paszteciki - 1453 przepisów (strona:57/97)

Zakwas buraczany 202

Paleo ma jeszcze status „In Progress” i nie wiadomo czy doczeka debiutu w tegoroczne Święta… Jednak myślę, że w roli dodatku do barszczu świetnie sprawdzą się także paszteciki z grzybami, a przepis na nie znajdziecie w świątecznym ebook’u mojego autorstwa pt. „Keto & Paleo Święta” . Na sam barszcz zresztą też. Zachęcam do wypróbowania przepisów, bo są naprawdę fajne

Modern Cave Girl
Keto parówki w cieście (Paleo, LowCarb) 125

mąki kokosowej , siemienia lnianego, babki jajowatej i jajek. Ci, którzy mieli okazję zajrzeć do mojego bożonarodzeniowego ebooka mogą skojarzyć przepis na to ciasto, bo było one użyte w pasztecikach. W tym przypadku sprawdziło się tak samo dobrze! Także jeśli jeszcze zastanawiacie się co zrobić na keto śniadanie, to serdecznie polecam ten przepis! Parówki w cieście Pomysł na keto śniadanie, które

Modern Cave Girl
Keto cannoli z kremem kawowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 103

się uzyskać taką zdrową wariację na temat cannoli siciliani. Otóż ciasto jest na bazie mąki kokosowej oraz łupin babki jajowatej . Znacie je już z parówek w cieście i pasztecików, które znalazły się w świątecznym ebook’u. Tym razem zostało posypane odrobiną erytrytolu i upieczone przy użyciu specjalnych foremek do cannoli. Mamy tutaj więc następne odstępstwo od oryginalnej receptury

Modern Cave Girl
Drożdżowe bułeczki odrywane z pieczarkami 142

Ulubione ciasto, ulubiony farsz z pieczarkami i cebulką, ale tym razem nie w formie pasztecików , tylko w formie puszystych bułeczek do odrywania. Paluszki lizać :) Składniki: Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki 30 g drożdży świeżych 3 łyżki stopionego masła (45 g) 2 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Farsz grzybowy/pieczarkowy: 500 g grzybów (pieczarek, mrożonych lub świeżych

Kocham..lubię..gotuję..
Przepisy na ulubione zupy 306

rosół, Piotrek grochówkę i flaki. Natomiast w naszym kraju według badań najpopularniejszą i najczęściej zamawianą zupą w restauracjach jest żurek. Zaś na weselnych stołach wciąż króluje czerwony barszcz z pasztecikiem i rosół z makaronem, choć ostatnio coraz bardziej popularne są też zupy kremy. Najlepsze zupy to takie, które powstają z naturalnych składników. Do wywaru powinno się używać mięsa drobiowego, wieprzowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Polska pizza leśna 208

pizzy A gdzie nabyć kurki, o których wspominam w przepisie? Koniecznie zajrzyjcie na stronę Leśne Skarby Kurki  całe w zalewie naturalnej Leśne Skarby, to wspaniały dodatek do pizzy, pasztecików, pierogów, sałatek itd Składniki: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżki cukru 3 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej) 40 g świeżych drożdży Dodatkowo

Słodkie okruszki
Bulion wołowy 117

Bulion wołowy wykorzystuję jako bazę do zup i sosów. Często dzielę go na porcje i zamrażam. Z mięsa po bulionie robię pierogi lub paszteciki. Składniki: 700 g mięsa wołowego z kością 1 marchewka 1 pietruszka niewielki seler niewielki por 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego około 1 płaskiej łyżeczki soli pieprz mielony Wykonanie: Mięso dokładnie płuczemy, zalewamy zimną wodą

Smak mojego domu
Pierogi pieczone z serem 139

bardzo dobre. Pieczone z kruchego ciasta smakują wyśmienicie solo ale również jako dodatek do zup np czerwonego barszczyku. Pieczone z serem właśnie doskonale smakują z czerwonym barszczem zamiast krokietów ,pasztecików itp. Nadzienie to kombinacja sera pleśniowego z białym . Ja podałam moje … Czytaj dalej Pierogi pieczone z serem Artykuł Pierogi pieczone z serem pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Wigilijny wianuszek z kapustą i grzybami 107

Wigilia zbliża się dużymi krokami  Moja propozycja na Wigilijny stół to wianuszek z kapustą i grzybami.Alternatywa dla tradycyjnych pasztecików . Pięknie się prezentuje ale zachwyca też smakiem . Przepis krok po kroku Na moim blogu  Tutaj

Andzia Pichci
Mięso i kapusta: wyśmienity duet, z którego można wyczarować wiele pysznych dań 136

Większa porcja to więcej przyjemności! Połączona z mięsem zyskuje na szlachetności. Zaradni kucharze polecają wykorzystywać swoje zapasy maksymalnie. Zostało sporo ugotowanego mięsa z rosołu? Nie zmarnuje się! Krokiety lub paszteciki z mięsem i kapustą będą dzięki niemu jeszcze bardziej soczyste. Dla dbających o figurę Kapusta wypełniona jest dobroczynnymi składnikami. Znajdziemy w niej witaminę C, kwas foliowy i błonnik, będący niezastąpiony

Codogara
Borek z botwinką i serem - pomysł na drugie śniadanie, piknik lub wycieczkę (przepis krok po kroku) 118

bazie sera i liści botwinki, które możecie też zastąpić szpinakiem.  Börek może przybierać bardzo różne kształty. Czasem jest to prostokątny lub okrągły placek, ale piecze się też trójkątne paszteciki, cygara czy coś w rodzaju ślimaka. Przepis na mój börek podpatrzyłam u Emilii z bloga Turcja od kuchni . Bardzo spodobała mi się prostota jego przygotowania. Zdaję sobie sprawę

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasta i wypieki wielkanocne 1864

TUTAJ *** Babka majonezowa *** WIELKANOCNE MAZURKI Z CZEKOLADĄ PRZEPIS TUTAJ *** Wielkanocne mazurki *** KRUCHE CIASTECZKA WIELKANOCNE PRZEPIS TUTAJ *** *** NAJPROSTSZY MAZUREK KAJMAKOWY PRZEPIS TUTAJ *** *** KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** ZAJĄCZKI – WIELKANOCNE PASZTECIKI PRZEPIS TUTAJ ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Pasztet z ryżu i orzechów 163

teraz idealnie. Zdrowy, sycący, bardzo dobrze zastępuje mięso. Najlepiej smakuje z sosem grzybowym i warzywami z piekarnika. Chociaż ja nie jestem zbyt wymagająca w kwestiach jedzenia i zajadam taki pasztecik bez dodatków. Najważniejsze, żeby był na ciepło

dolcevitainmykitchen

Proponowane wyszukiwania