 4. Ostrym nożem rulony tniemy na paszteciki około 4cm, przekładamy na blaszkę, pozostawiamy na około 20 minut pod przykryciem, po tym czasie smarujemy roztrzepanym jajkiem

Dziś Ja gotuje
Paszteciki z pieczarkami 59

Takie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500  g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)jajko 50 g roztopionego masła 20 g drożdży 250 g mąki 1/4 szklanki letniego mleka Paszteciki z pieczarkami wykonanie: Z drożdży, mleka, cukru i łyżki mąki robimy zaczyn, odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie w małym rondelku podsmażamy na maśle drobno (można je zetrzeć na tarce o małych oczkach) pokrojone pieczarki z drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy

Delusional Trine
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I CHRZANEM 53

Paszteciki zazwyczaj kojarzone są z Bożym Narodzeniem, chociaż w wielu domach przygotowywane są cały rok :) Jednak moja dzisiejsza propozycja jest zupełnie inna i zapewne bardziej skojarzy się Wam z Wielkanocą. Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem to pyszna propozycja nie tylko na świąteczne śniadanie ale także jako przekąska np na różnego rodzaju imprezach. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu a smak(...)francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki. W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem, na wierzch posypać majeranek. Paszteciki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190'C, piec około 20 minut

Zrób to smacznie
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 69

Przepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym .  SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2 łyżki cukru - 1/2 szkl. mleka - 2 jaja - 40 g. drożdży - szczypta soli Farsz: 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag grzybów suszonych 1 cebula liści laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego, sól pieprz do smaku(...)smaku, dokładnie wymieszać.    Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować w kształcie prostokąta którego wyciąć paski na każdy nałożyć farsz i zwijać. Przecinać wzdłuż na kształt pasztecika. Wykładać na wyłożoną pergaminem blachę a następnie każdy pasztecik posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 20-25 min. Smacznego

RAROSSA
Paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami 121

Wielkimi krokami zbliża się Wigilia i Święta Bożego Narodzenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne paszteciki z farszem grzybowo- kapuścianym, które z powodzeniem można podać na wigilijnym stole. Paszteciki doskonale smakują w towarzystwie barszczu czerwonego. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 150g masła, 3 żółtka, 4 łyżki mleka, 25 g drożdży, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, jajko(...)farsz. Ciasto zwijam dwa razy, pozostałe ciasto odcinam. Zwinięte ciasto kroję na 4cm kawałki. Z pozostałym ciastem robię to samo co poprzednio, czyli nakładam farsz, zwijam i kroję. 4. Paszteciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Gotowe paszteciki układam na talerzu. Podaję z barszczem czerwonym. http://ambition.pl

Tradycyjna kuchnia Kasi