paszteciki - 1426 przepisów (strona:20/96)

Pâté z drobiowych wątróbek 178

usuwa goryczkę i zdecydowanie poprawia jej smak. W zeszłym roku po warsztatach , gdzie obrabialiśmy kurczaka na różne sposoby pokazałam Wam przepis na popularne we Francji smarowidło, przepis na szybki pasztecik drobiowy – pâté z kurzych wątróbek, przepis banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. W 30 minut można przygotować elegancką przekąskę do wina i podać np. na Sylwestra, bardzo będzie(...)też pasować jako przekąska na wytworną kolację dla gości, podana w formie tartinek czy tylko na bagietce. Często przygotowuję ten pasztecik w różnej postaci, tym razem przygotowałam Pâté z drobiowych wątróbek w kilku mniejszych miseczkach, aby każdy z nas miał swoją porcję. Pâté w odróżnieniu od polskiego pasztetu przyrządza się na jednej patelni z dużą ilością masła, oraz brandy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paszteciki z pieczarkami i serem 371

Paszteciki z pieczarkami i serem to pyszne i proste danie, które idealnie sprawdzi się na Boże Narodzenie. Można je podać także na obiad lub jako przekąskę. Gorąco zachęcamy do wypróbowania przepisu! Paszteciki z pieczarkami i serem – Składniki The post Paszteciki z pieczarkami i serem appeared first on Kulinarne Przeboje

Kulinarne Przeboje
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 30

Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych pasztecików z farszem kapuściano-pieczarkowym. Są dość duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie najeść. Składniki na 8 pasztecików: ? 200 g pieczarek(...)pieczarkowego, na to łyżkę mięsa i po całej pieczarce. Posypać natką pietruszki. ? Przykryć drugą połową ciasta, docisnąć aby się skleiło i wyciąć radełkiem ładne kwadraty. ? Widelcem ozdobnie docisnąć brzegi pasztecików. ? Z resztek ciasta zrobić ozdoby, przykleić na roztrzepane jajko i posmarować całość jajkiem. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20 minut

To co kocham
Paszteciki z mięsem z kurczaka 40

Jadłam takie paszteciki u znajomej jakieś 15 lat temu. Cały czas pamiętałam ten smak kruchego i delikatnego ciasta. Przepis na nie wyleżał się w zeszycie dość długo, aż w końcu przyszła na niego pora. Z ugotowanego rosołu pozostało mi mięso z kurczaka, które wykorzystałam jako farsz do pasztecików. Wyszły bardzo smaczne. Jedliśmy je z czerwonym barszczykiem. Składniki: Ciasto(...)położyć wałeczek farszu i zwinąć w rulon. – Pociąć wałek na równe proste kawałki lub po skosie. – Można również farsz rozsmarować na cieście i zwijać w ślimaczka. – Paszteciki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. – Piec w temp. 180 st.C przez 20 minut

To co kocham
Paszteciki z mięsem i warzywami w curry 40

Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem przygotowanym z mięsa, soczewicy i warzyw doprawionego przyprawą curry. PASZTECIKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego; 250 gramów kiełbasek merguez lub innych, dobrze przyprawionych; 200 gramów mięsa z indyka; 100 gramów brązowej soczewicy; czerwona papryka; marchewka; duża cebula; 2 łodygi selera naciowego; 1 kapusta pak choy... Artykuł Paszteciki z mięsem

Kuchnia Tomka
Najpopularniejszym z fastfoodów jest hamburger 40

Wpis sponsorowany Hamburgery to jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie. Hamburgery to rodzaj pasztecika wołowego gotowanego w bułce z grilla lub smażonej na patelni. W Hamburgu w Niemczech hamburgery nazywane są „stek hamburski” i „stek hamburski”. Hamburgery to rodzaj pasztecików z mielonej wołowiny gotowanych na patelni lub na patelni. Z czego składa się hamburger? Hamburgery podaje się zazwyczaj(...)się zazwyczaj na bułce z ketchupem, musztardą i piklami. Hamburger może być posypany serem lub boczkiem lub innymi składnikami według preferencji. Hamburgery to rodzaj kanapki, który składa się z paszteciku hamburgerowego, grillowanego i często podawanego z serem i sosem. Hamburger jest również znany jako „amerykańska kanapka narodowa” ze względu na jego popularność w Stanach Zjednoczonych. Hamburger to jedna z najpopularniejszych

Via Gusto
Paszteciki z mięsem z rosołu 48

Zostało mi trochę gotowanego mięsa więc żeby się nie zmarnowało zrobiłam paszteciki. Razem z mięsem zmieliłam ugotowane warzywa-marchewkę i cebulę. Do farszu dorzuciłam też kwaśną kiszoną kapustę aby był bardziej wyraźniejszy w smaku. Paszteciki dobrze smakują same lub jako dodatek do czerwonego barszczyku. składniki: farsz 500 g ugotowanego mięsa drobiowego, w tym dwie małe marchewki i cebula(...)rulon aby przykryło farsz i odciąć od pozostałego ciasta. W ten sam sposób przygotować kolejne dwa rulony. Potem rulony pokroić na kawałki o szerokości ok 3-4 cm. Paszteciki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem i posypać solidnie czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C, piec aż ładnie się zarumienią ok 25-30 minut

Monia miesza i gotuje
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI + FILMIK 43

Dzisiaj podam przepis na smaczne paszteciki drożdżowe z kapustą i pieczarkami, idealne do barszczu i nie tylko, polecam przepis.  FARSZ : 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek 1 cebula sól, pieprz, magi do smaku olej do podsmażenia farszu(...)ciepłego mleka ( w razie konieczności należy dolać więcej ) 1 łyżka cukru  1 jajko 1/4 szklanka oleju  sól - 2 płaskie łyżeczki DODATKOWO :  1 jajko do posmarowania pasztecików sezam, kminek do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
Polecam na Wielkanoc terriny, paszteciki i inne 49

Wielkanoc już tuż tuż. Podrzucam więc sprawdzone przepisy na terriny, paszteciki i inne ciekawe potrawy.   Terrina ze śledzi      Paszteciki z łososiem i chrzanem       Śledzie w sosie musztardowym      Terrina z łososia      Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem      Ciasto francuskie z serem feta i szpinakiem

Passions hobbies life
Kapusta z grzybami 53

kapusta z grzybami jest obowiązkową pozycją na wigilijnym stole. Każdego roku przygotowuję jej więcej niż nam potrzeba, aby później wykorzystać ją do innych potraw takich jak pierogi, krokiety lub paszteciki. Z każdym razem kończycie z doskonałym daniem. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=496919&channelId=25527&partnerId(...)bardziej. To właściwie gotowy farsz na uszka wigilijne, świąteczne krokiety lub pierogi z kapustą i grzybami . Możesz również przygotować z nią świąteczną tartę z kapustą, naleśniki lub przepyszne paszteciki do barszczu var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=492677&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3540&newTab=false&'+stamp

okolicepalnika.pl
Paszteciki 54

Przepis na proste i smaczne paszteciki z farszem z kapusty i pieczarek. Składniki Ciasto: 1 kg mąki 10 dag świeżych drożdży 1-1.5 szklanki ciepłego mleka kostka masła lub margaryny – 200 gram 1 całe jajko 2 żółtka (białka zostawić do posmarowania) 2 łyżki soli 2-3 łyżki cukru Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1.5 kg pieczarek(...)musi wyrosnąć. Po wyrośnięciu wałkować na cienkie placki. Nałożyć farsz i zawijać rulony. Rulony pokroić na kawałki po 3-4 cm. Kładziemy je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Paszteciki smarujemy rozkłóconym białkiem. Pieczemy w 180 stopniach (góra-dół) aż się zarumienią. Autor przepisu: Kamila Artykuł Paszteciki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kajzerki Paszteciki 81

Kajzerki Paszteciki Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja. 16 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: ·        8 bułek kajzerek ·        30 dag mięsa z łopatki wieprzowej ·        ½ kg pieczarek(...)mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 6.      Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 7.      Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska. 8.       Gotowe

Kulinarna Chwila