Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Dzisiejszego dnia proponuję paszteciki z kapustą i grzybami. Amatorów tego dania nie brakuje. Do pasztecików proponuję barszcz czysty do picia ( przedstawiany na blogu ). Gdy upieczemy ich większą ilość możemy je zamrozić, a kiedy przyjdzie nam ochota wystarczy je podgrzać. Składniki: 500 gram mąki ok.200 ml letniej wody 30 gram drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Żółtko do posmarowania pasztecików Farsz: ok. 1 kg kiszonej kapusty ( 2 słoiki własnej kapusty ) ok 500 gram grzybów ( pieczark... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, paszteciki, ciasto, marchewka, barszcz, pieczarki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, słoik, drożdżowe, barszcz czerwony, paszteciki z kapustą, paszteciki z kapusta i grzybami, przekąska, przystawki, przekąski, pieczarki w cieście, paszteciki drożdżowe, czerwona kapusta, pieczarki przekąska

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.