paszteciki - 1276 przepisów (strona:25/86)

Paszteciki z soczewicą i suszonymi pomidorami 8

Robiłam przegląd archiwum zdjęć i trafiłam na takie nieopublikowane perełki - paszteciki z soczewicą i suszonymi pomidorami. Robiłam je już kilkukrotnie i na pewno jeszcze nie raz zrobię bo są fantastyczne, zwłaszcza takie świeże, jeszcze cieplutkie. Do tego filiżanka aromatycznego czerwonego barszczu i nic więcej do szczęścia nie potrzeba, a jak pięknie pachnie w całym domu.  Dzięki dodatkowi pomidorów powinny(...)część rozwałkowujemy na prostokąt o szerokości ok 10 cm. Na środku tego prostokąta układamy farsz i zlepiamy brzegi do środka, a następnie kroimy w paski ok 2 cm szerokości. Paszteciki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką lub sezamem. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C.  Farsz: 300 g suchej soczewicy ugotować do miękkości 3-4  cebule

Cynamonowe szczęście
Ciasto francuskie ze szpinakiem 8

równe prostokąty. Na każdy kawałek nakładamy po łyżce szpinaku. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi. Każdy kawałek nacinamy w czterech miejscach. Gotową przekąskę wykładamy na blaszkę. Następnie wszystkie paszteciki smakujemy roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z pasztecikami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut. Artykuł Ciasto francuskie ze szpinakiem pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami 36

Bardzo smaczne paszteciki z kapustą i grzybami, świetny dodatek do filiżanki gorącego czerwonego barszczu. Idealne na święta! Artykuł Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Paszteciki z pieczarkami i serem 40

Dziś dzielę się z Wami przepisem na chrupiące paszteciki z pieczarkami i serem. Bardzo smaczne na ciepło,  jak również i na zimno.  Dzięki temu, że  zachowują swoją  świeżość,    śmiało możemy się nimi zajadać równie  następnego dnia. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 200 g masła 3 łyżki śmietany 1 jajko 1/2 łyżeczki soli farsz(...)rulon. Tak postępujemy z pozostałym ciastem. Każdy rulonik lekko spłaszczyć i skleić za pomocą widelca. Pokroić na mniejsze kawałki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowane paszteciki. Następnie posmarować roztrzepanym żółtkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C i pieczemy około 20-25 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru

magiczna kuchnia Kasi
PASZTECIKI Z MIĘSEM 65

Paszteciki drożdżowe z mięsnym farszem. Mięciutkie i delikatne, są świetnym sposobem na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu.  Po upieczeniu idealnie nadają się do mrożenia. Rozmrażamy w lodówce lub na blacie kuchennym, a następnie podgrzewamy w piekarniku pod przykryciem (np. z folii aluminiowej). SKŁADNIKI CIASTO   350 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych(...)odstępy. Kroimy na 5 cm kawałki. Luźno przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do napuszenia.  W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C, bez termoobiegu. Blachę z pasztecikami wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut, do lekkiego zrumienienia

cool and minty
Paszteciki z bigosem 153

Pozostało Wam jeszcze sporo bigosu ze świąt? Możecie zrobić z niego paszteciki na Sylwestra :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Paszteciki z bigosem 153

Pozostało Wam jeszcze sporo bigosu ze świąt? Możecie zrobić z niego paszteciki na Sylwestra :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 79

Drożdżowe paszteciki z dobrze doprawionymi pieczarkami to idealny, wegetariański dodatek do wszelkich zup. Sprawdza się podczas Świąt Bożego Narodzenia do barszczu, czy jako przekąska na sylwestra. Wcześniej przygotowane bardzo dobrze się przechowuje – można je przygotować dzień wcześniej, przechować w lodówce, a następnie odgrzać w piekarniku. Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 300ml mleka 2 łyżki masła 35g świezych drożdży(...)sól, pieprz czarny do smaku 2 płaskie łyżeczki suszonego majeranku   Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki wody ziarna sezamu do posypania   Mąkę przesiewamy, dodajemy sól. Przeczytaj cały przepis - Paszteciki drożdżowe z pieczarkami at AleTorcik

AleTorcik
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 272

przygotowania potrzebujesz tylko kilka składników. Zupa ta jest bardzo popularna w wielu rejonach polski.     Na waszym stole nie może zabraknąć przekąski PASZTECIKÓW DROŻDŻOWYCH z kapustą i grzybami lub podobnej, ale szybszych w przygotowaniu PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO   Jako przystawkę proponuje sałatkę tym razem z  WARZYW KORZENIOWYCH

kuron.com.pl
PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM 79

Paszteciki ze szpinakiem świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do barszczu lub drugie śniadanie do pracy. Takie pasztecki można zajadać na ciepło lub na zimno, w obu wersjach smakują świetnie 🙂 Składniki: – 1 opakowanie ciast francuskiego – 1 opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) – 1 mała cebula – 1 kulka mozzarelli – 2 ząbki czosnku – Czytaj więcej → Artykuł PASZTECIKI

greengoodies
Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami 81

Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami.  Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek  do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 200 g masła 3 łyżki śmietany 1 jajko sól farsz 400 g kiszonej kapusty 30 g suszonch grzybów 1 cebula olej do smażenia lisć laurowy 3 ziarna ziela angielskiego kminek mielony(...)zwijamy ciasno w rulon. Tak postępujemy z pozostałym ciastem. Każdy rulonik lekko spłaszczyć i pokroić na mniejsze kawałki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowane paszteciki. Następnie posmarować roztrzepanym żółtkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C i pieczemy około 20-25 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru

magiczna kuchnia Kasi
„Pasztecik” z ciecierzycy 70

jakiś szał gotowania. Zrobiłam konfitury z dyni na słodko i na ostro, pieczonego klopsa, ostatnią już w tym roku passatę z pomidorów i pieczonej papryki, powidła śliwkowe i to: pasztecik z cieciorki. Pyszny, lekki, puchaty no i wegetariański Polecam – jest bardzo smaczny i robi się prawie sam. Składniki: 2 puszki ciecierzycy Bonduelle (gotowana na parze) 3-4 średnie marchewki(...)dodałam ubite na sztywno białka. Delikatnie ponownie wymieszałam. Piekłam w porcelanowej foremce wysmarowanej odrobiną masła i wysypaną bezglutenową bułką tartą, ustawienie piekarnika: grzanie góra-dół, 200 stopni aż pasztecik się zarumienił. Posypałam startym serem i ponownie zapiekłam – grill, 170 stopni. Sos: miętę zmiksowałam wraz z jogurtem i szczyptą soli – nic więcej nie potrzeba

Kate's Kitchen
Paszteciki krucho-drożdżowe 56

Przepisów na paszteciki przetestowałam już sporo. Ten jest najlepszy na jaki trafiłam. Może to dlatego, że dostałam go od... mamy? :-) Paszteciki z tego przepisu smakują idealnie zarówno z farszem mięsnym, jak i bezmięsnym. Składniki -0,5 kg mąki -2 jajka -1 żółtko -2 łyżki śmietany -2 dag masła -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 dag drożdży -szczypta soli Przygotowanie Drożdże

Zielona Kuchnia
Paszteciki z marchewki z chrzanem 69

składników można upiec duży pasztet w keksówce, ale ja wolę indywidualne porcje, bo nie ma kłopotu z krojeniem i łatwiej je przechowywać. Jeśli zasmakuje Ci marchewka to spróbuj też pasztecików z soczewicą .   Składniki: kilo marchewki ugotowanej lub upieczonej w piekarniku pół kilo kalafiora ugotowane lub upieczone 2 duże obrane cebule, pokrojone w piórka i podsmażone na patelni 2 ząbki(...)upieczone w foremkach do muffinów lub foremkach do tartaletek. Po upieczeniu smarujemy chrzanem i dekorujemy czarnuszką lub gorczycą. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Paszteciki z marchewki z chrzanem pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane