paszteciki - 1426 przepisów (strona:61/96)

Naleśniki z białym serem 294

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek do barszczu z pieczarkami 224

Warstwa grzybowa z pieczarek i suszonych grzybów zamknięta pomiędzy dwiema warstwami krucho-drożdżowego ciasta. Placek jest inną formą podania pasztecików do barszczu, łatwiejszą w przygotowaniu, bo nie trzeba nic sklejać. CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki mleka 1 szczypta cukru 1/2 szklanki śmietany 2 jajka 1/3 łyżeczki soli 1/4 szklanki oleju rzepakowego Sem Co NADZIENIE

https:KKuchniaMniam
Barszcz na zakwasie 134

sprawdzić smak, i w razie potrzeby doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Mój zakwas wyszedł wystarczająco kwaśny więc już nie dodałam soku z cytryny. Wesołych Świąt. Polecam paszteciki http://kuchniapokolen.pl/pszteciki-z-kapusta-kiszona-i-grzybami/

Kuchnia Pokoleń
Barszcz grzybowy 180

drobno pokrojonymi grzybami, na których się gotował, czyli w formie tradycyjnej zupy. Możecie go też przecedzić i podać w postaci czystej zupy, w filiżankach, jako dodatek do krokietów czy pasztecików. Z odcedzonej włoszczyzny i grzybków zróbcie farsz do uszek . Zapewniam, że z uszkami też smakuje wyśmienicie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Bezglutenowe pierogi z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 139

się dało ugotować i zamrozić na Wigilię, to już duży sukces, bo jednego razu całkiem mi popękały i się rozwaliły, za to farsz pierwsza klasa, polecam też do bezglutenowych pasztecików, albo krokietów. Składniki: 1/3 szklanki mąki z quinoy 1/3 szklanki mąki kasztanowej 1/3 szklanki mąki z tapioki 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka mąki z czerwonej soczewicy 1 łyżka mielonego

Quinoa Raz!
Barszcz czerwony na zakwasie 169

Barszcz czerwony na zakwasie Czerwony wytrawny barszcz przygotowywany na zakwasie i podawany z uszkami lub pasztecikami, to w wielu domach tradycyjna potrawa wigilijna. Przepis na zakwas z którego wykonamy barszcz, znajdziecie tutaj: Zakwas na barszcz   Składniki: 1 kg buraków włoszczyzna 5 suszonych grzybków 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 0,5 litra zakwasu z buraków

Blog z Apetytem
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej na sosie grzybowym 134

Święta Bożego Narodzenia bez grzybów? Nie ma nawet takiej możliwości. To one są nieodłącznym elementem Wigilijnych potraw. Zupa grzybowa, uszka lub pierogi z kapustą i grzybami, paszteciki do barszczu... to tylko kilka z tradycyjnych potraw pojawiających się na kolacji wigilijnej. A co powiecie na coś nowego? Innego? I równie smacznego? Polędwiczka w szynce parmeńskiej na delikatnym sosie grzybowym przygotowanym

Mango Papaja
Świąteczna tarta z grzybami 141

Zamiast klasycznych pasztecików na świąteczny stół polecam wytrawną tartę z grzybami. Można podać ją na ciepło i na zimno. Będzie pysznym dodatkiem do czerwonego barszczyku. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli farsz 450 g pokrojonych grzybów, u mnie mrożone 3-4 łyżki oleju, u mnie rzepakowy Semco 1 duża cebula

Monia miesza i gotuje
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1743

zwane finger foods, które można podać na Imprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą  Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki z batatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii

Delusional Trine
Grzybowa na Wigilię... i nie tylko! 128

Większość z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia bez dań z grzybami. Dania rybne, pierogi, paszteciki, bezmięsne pasztety- grzyby w takich potrawach sprawdzają się świetnie. Jednak moje ulubione danie z suszonych grzybów, które na stole gości nie tylko w okresie świąt, to zupa grzybowa. W moim domu podaje się ją często z makaronem, jednak na Wigilię zawsze przygotowujemy

Pichceniomania
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi 196

pomocą przychodzi firma Krakus z barszczem w formie koncentratu- wystarczy do wrzącej wody wlać zawartość butelki, a po kilku minutach cieszyć się smakiem idealnie doprawionej zupy. Oprócz uszek, pasztecików, krokietów czy kulebiaków, fajnym dodatkiem są także aromatyczne kluseczki grzybowe- z suszonych grzybów, na kaszy mannie, która spulchnia całość i sprawia, że kluseczki są mięciutkie i na pewno... warte wypróbowania! 😊 * koncentrat

Kraina Miodem Płynąca
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8724

przekąsek. Najważniejsze jest aby nasz poczęstunek zachwycał zarówno pięknym wyglądem jak i wspaniałym smakiem. Oto kilka moich propozycji: *** Jajeczka faszerowane (przepis: TUTAJ ) ,lub jajka z sosem tatarskim (przepis: TUTAJ ) *** Paszteciki z mięsem (przepis: TUTAJ ) lub z kapustą i grzybami (przepis: TUTAJ ) *** Mini burgery (przepis: TUTAJ ) *** Muffinki-pizzerinki (przepis: TUTAJ )   *** Pijane galaretki w pomarańczach. Na galaretki z alkoholem jeszcze

Blog z Apetytem
Barszcz czerwony na zakwasie -wigilijny barszcz 170

przecedzamy barszcz przez sitko. Wlewamy barszczyk kiszony, doprawiamy do smaku i podajemy.  Nie gotuję już barszczu, bo straci piękny czerwony kolor. Czysty barszcz jest doskonały do krokietów, pasztecików czy uszek.  Ugotowany na samych warzywach, smakuje równie dobrze.  Można go zabielić śmietaną i podać z jajkiem  lub ziemniakami

Takie tam pichcenie
Filety śledziowe w marynacie słodko-kwaśnej 155

Przygotowania do Świąt wkraczają na ostatnią prostą. Za tydzień o tej porze w kuchni będzie pachniało grzybami, na stole będzie stygł sernik, a w misce wyrastało ciasto na paszteciki. Dobrze, że śledzie można przygotować wcześniej. Nawet polecam zabrać się za nie już dziś, a w Wigilię odwdzięczą się wyjątkowym smakiem.  Kupując śledzie zauważyliście pewnie, że producenci piszą na opakowaniu

Obiad gotowy
FARSZ GRZYBOWY NA USZKA + FILMIK 109

Farsz grzybowy idealnie nadaje się do uszek, pasztecików, kulebiaka itp. Niezastąpiony na święta Bożego narodzenia. Przygotowałam go z grzybów leśnych i pieczarek. Wyszedł bardzo smaczny. SKŁADNIKI : 10 dkg suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 3 cebule 80 g masła 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli