paszteciki - 1453 przepisów (strona:62/97)

BULION WOŁOWY 145

wyrazisty w smaku, a niżeli ten gotowany na mięsie drobiowym. Bardzo często podajemy go jako czysty wywar z położonym na osobnym talerzyku krokietem z naleśników, krokietem z ryżu lub pasztecikiem np. serowym. Bardzo dobrze smakuje oczywiście także z makaronem, warzywami, czy sałatą pokrojoną w paski. Po ugotowaniu mięsa możecie je podać z rosołem lub np. zamrozić - będzie jak znalazł

Moja Książka Kucharska
Bułeczki z pesto 240

wierzchu naszej bułeczki. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia.  Rozpuszczamy 2 łyżki masła. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i solą. Smarujemy wierzch pasztecików. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 15-20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego

Czerwona Porzeczka
Muffiny kukurydziano - serowe... 126

Taka super szybka wersja pasztecików. Muffiny na słono, to wspaniały pomysł na wytrawna przeaskę, która pasuje idealnie do kubełka barszczu. Nawet tego 'papierkowego'... :)     Inspiracja z bloga  Notatnik Natalii . Składniki: (na 12 niewielkich sztuk, lub może 9-10 większych) 225 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry

Lejdi of the house
WIELKANOCNE PASZTECIKI Z JAJKIEM I MARCHEWKĄ 162

doprawiam do smaku solą i pieprzem. Przygotowany farsz rozkładam na połowie ciasta francuskiego, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko). Ciasto dzielę na kawałki, układam na papierze do pieczenia. Każdy pasztecik smaruję żółtkiem oraz posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem. Piekę w 180 stopniach około 20-25 minut

JejKuchnia
KETO PIZZA SEROWO-KOKOSOWA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 207

pizza, której ciasto ma wiele zastosowań i poznaliście je już przy okazji keto pasztecików Powstała przez modyfikację znanej Wam już keto pizzy, gdzie odchodząc od obróbki termicznej orzechów zamieniłam mąkę migdałową na kokosową. Tych, którzy mają obawy co do smaku uspokajam, że kompletnie nie czuć w niej słodkiego kokosa Dzięki serowi, przyprawom i dodatkom smakuje równie wybornie jak niejedna tradycyjna

Ola la LCHF
Pasztet z wątróbki,drobiu i śliwek 139

końcu mielimy śliwki . Masło rozpuszczamy i ostudzone wlewamy do mięska. Całość wyrabiamy i smakujemy jeśli jest zbyt delikatne doprawiamy pieprzem i solą. Wykładamy foremki aluminiowe folią spożywczą i przekładamy pasztecik,wyrównujemy i zakrywamy folią. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Pasztet na zimno można śmiało pokroić w plastry lub poczekać do temp pokojowej i smarować kromeczki chleba. Pasztet rewelacyjny polecam

Różowa kuchnia
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 164

Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami są zupełnie inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego.   Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi

mojewypiekiinietylko
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 197

ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby

Codziennik Kuchenny
Kokosowo- szafranowe risotto z roladką drobiową w szynce parmeńskiej 118

Zazwyczaj już drugiego dnia Świąt nie mogę dłużej patrzeć na pierogi, na barszcz, na paszteciki i sernik. Wówczas przychodzi mi ochota na coś mocno wytrawnego, lekkiego i zupełnie nieprzypominającego jedną z tych świątecznych potraw, które doskonale wszyscy znamy. Pierników w Święta w ogóle nie mam ochoty jeść bo wcinam je od połowy listopada aż przez cały grudzień, zatem Wigilia

Mango Papaja
16 SYLWESTROWYCH PRZEKĄSEK LCHF  208

awokado i ogórka z orzechami * sałatka z rzodkiewką * warstwowa sałatka z tuńczyka * śledzie pod tłustą pierzynką * rollsy z szynką * sałatka brokułowa * gniazdka bekonowe * sałatka z krewetkami * rolada serowa * paszteciki serowe * jadalne miseczki serowe * śledzie po kaszubsku * szparagi w boczku * kotleciki cukiniowo-indycze * keto bruschetta * tacos w serowych muszlach Artykuł 16 SYLWESTROWYCH PRZEKĄSEK LCHF pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Naleśniki z białym serem 297

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek do barszczu z pieczarkami 231

Warstwa grzybowa z pieczarek i suszonych grzybów zamknięta pomiędzy dwiema warstwami krucho-drożdżowego ciasta. Placek jest inną formą podania pasztecików do barszczu, łatwiejszą w przygotowaniu, bo nie trzeba nic sklejać. CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki mleka 1 szczypta cukru 1/2 szklanki śmietany 2 jajka 1/3 łyżeczki soli 1/4 szklanki oleju rzepakowego Sem Co NADZIENIE

https:KKuchniaMniam
Barszcz na zakwasie 138

sprawdzić smak, i w razie potrzeby doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Mój zakwas wyszedł wystarczająco kwaśny więc już nie dodałam soku z cytryny. Wesołych Świąt. Polecam paszteciki http://kuchniapokolen.pl/pszteciki-z-kapusta-kiszona-i-grzybami/

Kuchnia Pokoleń
Barszcz grzybowy 184

drobno pokrojonymi grzybami, na których się gotował, czyli w formie tradycyjnej zupy. Możecie go też przecedzić i podać w postaci czystej zupy, w filiżankach, jako dodatek do krokietów czy pasztecików. Z odcedzonej włoszczyzny i grzybków zróbcie farsz do uszek . Zapewniam, że z uszkami też smakuje wyśmienicie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Bezglutenowe pierogi z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 143

się dało ugotować i zamrozić na Wigilię, to już duży sukces, bo jednego razu całkiem mi popękały i się rozwaliły, za to farsz pierwsza klasa, polecam też do bezglutenowych pasztecików, albo krokietów. Składniki: 1/3 szklanki mąki z quinoy 1/3 szklanki mąki kasztanowej 1/3 szklanki mąki z tapioki 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka mąki z czerwonej soczewicy 1 łyżka mielonego

Quinoa Raz!