paszteciki - 1453 przepisów (strona:40/97)

Rożki ze szpinakiem i fetą 141

ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny piątek   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar

Kulinarny S.O.S.
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 95

równa, ma on bowiem głęboki, aromatyczny i kwaśny smak. Podczas Wigilii podajemy go z uszkami, w następne dni w szklankach jako dodatek do krokietów z kapustą i grzybami lub pasztecików. Składniki na wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 600 g buraków 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1 / 2 małego selera 1 / 2 l zakwasu z buraków 2 litry wody kilka

niecodziennikpary
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 115

zaznaczam, że lepiej je usmażyć. Wyszły bowiem zdecydowanie za suche. Tak to jest, jak się eksperymentuje zamiast skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań… To samo ciasto posłużyło do wykreowania świątecznych pasztecików z e-book’a i smażone sprawdziło się wyśmienicie. No ale zawsze można je odsmażyć na maśle lub smalcu … Tak też zrobiłam. I smakowały bardzo dobrze. 🙂 Nadzienie z kurczaka

Modern Cave Girl
Drożdżowa choinka z kapustą i grzybami 142

Drożdżowa choinka z kapustą i grzybami idealnie będzie pasować do czerwonego barszczu. W dodatku takie podanie pasztecików będzie się rewelacyjnie prezentować na świątecznym stole. Osobiście uwielbiam takie smaki. Choinkę można oczywiście udekorować wedle uznania natką pietruszki, koperkiem lub dowolną mieszanką przypraw. Ja postawiłam na prostotę, czyli sezam i mak. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka

Passions hobbies life
Karp z pieczarkami w cieście francuskim 141

smakuje wyśmienicie i do tego jest zdrowy. A to, że może być wykorzystywany w różnych formach, nie tylko podczas Świąt, zamierzam udowodnić Wam poniższym przepisem. Jest to pewnego rodzaju pasztecik z mielonego mięsa karpia z pieczarkami, finezyjnie ułożony pod ciastem francuskim. Smakuje wyśmienicie i zaufajcie mi, że nada się na każdą okazję, o każdej porze roku. Właściwie przygotowany na poszczególnych

Smaki Na Talerzu
Wigilijny wianuszek z kapustą i grzybami 161

Alternatywa dla pasztecików z kapustą i grzybami czy kulebiaka Taki wianuszek będzie świetną ozdobą stołu wigilijnego ,ale zachwyci też smakiem. Świetny dodatek do Wigilijnego barszczyku. Wbrew pozorom nie jest trudny do zrobienia ,chociaż chwilkę trzeba poświęcić,ale warto :)  Ciasto 500 gram mąki pszennej 25 gram drożdży świeżych 80 gram masła 200 ml. mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Andzia Pichci
Paszteciki z kapustą i grzybami 118

polemizować z tym by zastępować czymś makaron o tyle barszcz jest już bardziej łaskawy. W tym roku do świątecznego barszczyku (przepis na barszcz z kiszonych buraków znajdziecie TUTAJ ) przygotuję paszteciki z kiszonej kapusty oraz grzybów. W tym przepisie podstawą jest dobrej jakości kapusta kiszona, bron boże nie kwaszona. Zwracajcie na to uwagę! Do kapustki leśne grzybki, najlepiej mieszanka kilku rożnych

Życie ze smakiem
Wegańskie kotleciki z fasoli 138

Wegańskie kotleciki z fasoli (niektórzy mogą woleć nazywać je burgerami lub pasztecikami), są bardzo proste w składzie i mają lekko ryby smak . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Nasi goście delektując się nimi nie mogą się nadziwić, że te kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki

Lamarida.pl
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 9 (kwto, LCHF, optymalny, bez cukru) 157

razem lun box pachnący świętami: korzenna babeczka keto pasztecik orzechy migdały i… mandarynka, której zapach od dzieciństwa kojarzę ze świętami. Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 9 (kwto, LCHF, optymalny, bez cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Grzyby na Wigilię w różnej postaci 147

zabezpieczymy ją przed zważeniem się. Zupa najlepiej smakuje z łazankami. Jeśli potrzebujesz więcej pomysłów na wykorzystanie grzybów w zupach i innych świątecznych daniach, sprawdź te przepisy: https://www.przepisy.pl/przepisy/okazje/wigilia-i-swieta/grzyby-kapusta-i-pierogi Paszteciki z kapustą i grzybami Składniki na ciasto to: 20 dag mąki 10 dag masła 2 łyżki śmietany 2 żółtka 1 jajko Sól Farsz przyrządzimy natomiast z: 40 dag kiszonej kapusty

codojedzenia
Soczewiaki z sosem z suszonych grzybów 148

palce jak woda, do kuchni doszłam w okolicach piętnastej, a że soczewiakom trzeba poświęcić odrobinę więcej czasu, to koniec końców mieliśmy ciepłą kolację. Prze-py-szną! :D Sycące pierożko-paszteciki z mięciutkiego ziemniaczanego ciasta wypełnione farszem z zielonej soczewicy z cebulką - czy to już nie brzmi świetnie? Rozpieszcza brzuchy! Tradycyjnie soczewiaki podaje się okraszone słuszną porcją skwarek, ale ja podałam

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wegańskie kotleciki rybne 157

Wegańskie kotleciki rybne (niektórzy mogą woleć nazywać je burgerami lub pasztecikami), są bardzo proste w składzie, ale oczywiście nie zawierają ryby . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną

Lamarida.pl
Pasztet z fasoli z suszonymi pomidorami 146

Jeśli ograniczasz mięso, ale chcesz mieć dobry pasztet do postawienia na świątecznym stole, to polecam pasztet z fasoli. Jeśli smakowały Ci paszteciki z marchewki ( zobacz przepis ) albo z soczewicy ( klik ), to fasolę też pokochasz. Pasztet fasolowy ma piękny pomarańczowy kolor (dzięki marchewce i batatowi) i smakuje śródziemnomorskimi pomidorami.   Składniki: 200 g ugotowanej białej fasoli Jaś 100 g pieczonych batatów

Ugotowane pozamiatane
domowe krucho drożdżowe kapuśniaczki 344

składniki na ciasto krucho drożdżowe: ok. 640 g mąki orkiszowej lub pszennej 230 g masła 35 g drożdży 1 jajko 250 ml kwaśnej śmietany 1 szczypta

Domowy Smak Jedzenia
krucho-drożdżowe pyszne 133

masła 2 łyżeczki cukru - pudru 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany 2 żółtka 1/2 jajka (pozostałe pół zostawić do posmarowania pasztecików) sezam do posypania (u mnie czarny) Farsz: około 250-300 gr. pieczarek( więcej jak ,ktoś lubi dużo) 2 średnie cebule sól i pieprz do smaku olej do smażenia  Wykonanie   farsz : Umyte

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania