Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Dzisiejszego dnia proponuję paszteciki z kapustą i grzybami. Amatorów tego dania nie brakuje. Do pasztecików proponuję barszcz czysty do picia ( przedstawiany na blogu ). Gdy upieczemy ich większą ilość możemy je zamrozić, a kiedy przyjdzie nam ochota wystarczy je podgrzać. Składniki: 500 gram mąki ok.200 ml letniej wody 30 gram drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Żółtko do posmarowania pasztecików Farsz: ok. 1 kg kiszonej kapusty ( 2 słoiki własnej kapusty ) ok 500 gram grzybów ( pieczark... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, grzyby, paszteciki, ciasto, marchewka, barszcz, pieczarki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, słoik, drożdżowe, barszcz czerwony, paszteciki z kapustą, paszteciki z kapusta i grzybami, przekąska, przystawki, przekąski, pieczarki w cieście, paszteciki drożdżowe, czerwona kapusta, pieczarki przekąska
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz