Pasztet z czerwoną papryką ( do smarowania ).

Pasztet z czerwoną papryką ( do smarowania ).

Pasztet z czerwoną papryką ( do smarowania ).

  D omowy pasztecik to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i nosa  ( pięknie pachnie ). Jeśli ktoś nie lubi papryki może ją zastąpić marchewką. Natomiast jeśli ktoś lubi ostry pasztecik może dodać papryczkę chili. Składniki : 20 dkg świeżej wątróbki drobiowej 16 dkg piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 mała czerwona papryka ( 10 dkg ) 3 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu 1 łyżeczka suszonego tymianku 3/4 łyżeczki suszonego rozmarynu sól ( najlepiej nieoczyszczona np. kłodawska ) pieprz czarny mielony dodatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.