 Zupa-krem z białych szparagów 111
Zupa-krem z białych szparagów 111uznania doprawiamy niezwykle aromatyczną (i przy okazji słoną) pastą miso. Następnie na rozgrzanej patelni układamy plastry boczku i wytapiamy na chrupiące chipsy. Z mięsa z kolei możemy przygotować „paszteciki” lub klopsiki. Bon apetit! The post Zupa-krem z białych szparagów first appeared on Kate's Wine&Cuisine
Kate's Kitchen Francuski warkocz na słono 130
Francuski warkocz na słono 130talerzu, sos przelać do kokilki lub małej miseczki. Danie je się rękami, więc każdy bierze sobie kawałek warkocza i macza w sosie. Z jednego opakowania ciasta wyszło mi 16 pasztecików. Smacznego
moj przepis na Drożdżowe pierogi z soczewicą 121
Drożdżowe pierogi z soczewicą 121takie, że „mucha nie siada”. Moje pierogi są z ciasta drożdżowego, farsz to soczewica z odrobiną mięsa i koperku, pierożki pieczemy w piekarniku. Jak smakują? Troszkę jak paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy
moj przepis na Francuski warkocz na słono 128
Francuski warkocz na słono 128talerzu, sos przelać do kokilki lub małej miseczki. Danie je się rękami, więc każdy bierze sobie kawałek warkocza i macza w sosie. Z jednego opakowania ciasta wyszło mi 16 pasztecików. Smacznego! .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis na Drożdżowe pierogi z soczewicą 129
Drożdżowe pierogi z soczewicą 129takie, że „mucha nie siada”. Moje pierogi są z ciasta drożdżowego, farsz to soczewica z odrobiną mięsa i koperku, pierożki pieczemy w piekarniku. Jak smakują? Troszkę jak paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy
moj przepis na Hot dog z pieczarkami 2268
Hot dog z pieczarkami 2268fast food. Dziś mówiąc o szybkim jedzeniu, ma się na myśli wielkie sieci, krzyczące do nas z bilbordów lub medialnych reklam. A przecież kiedyś mieliśmy swoje zapiekanki z pieczarkami, paszteciki szczecińskie, kurczaka z rożna, frytki, smażoną kiełbasę często z cebulą oraz pieczarkarza. Nikt nie mówił że to fast food, to było jedzenie z budy. W latach 90 zostały wyparte przez
Dieta moja pasja RalfBurger bez soli 162
RalfBurger bez soli 162historii jest to, że wszystkie historie sięgają początków XIX wieku, a dokładnie Hamburga. Gdzie wołowina z niemieckich krów, była łączona czosnkiem, cebulą, solą i pieprzem, a następnie formowana w paszteciki i smażona, bez bułki czy chleba. Niemieccy imigranci przybywający do Nowego Jorku czy Chicago, otwierali restauracji, puby, knajpy i sprzedawali stek hamburski i było to często jedno z najdroższych
RafalCook ZUPA BURACZKOWA, BARSZCZ CZERWONY 155
ZUPA BURACZKOWA, BARSZCZ CZERWONY 155śmietanę jeśli dajemy i gotujemy jeszcze 5 minut. Ja dodałam tylko zakwas z buraków, po dodaniu już zupy nie gotowałam. Podajemy z purre z ziemniaków ze skwarkami lub z pasztecikami z pieczarkami, lub sam. smacznego
Smaczne Zdrowe Pasztet drobiowo-wieprzowo-wołowy 150
Pasztet drobiowo-wieprzowo-wołowy 150obok innych swojskich wyrobów, pieczonych schabów, wędzonych karkówek i kiełbas. Idealnie pasuje na śniadanie czy kolację, ale warto pamiętać, że z takiego gotowego pasztetu możemy zrobić również farsz do pasztecików czy pierogów. Składniki na dwie formy keksowe: 0,4 kg wołowiny (2 opakowania mięsa wowołoweo na tatara) 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,3 kg boczku wędzonego
Życie zaczyna się w kuchni Ciasto francuskie ze szpinakiem 184
Ciasto francuskie ze szpinakiem 184super szybką do zrobienia przekąskę. To przepis na udaną imprezę oraz sposób na coś niezwykle pysznego przy niewielkim nakładzie pracy. - gotowe ciasto francuskie - świetny, uniwersalny farsz ze szpinakiem - paszteciki można jeść i na ciepło i po przestudzeniu
AniaGotuje.pl Krokiety z Mięsem 131
Krokiety z Mięsem 131adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z języka francuskiego croquette to pewny rodzaj pasztecika w postaci niewielkiej rolady. Krokiety to nic innego jak naleśnik z dodatkiem farszu podawany w formie na słono. Co do farszu, możemy postawić na różne kombinacje, od różnego rodzaju mięsa, po kapustę i grzyby. W naszym domu najczęściej goszczą krokiety z mięsem. Czas od czasu przygotowuję także krokiety
Przepiski.pl