Niemal w każdym polskim domu niedziela jest dniem gotowania rosołu. A co zrobić z mięsem pozostałym po rosole? Najprościej jest je zjeść… zrob ić pasztet … paszteciki do b arszczu… lub kotlety drobiowe Poniżej podaję Wam przepis na takie kotleciki z dodatkiem pieczarek i cebuli Doskonale pasują do… gotowanych ziemniaków… frytek… ryżu… ulubionej surówki(...)Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam do przepisu! Polecam również… ** Klasyczny rosół drobiowy ** Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu ** Pasztet drobiowy z rosołu Składniki na około 8-9 kotlecików: ok. 400-500 g ugotowanego mięsa drobiowego 1 cebula 4-5 pieczarek 1 jajko przyprawy
Kulinarny S.O.S.zaowocowały totalną porażką. Nie dość, że nie chciały się lepić, to rozpadały się jeszcze kompletnie po wsadzeniu ich do wody. Nie ma jednak tego złego, bo w efekcie powstały paszteciki, które pojawiły się w świątecznym eBook’u . Desperackim krokiem było wykorzystanie do tego celu mąki migdałowej, której z reguły staram się nie poddawać obróbce termicznej, gdyż w wyniku tego powstają(...)Paleo, a restrykcyjne Keto z nową energią zaczynam od Nowego Roku. Ogłoszenia końcowe Nadzienie do tychże to już pestka. W zasadzie użyłyśmy takiego samego farszu jak w przepisie na paszteciki zawartym w eBook’u pt. „Keto & Paleo Święta” . Na koniec dodam tylko, że mąkę z manioku możecie dostać w iHerb . Wypróbowałam produkt tej firmy i mogę go śmiało polecić
Modern Cave GirlPrzerobiona wersja pasztecików z pieczarkami , to samo ciasto ale farsz z dodatkiem sera żółtego, uformowane na kształt dużego grzebienia. Można nie bawić się w formowanie grzebieni, a tylko zrobić w formie małych pasztecików lub bułeczek - nie jest ważna forma, tylko pyszny farsz. Z tych proporcji zrobiłam osiem ogromnych grzebieni, wielkości połowy talerza obiadowego. Zniknęły w mgnieniu oka. Polecam :) Składniki: Ciasto
Kocham..lubię..gotuję..Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na pomoc przychodzi ciasto francuskie! Noo… The post Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePaszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli(...)FARSZ : 500 g kiełbasek pysznych lub innych 250 g pieczarek podsmażonych sól, pieprz do smaku 100 g sera tartego 1 łyżka ketchupu 1 jako do posmarowania pasztecików sezam do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliŚwietny nie tylko na Wigilię, ale też na co dzień do obiadu np. z ziemniakami lub pierożkami Często bywa podawany też na imprezach, komuniach i weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki(...)barszcz śmietaną, zrób to na talerzu. Zupa jest zakwaszona octem lub sokiem z cytryny, dlatego w czasie gotowania może się zwarzyć. Barszcz możesz podać z… krokietami, pasztecikami, uszkami, makaronem, jajkiem na twardo, ugotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa
Kulinarny S.O.S.Świetny nie tylko na Wigilię, ale też na co dzień do obiadu np. z ziemniakami lub pierożkami Często bywa podawany też na imprezach, komuniach i weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki(...)barszcz śmietaną, zrób to na talerzu. Zupa jest zakwaszona octem lub sokiem z cytryny, dlatego w czasie gotowania może się zwarzyć. Barszcz możesz podać z… krokietami, pasztecikami, uszkami, makaronem, jajkiem na twardo, ugotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa
Kulinarne S.O.S.przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy , ale nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, że jego zrobienie z prostych składników może być tak łatwe. Pasztet z kurczaka(...)suszonych pomidorów posmakował nam wszystkim, a na najwyższą notę zasługuje dlatego, że bardzo posmakował mojemu 5 letniemu synkowi, który prosił o dokładkę kanapki z pysznym pasztecikiem. Pasztet z gotowanego mięsa ma też kolejną zaletę - to ekspresowy pasztet na kanapki! P rzepis na pasztet jest bardzo prosty, a do jego przygotowania musimy mieć zaledwie 4 składniki. Uwielbiam nałożyć go na kanapkę
MamaOskarkaJeszcze jesteśmy przed sezonem, ale na pewno skorzystamy. Teraz jakimś cudem udało nam się pęczek dostać. Do zupy polecamy paszteciki. Składniki 1 pęczek botwinki 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler korzeniowy 1 jabłko 1 suszony podgrzybek 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g bigosu olej 2 łyżki czarnuszki cukier(...)zimną wodą (około 1,5 l ) dodajemy nakrojone jabłko wraz ze skórką, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, suszony grzyb, zagotowujemy. Dodajemy sól i pieprz. W tym czasie przygotowujemy paszteciki. Ciasto rozwijamy, kroimy wzdłuż na pół. Na dług bok ciasta układamy bigos, zawijamy, kroimy na kawałki, układamy na blaszce. Ciasto z wierzchu smarujemy olejem i posypujemy czarnuszką. Zapiekamy
R'n'G KitchenPrzepis mam od mojej mamusi, ciasto drożdżowe jest na prawdę warte polecenia, gdyż świetnie się z nim "pracuje". Paszteciki można nadziać tym czym mamy w lodówce, szpinakiem, kiełbasą, pasztetową, cebulą itd. moja wersja świąteczna z kiszoną kapustą i pieczarkami. Składniki: 1 kostka margaryny 1/4 l śmietany 50 g drożdży 600 g mąki 1 jajko + 2 żółtka 3 łyżki cukru(...)liść. Ciasto wałkujemy na placki dzielimy na pół. Kładziemy farsz przy brzegu i zawijamy jak naleśniki. Kroimy na kawałki. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i przed samym pieczeniem smarujemy paszteciki białkiem. Pieczemy na złoto. Na te święta co nadchodzą, życzę ciepła i miłości. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia!!! A ja pędzę gotować by było wszystko mmm Pycha
Na moim talerzurozwinąć na papierze do pieczenia i delikatnie je rozwałkować, posmarować pędzelkiem po całości roztrzepanym jajkiem, i rozsmarować farsz ciasno zwinąć w roladę, posmarować jajkiem, przeciąć ostrym nożem na porcje pasztecików, posypać kminem rzymskim piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut - z ciasta francuskiego paszteciki to szybko, łatwo przygotowane do barszczu czerwonego czy rosołu...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięOdkąd sięgam pamięcią paszteciki z ciasta krucho - drożdżowego miały swoje stałe miejsce na naszym świątecznym, wigilijnym stole. Do dziś podajemy je do barszczu, zamiast uszek. W zestawie z barszczem świetnie sprawdzają się również w sylwestrową noc. Ciasto jest łatwe do wykonania, nie trzeba czekać, aż wyrośnie. Nieco więcej czasu trzeba poświęcić na przygotowanie farszu ale zapewniam was, że warto. składniki(...)nakładam 1/4 część farszu pamiętając, by zostawić od brzegu 3 cm czystego ciasta (na zlepienie). Ciasto zawijam (jak roladę), łączeniem do dołu i kroję po skosie na 5 cm paszteciki. Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smaruję roztrzepanym białkiem, posypuję kminkiem, sezamem lub siemieniem. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni
babka w formiewszystkich miłośników szpinaku to z pewnością będzie niebo w gębie. Paszteciki wychodzą naprawdę świetnie! Przepis na ciasto mam od koleżanki z pracy, która akurat na tym cieście przygotowała kapuśniaczki. A ja Wam polecam nieco inny farsz niż kapusta. Mam nadzieję, że będzie smakować! Z ciastem pracuje się bardzo dobrze. Nie ma potrzeby wcześniejszego ogrzewania składników, wszystko wystarczy na bieżąco przed(...)Ciasto rozwałkować na grubość 7-10 mm, na jeden brzeg wyłożyć farsz i odciąć ciasto. Skleić i łączeniem położyć do spodu. Ostrym nożem pociąć w dowolne porcje. 5. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem w odległościach od siebie, bo ładnie rosną. Posmarować wierzch pozostałym białkiem i posypać np. sezamem. 6. Piec w 180 st. C do zrumienienia się wierzchu
Kuchnia domowa Aniszynką Rollsy z łososiem i szpinakiem Keto sushi keto chipsy a’la prażynki Krakersy serowe gniazdka bekonowe rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami rolada serowa z mięsem mielonym paszteciki serowe paszteciki serowe z mięsem mielonym jadalne miseczki serowe tacos w serowych muszlach szparagi w boczku mini pizze z cukinii kotleciki cukiniowo-indycze keto bruschetta Rolada szpinakowa z łososiem Jajka
Ola la LCHF