paszteciki - 1453 przepisów (strona:14/97)

NAJLEPSZY FARSZ GRZYBOWY DO USZEK I PIEROGÓW 35

uszka to muszą być koniecznie z grzybowym farszem. Grzyby na farsz oczywiście sami zbieramy w lesie i potem suszymy. Farszem grzybowym można faszerować uszka, pierogi, krokiety, kulebiaki, paszteciki, rogaliki, które podamy do barszczu . Doskonale sprawdzi się jako wigilijne krokiety z kapustą i grzybami , mini Krokiecikach z grzybami , ale najlepszy jest do uszek , pasztecików drożdżowych, pasztecików z ciasta francuskiego. , kruche kapuśniaczki(...)mnie najlepszy farsz do uszek i pierogów to suszone grzyby, cebulka, sól i pieprz do smaku Tylko 4 składniki. Smaczny, aromatyczny, mocno grzybowy farsz, którym można również faszerować pierogi, paszteciki, rogaliki, kulebiak, ciasto francuskie i krokiety z naleśników Farsz do uszek czy pierogów przygotowuję kilka dni wcześniej, gdyż zajmuje trochę czasu. Nie jest on pracochłonny, ale trzeba namoczyć grzyby, potem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 542

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami to pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Artykuł Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Paszteciki z ciasta francuskiego 42

Paszteciki z ciasta francuskiego to super pomysł na pyszną przekąskę. Świetnie sprawdzą się podczas rodzinnych spotkań, czy domowych imprez. Fajnie smakują w towarzystwie czerwonego barszczu. Domowe kapuśniaczki można serwować w wersji na ciepło, jak i na zimno. W obu przypadkach smakują wyśmienicie. Moje paszteciki przygotowałam z farszem z kapusty kiszonej, marchewki i pieczarek. Należy go dobrze doprawić solą, pieprzem

Kulinarne Cuda
Paszteciki z pieczarkami i kapustą. 51

Święta coraz bliżej. Przygotowania idą pełną parą.  Zrobiłam ostatnio paszteciki z mojego ulubionego ciasta. W środku farsz z pieczarek i kapusty kiszonej. Paszteciki z tego ciasta robię od lat. Jak dla mnie jest idealne.  Dobrze się z nim pracuje, nie trzeba podsypywać mąką. Można je mrozić.  Po rozmrożeniu wystarczy podgrzać w piekarniku i paszteciki są jak świeże(...)jajka Farsz: 500 g. pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miękkiego masła  250 g. kapusty kiszonej sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu pasztecików mak do posypania  Wykonanie: Kapustę zalać wodą i ugotować, 20-30 minut.  Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju

Agusiowe smakołyki
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z MIĘSEM + FILMIK 44

Paszteciki z mięsem są bardzo smaczne zwłaszcza podane do czerwonego barszczu. Smażę je na oleju jednak można je również upiec w piekarniku. Nadmiar nadaje się do zamrożenia, polecam przepis.  CIASTO :  800 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży  1 jajko 250 ml ciepłego mleka 3/2 % 1 płaska łyżka cukru  1/2 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju(...)dwie części, każdą rozwałkować na podłużny pas (oczywiście podsypując ciasto mąka aby się nie kleiło). Na ciasto nałoży ć  farsz, mokrymi rękoma zlepiamy brzegi ciasta, tniemy paszteciki średniej długości, zlepiając końce pasztecika aby farsz nie dostał się do oleju. Gotowe paszteciki pozostawi ć  na około 10 minut aby lekko wyrosły. Olej rozgrzać w garnku, (ja piekłam

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami 45

Coś z serii potraw wigilijnych czyli paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty(...)Farsz rozkładamy na środku, a następnie zawijamy dwa krótsze boki do środka. Powinniśmy otrzymać długi rulon, który kroimy w kawałki o szerokości 3 cm. 4. Otrzymane w ten sposób paszteciki wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Wierzch każdego pasztecika smarujemy żółtkiem i posypujemy siemię lnianym albo sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra dół) przez około 15 minut. Smacznego

Gotuj z Prezesem
Paszteciki z pieczarkami 70

Paszteciki z pieczarkami to niewielkie paszteciki z dużą ilością farszu to super pomysł na wieczorną przekąskę lub danie na wigilijny stół. Ciasto pomimo, że jest robione na drożdżach jest cienkie i bardzo miękkie. Najlepiej smakują na ciepło. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 30 g drożdży(...)kroku: 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć 2. Zagnieść ciasto 3.Posiekać pieczarki 4. Ciasto rozwałkować, pokroić i nałożyć farsz 5. Zwinąć w rulon i pokroić na kawałki 6. Paszteciki posmarować żółtkiem i posypać makiem Pobierz wersję do druku: Pobierz Paszteciki z pieczarkami Artykuł Paszteciki z pieczarkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 69

Paszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego stopnia, że w Wigilię zajadała tylko paszteciki... 🙈 Farsz można sobie przygotować wcześniej, ja swój miałam już dzień przed wigilią, przetrzymałam go w lodówce, drugiego dnia dorobiłam tylko ciasto drożdżowe i wszystko poszło szybko i zwinnie(...)wykombinowałam sama, wyszedł pyszny, aromatyczny i lekko pikantny. Przepis na ciasto podesłały mi na szybko moje starsze córki, inspiracją był przepis ze strony tm. Wyszło mi 1,5 blaszki pasztecików, dość sporo... Składniki: farsz pieczarkowy: - 350g pieczarek - 1 średnia cebula - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła lub oleju kokosowego (bezzapachowego) - sól i świeżo mielony pieprz Cebulę obieramy i drobno kroimy

Smaczne Zdrowe
Kulebiak 72

Kulebiak możecie zrobić zamiast pasztecików czy innych dań z kapustą i grzybami, lub wtedy kiedy z Wigilii zostanie Wam spora porcja kapusty i potrzebny będzie pomysł na jej ciekawe podanie. Kulebiak to bowiem pyszne drożdżowe ciasto, super jako samodzielna przekąska lub podany jako dodatek do barszczu. Książka Zapach Świąt 45,00  zł Kup teraz Polecam Wam także: – zestawienie(...)wiśniówce –  śledź marynowany w occie –  śledź na konfiturze z cebuli –  śledzie w kiszonych cytrynach KULEBIAK Przygotowanie : 2 h + czas przygotowania kapusty Porcje:  około 40-50 pasztecików *Uwaga – z tego ciasta możesz przygotować paszteciki i pierogi pieczone, pół na pół Składniki ciasto: – 450 g mąki pszennej + dodatkowa o podsypywania – 250 ml ciepłego mleka – 50 g rozpuszczonego masła

nietylkopasta.pl
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 88

Paszteciki z kapustą i grzybami zwane również   kapuśniaczkami to potrawa idealnie pasująca do  wigilijnego  barszczu . Są bardzo puszyste, długo zachowują świeżości, sprawdzą się również podczas przyjęć świątecznych i nie tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek(...)ciasto nakładamy farsz wzdłuż dłuższego boku i zawijamy. Rulonik kroimy na kawałki o długości 5 cm. Czynność powtarzamy do zużycia ciasta i farszu. Gotowe paszteciki przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczenia smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do czasu aż paszteciki się

RAROSSA
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 92

Paszteciki z kapustą i grzybami zwane również kapuśniaczkami to potrawa idealnie pasująca do  wigilijnego barszczu . Są bardzo puszyste, długo zachowują świeżości, sprawdzą się również podczas przyjęć świątecznych i nie tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej(...)ciasto nakładamy farsz wzdłuż dłuższego boku i zawijamy. Rulonik kroimy na kawałki o długości 5 cm. Czynność powtarzamy do zużycia ciasta i farszu. Gotowe paszteciki przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczenia smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do czasu aż paszteciki się

RAROSSA
Paszteciki z mięsem i kapustą. 127

pracę tak, żeby nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę. Jeśli chodzi o potrawy,  to cześć z nich przygotowuję wcześniej. Oczywiście takie które mogą poczekać :)  Między innymi paszteciki. Są już zamrożone i czekają. Paszteciki z tego ciasta,  robię od lat. To mój ulubiony przepis. Ciasto jest bardzo smaczne, miękkie.  Dobrze się z nim pracuje. Jest elastyczne(...)taki na jaki akurat mamy ochotę.   Tym razem zrobiłam z mięsem i kapustą. Syn bardzo lubi. Trochę się rozpisałam,  ale już kończę :) Sprawdźcie przepis i róbcie paszteciki. Acha...jak zrobicie,  to piszcie w komentarzach czy smakowały.  Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 kostka margaryny (250 g.) 100 g. drożdży 1 szklanka ciepłego mleka

Agusiowe smakołyki
Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim 85

Żurek to punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim. Są pyszne i bardzo ładnie wyglądają. Dzięki nim urozmaicicie swój tradycyjny żurek Przepis jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim Składniki(...)jednym rzędzie na cieście. Zawijamy ciasto przykrywając kiełbasy. Gotowy rulon odcinamy i tak samo postępujemy z resztą ciasta i kiełbas. Później wszystkie ruloniki kroimy bardzo ostrym nożem na małe paszteciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu). Na koniec góry wszystkich pasztecików smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem na złoty

PatiGotuje
Paszteciki z ciasta francuskiego 150

tych, które staram się mieć zawsze w "pogotowiu". Można z nim wyczarować przekąski na słodko i słono, a przy tym zbytnio się nie napracować. Podobnie było w przypadku tych pasztecików. Stwierdziłam, że pracy przed świętami jest zawsze wystarczająco dużo, by jeszcze stać przy pasztecikach krucho- drożdżowych, więc poszłam na łatwiznę i zrobiłam je właśnie w cieście francuskim. Polecam! Na takie(...)karnawałowe spotkania sprawdzą się znakomicie! Składniki na ok 30 pasztecików: 2 płaty ciasta francuskiego 650g pieczarek 500g gotowanego, drobiowego mięsa 250g kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 małe ząbki czosnku 2 pełne łyżki masła Sól, pieprz do smaku Ziarna kminku lub jeśli ktoś woli- sezamu 1 żółtko (ubite białko można dodać do farszu) 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Na maśle

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z pieczarkami 83

Każda rodzina inaczej podchodzi do świątecznego menu. Jedni nie wyobrażają sobie Wigilijnego stołu bez pierogów, inni bez serniczka 😉 Dziś mam dla Was przepis na paszteciki z pieczarkami, które kojarzą mi się z pierwszym dniem świąt. Takie paszteciki to idealna przekąska pomiędzy świątecznymi przysmakami. Świetnie smakują zarówno same, jak i w towarzystwie tradycyjnego barszczu. Spróbujcie zrobić je u siebie! 😉 Składniki: Ciasto(...)pierwszą części na długi prostokąt i nakładamy na nią połowę farszu rozsmarowując pieczarki równomiernie. Następnie ciasto zwijamy w roladę i kroimy w mniejsze kawałki (rozmiar zależy od Was). Gotowe paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 160° przez ok. 25 minut. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem i farszem. Gotowe! Drukuj przepis

Mostek w kuchni
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 119

się na ciekawe dipy do warzyw lub smażonych kąsków, ale także pyszne pasty przyprawowe które wzbogacą smak większości dań.  Zapraszam Was zatem na przepisy na pyszne i proste paszteciki z mięsem indyka, tortille z kurczakiem i ciecierzycą, koreczki z twarogowym serem paneer, który zrobicie sami, kuleczki serowe i warzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI(...)indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak’s Paste Pots – 1 jajko – 2-3 łyżki bułki tartej – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu do posypania pasztecików Przygotowanie: Do mięsa mielonego z indyka dodaj jajko, pastę Tikka Masala Patak’s i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj. PATAK’S MADRAS PASTE POTS – to pasta przyprawowa

nietylkopasta.pl
Paszteciki (nie tylko) wigilijne z kapustą i pieczarkami 230

już tuż tuż. Niektórzy pewnie mają już coś przygotowane i zamrożone, domy wysprzątane ... Inni tak jak ja dopiero zabierają się do roboty, bo jakoś wcześniej się nie udało.  Paszteciki wigilijne, na które przepis za chwilę Wam podam, przygotować można wcześniej i zamrozić lub jak ktoś woli zrobić je na ostatnią chwilę. Oczywiście przepis ten wykorzystać można również w ciągu(...)roku, to że w nazwie pojawiło się słowo wigilijne, czy świąteczne, nie oznacza, że nie możemy cieszyć się ich smakiem przykładowo w maju ;) PASZTECIKI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI Farsz: 70 dag pieczarek 60 dag do kilograma kiszonej kapusty (jeśli ktoś woli bardziej pieczarkowy smak dodaje mniej kapusty, jeśli lubicie kwaśny farsz kilogram kapusty będzie w sam raz) 2 cebule

Co w głowie piszczy
Potrawy wigilijne 220

najpopularniejszych potraw wigilijnych. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez smażonego karpia. Przepis tutaj: Karp smażony   4. Kapusta z grzybami, przepis tutaj: Kapusta z grzybami   5. Paszteciki z kapustą i grzybami *** Przepis na kruche paszteciki: Kruche paszteciki z kapustą i grzybami *** Drożdżowe paszteciki: PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi

Blog z Apetytem
Szybkie paszteciki do czerwonego barszczu 291

Dziś zapraszam Was na szybkie paszteciki do czerwonego barszczu . Proste, pyszne, pełne smaku. Do przygotowania nadzienia wykorzystałam pasztet z perliczką Duda . Czy wiecie, że… mięso perliczki jest niemal dwukrotnie chudsze niż mięso kurczaków! Szczególnie cenione jest za walory smakowe i odżywcze. Jest również bogate w składniki mineralne takie jak: magnez, potas i żelazo. Ma w sobie także cała(...)witamin (szczególnie B1, B2 i E), oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pasztet zawiera 108 g surowców mięsnych na 100g produktu. Tak przygotowane paszteciki sprawdzą się również na przyjęciu sylwestrowym. Smakują wspaniale zarówno w towarzystwie dobrze doprawionego czerwonego barszczu, jak i solo np. z ulubionym sosem lub ketchupem. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 7-8 sztuk) 1 pasztet z perliczką Duda około

Słodkie okruszki
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 439

Komu pasztecika ... komu?😊👌 Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na nadzienie: 500 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 50 g  suszonych grzybów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju  sól pieprz ziołowy Dodatkowo: sezam do posypania pasztecików(...)roztrzepane jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem Przygotowanie farszu - najlepiej zrobić to poprzedniego dnia: Suszone grzyby zalej wodą i zostaw na 2-3 h do namoczenia. Następnie gotuj je w wodzie, w której się moczyły przez około 20 minut. Odcedź, pokrój na mniejsze kawałki.  Kapustę  - jeśli jest mocno kwaśna wypłucz w zimnej wodzie. Poszatkuj i gotuj do miękkości

Walijskie Pichcenie
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i kapustą. Przepis krok po kroku. 227

powoli udziela się świąteczny klimat kulinarny. Gdybym miał wybrać bożonarodzeniową potrawę, która na naszym rodzinnym stole pojawia się cały rok z całą pewnością byłyby to paszteciki drożdżowe. Dlatego wprowadzając powoli klimat pachnącej choinki zaproponuję Wam wyśmienitą przekąskę z farszem z kapusty i pieczarek, która może być również niezależną potrawą podaną(...)jednym słowem „maltretowanie” wszelkiego rodzaju ciast. A zniecierpliwiona, wygłodniała Bogusia nakrywa do stołu, na którym i tym razem nie zabraknie butelki Coca-Coli.   Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i kapustą     Składniki: Ciasto : 500 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka 50g masła 200g

kuron.com.pl
Paszteciki wigilijne 261

Święta zbliżają się wielkimi krokami więc czas zacząć myśleć o świątecznym menu. Paszteciki z kapustą i grzybami wydają się być bardzo na miejscu. Nasze paszteciki są kruche dlatego świetnie komponują się z kubkiem gorącej zupy grzybowej. Możecie wykorzystać mięso z rosołu i przygotować paszteciki z mięsnym farszem. Składniki (ok.45 pasztecików): • kapusta kiszona 400g • grzyby suszone 40g • mąka migdałowa 300g • jajko(...)jajka i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. 4. Nakładamy część ciasta na folię i przez folię wałkujemy na grubość 3-4mm. Nakładamy farsz i zwijamy. Kroimy na małe paszteciki i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 35min

Keto Przepisy
Paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami 140

Paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami Co jest lepsze od bobu? Jeszcze więcej bobu! Staram się maksymalnie wykorzystać sezon bobowy, dlatego wciskam go gdzie się da… a nawet staram się tam gdzie się nie da. Ostatnio z siostrą kupiliśmy paszteciki z kaszą gryczaną w jednym z marketów i poza ciastem, które było fajne, to niestety nie powaliły, a taką(...)miałem ochotę na pasztecika… Coś trzeba było z tym fantem zrobić, więc korzystając z sezonu zrobiłem paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami . Staram się nie być monotonny i za każdym razem pokazywać Wam bób w innej odsłonie. Był bób pieczony na modłę azjatycką, jak i klasyczny, delikatny z miętą w pierogach z bobem . Teraz pracuję nad pasztetem bobowym

Blendman
Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar 139

paczkę od firmy Jamar Z octu jabłkowego i kukurydzy przygotowałam sałatkę z kurczakiem w płatkach kukurydzianych . Tym razem do przepisów wykorzystałam ćwikłę z chrzanem. Ćwikła posłużyła mi do przygotowania pasztecików i naleśników do rosołu. Szczerze Wam powiem, że jak zobaczyłam ćwikłę w paczce to się przeraziłam, bo nie znoszę buraków ze słoika! Zazwyczaj są kwaśne i czuć głównie ocet(...)Buraczki nie są kwaśne i czuć w nich aromat chrzanu. Smak jest doskonale zbalansowany. Jest to pierwsza ćwikła, które mi smakowała. I na pewno sięgnę po nią jeszcze raz Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą Składniki: Ciastko: 350 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypania około 250 ml ciepłego mleka 3 łyżki stopionego masła 2 jajka 30 g świeżych drożdży łyżka

PatiGotuje
Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym 161

Paszteciki są dobre na wszystko.... do pracy, szkoły, na wycieczkę, jako dodatek do różnego rodzaju zup. Farsze mogą być różne, ale ciasta również. Dzisiaj przedstawiam ciasto krucho drożdżowe, które jest delikatne, pyszne i świetnie nadaje się do wszystkich rodzajów pasztecików. Przepis na ciasto pochodzi z broszury „paszteciarnia Domowa” wydanej przez wydawnictwo Bluszcz, w okresie międzywojennym. 500 g mąki pszennej(...)trzy, znowu przewałkować. Czynność powtórzyć jeszcze dwa razy. Odłożyć przykryte ściereczką w ciepłe miejsce, na około pół godziny, aby podrosło. Po tym czasie ciasto wałkować, wykrawać dowolnego kształtu paszteciki i napełniać ulubionym farszem. Smarować rozbełtanym jajkiem. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 – 20 minut, aż się zrumienią. Ja upiekłam paszteciki z nadzieniem z płucek cielęcych

królestwo garów
Paszteciki z kapustą, pieczarkami i soczewicą 190

Kolejna propozycja na smaczne paszteciki, idealne do czerwonego barszczu. Tym razem z kapustą kiszoną, pieczarkami oraz czerwoną soczewicą. Farsz jest delikatnie pikantny, mocno doprawiony- nie mniej jednak bardzo smaczny. Polecam Wam te paszteciki zarówno ze względu na pyszny farsz, jak i idealne ciasto drożdżowe, na które przepis ponownie pojawia się na blogu, gdyż jest genialne! Składniki na najlepsze ciasto drożdżowe(...)oraz soczewicę. Całość duszę kilka minut. Dodaję cukier i ewentualnie doprawiam jeszcze solą do smaku jeśli jest taka konieczność. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję sezamem. Kroję na mniejsze części i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odstawiam do wyrośnięcia jeszcze na 10 minut

Mango Papaja
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 137

Pyszne, lekkie, delikatne, pachnące czarnuszką paszteciki z nadzieniem pieczarkowym. Idealne na gorąco do czerwonego barszczyku, a na zimno - to świetna przekąska. Doskonale się mrożą, także można zrobić zapas i wyjmować po kilka w razie potrzeby. Nie podaję ilości pasztecików, bo zależy to od ich wielkości, ale z tej porcji mąki jest to całkiem spora ilość. Podana ilość pieczarek jest(...)styk, jeśli lubisz bardzo dużą ilość nadzienia zwiększ ilość grzybów. Paszteciki w w większych gabarytach to świetna propozycja drożdżówek na drugie śniadanie. Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej jasnej 125 ml mleka 2 łyżki masła 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki drożdży instant czarnuszka  Składniki na farsz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczone paszteciki do barszczu 854

Jeśli barszczyk to pasztecik musi być obowiązkowo! ;) Przepis prosty a zarazem bardzo efektowny. Wystarczy trochę się pobawić z zawijaniem i voila! ;) Ciasto jest wspaniałe, puszyste, rosło mi jak szalone. Farsz mocno przyprawiony, ale prosty w wykonaniu. Na pewno wrócę do nich nie raz ;) Z przepisu wyszło mi około 35 sztuk dużych pasztecików. Składniki: Ciasto: 350ml letniego mleka  60g roztopionego(...)bokach około 15cm x 7cm. Jeden koniec nacinamy nożem, a na drugi nakładamy farsz. Zwijamy od końca z farszem, tak aby powstałe po nacinaniu frędzelki były na wierzchu naszego pasztecika. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia.  Rozpuszczamy 2 łyżki masła. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i solą. Smarujemy wierzch pasztecików. Pieczemy w piekarniku

Czerwona Porzeczka
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami 358

Bardzo szybki przepis na piątkowy obiad, do tego kubek czerwonego barszczu i jest pysznie. Co prawda paszteciki kojarzą mi się z weselem i ciepłym posiłkiem po północy. Jednak mi to nie przeszkadza i co jakiś czas paszteciki pojawiają się u nas w domu w rożnej odsłonie.  Składniki:  ciasto podstawowe drożdżowe  560 g mąki(...)smaku  1 łyżka masła 50 g sera gouda do posypania 1 roztrzepane jajko do posmarowania cista Składniki znajdziecie tutaj :)  Przygotowanie: Porcja ok 36 pasztecików. W misce najlepiej z zamknięciem (przykrywką) kruszymy drożdże, mieszamy z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Jak powstanie gładka masa, dodajemy mąkę, roztopione masło i pozostałe ciepłe mleko. Wszystko mieszamy, przykrywamy

Niezły Młynek
Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami 538

łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ok. ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ¾ szklanki mleka  250 g masła 2 jajka Dodatkowo: 1-2 łyżki kwaśnej śmietany mak lub sezam Napiszę krótko... najpyszniejsze paszteciki jakie próbowałam. Kruche z zewnątrz, mięciutkie w środku i wypełnione po brzegi aromatycznym farszem z kapusty i pieczarek. Idealne jako dodatek do Wigilijnego czerwonego barszczu. Zaczynamy od przygotowania farszu. Możemy(...)rozkładać część farszu. Wyrównać. Zwijać po krótszym boku, zaczynając od strony z farszem – ku stronie samego ciasta. Powstałą mini roladę – kroić ostrożnie ostrym nożem na kawałki 5 cm długości. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania całego ciasta. Tak przygotowane paszteciki odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Przed wstawieniem

Świat Domowej Kuchni
Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami 40

Pyszne francuskie paszteciki z kapustą i grzybami. Połączenie ciasta francuskiego z pysznym farszem na bazie kapusty kiszonej i suszonych grzybów to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Artykuł Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Paszteciki-rogaliki z mięsem, idealne do barszczyku! 559

Paszteciki-rogaliki z mięsem, idealne do barszczyku! Świetne jako dodatek do zupki albo sałatki, a także fajna opcja na imprezową przekąskę. Pyszne i łatwe w przygotowaniu paszteciki o uroczym kształcie małych rogalików, z pewnością zauroczą wszystkich gości. Polecam!     Jako farsz najlepiej użyć mięsa gotowanego, ale z pieczonym lub duszonym także wyjdzie, tylko trzeba będzie dać więcej bulionu(...)był zbyt suchy. Mięso możemy ugotować i zmielić dzień wcześniej, aby trochę rozłożyć sobie pracę. Ja często paszteciki robię kilka dni przed imprezą i zamrażam, następnie wyjmuję z zamrażarki na około godzinę przed podaniem, aby zaczęły się rozmrażać i na końcu wkładam na kilka minut do piekarnika – smakują wówczas jak świeżo upieczone, a można zaoszczędzić dużo czasu przed samym

Blog z Apetytem
Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem 79

Paszteciki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą i chrzanem sprawdzą się idealnie jako Wielkanocna przekąska. Są nie tylko pyszne, ale również bardzo proste w przygotowaniu. W dodatku wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować pyszną potrawę świąteczną. SKŁADNIKI 1 opakowanie (300 g) ciasta francuskiego 6 grubych białych kiełbas 120 g chrzanu 1 jajko sól, świeżo mielony pieprz, majeranek WYKONANIE Piekarnik rozgrzać(...)pół pionowo tworząc dwa długie paski. Zaczynając od lewej strony położyć białą kiełbasę "na stojąco" (patrz zdjęcie na końcu postu) i ciasno zawinąć ją ciastem. Ciasto dobrze podociskać, przekroić pasztecik na pół i każdy ponacinać z góry, po czym przełożyć na blaszkę. Tak postępować z kolejnymi kiełbaskami, aż do wykorzystania wszystkich i całego ciasta francuskiego. W miseczce rozbełtać jajko

Passions hobbies life
Paszteciki ze szpinakiem 96

Paszteciki ze szpinakiem, idealne jako przekąska do pracy, szkoły czy na imprezę. Smaczne, proste w wykonaniu, potrzeba dosłownie kilku składników. Smakują nawet tym, którzy na co dzień nie przepadają za szpinakiem. Spróbujcie koniecznie, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki ze szpinakiem Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 opakowania szpinaku mrożonego lub 1 opakowanie świeżego szpinaku(...)mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kawałki o szerokości około 4-5 cm i długości około 8-10cm. Nakładamy łyżkę farszu i dokładnie sklejamy brzegi widelcem. Paszteciki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 20 – 25 minut. Artykuł Paszteciki ze szpinakiem pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i kiełbasą 114

Paszteciki z kapustą, grzybami i kiełbasą zawsze będą smaczną przekąską. W poniższej wersji z ciasta francuskiego przygotowuje się je bardzo szybko. Można oczywiście wykorzystać ciasto drożdżowe. Takie paszteciki świetnie sprawdzą się na Sylwestra, karnawałową imprezę lub urodziny. Są smaczne równie bardzo na zimno, jak i na ciepło. SKŁADNIKI 2 kiełbasy (np. śląskie) 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego garść(...)krawędzi zachowując kilku centymetrowy odstęp od dolnego brzegu. Następnie zaczynając od dołu zawinąć ciasto w wałek, tak aby łączenie znalazło się ze spodu. Wałek pokroić ostrym nożem, po czym paszteciki przełożyć na blaszkę zachowując między nimi niewielki odstęp. Tak samo postępować z drugim ciastem francuskim i resztą farszu. Każdy pasztecik posmarować pędzelkiem jajkiem i posypać sezamem, włożyć do piekarnika

Passions hobbies life
Paszteciki z grzybami i serem 138

Paszteciki z grzybami Mogłabym je jeść codziennie. Pyszne drożdżowe paszteciki z grzybami i serem smakują wyśmienicie jako przystawka, przekąska a także podane do każdej zupy. Przepis jest łatwy więc każdy może go zrobić. Paszteciki z grzybami i serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Ciasto 500 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 5 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru(...)farsz, zostawiając wolne brzegi. Pasek z ciasta zwinąć w rulon na całej długości łączenia. Każdy rulon pokroić na kawałki około 4 cm Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,układać pokrojone paszteciki zachowując odległość między nimi, bo jeszcze urosną. Posmarować wszystkie roztrzepanym jajkiem i pozostawić do wyrośnięcia jeszcze przez pół godziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku

zielonacukinka
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 181

Naprawdę! Następne będą bardzo zimowe, pachnące, słodkie i bardzo świąteczne :) Ale zanim na dobre zanurzymy się we wszystkich smakach zimy, spieszę podzielić się z Wami przepisem na niesamowicie pyszne paszteciki. Musiałam przecież jeszcze jakoś wykorzystać pozostałą połówkę przepięknej dyni piżmowej :D Bezmięsne, wypełnione wytrawnym i aromatycznym farszem orzechowo-dyniowym, a robi się je bardzo łatwo! Jedna z esencji smaków jesieni(...)Paszteciki mogą służyć jako przekąska, przystawka lub jako przepyszna kolacja, czy lunch. Smakują równie dobrze tak na gorąco, jak i na zimno. Spróbujcie ich koniecznie, jeżeli został Wam jeszcze kawałek dyni! Paszteciki orzechowo- dyniowe Potrzebujesz: 700g dyni piżmoawej lub hokkaido 1/2 łyżeczki płatków chili 1/3 łyżeczki soli olej rzepakowy 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 200g orzechów

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 166

minut był obiad gotowy, w sumie to w 20 ale jeszcze pieczenie 20 minut. ps. W sumie jest to dobry przepis na zbliżające się Święta Składniki na 4 paszteciki i dodatkowa kasza do podania lub dodatkowo na tą ilość farszu jeszcze jedno opakowanie ciasta francuskiego: 150-200 g kaszy grzyczanej, pęczaku, jaglanej (Waszej ulubionej) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)prostu natnij na krzyż, tak aby niepotrzebna wilgoć z farszu mogła odparować. Moja drobna uwaga, faszeruj i sklejaj już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, bo trudno przenieść paszteciki, tak aby się nie rozlazły. Tu poniżej możecie zobaczyć jak to u mnie wyglądało (ten po lewej), z kolejnym uratowałam sytuację przenosząc na papierze. Piecz około 20 minut w temp

greenscarf
Paszteciki z mięsem 303

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do zabrania ze sobą np. pracy. Smakują na ciepło i zimno. Możemy zrobić większą ilość i zamrozić na później. Takie paszteciki posmakują każdemu, są miękkie i kruche(...)dużą ilością farszu. Ja zrobiłam je z mięsem drobiowym, które ugotowałam a później zmieliłam z podsmażoną cebulką. Ciasto możecie wykorzystać do zrobienia pasztecików z innym farszem np. z kiszoną kapustą. Polecam Post Paszteciki z mięsem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje