kopytka - 2368 przepisów (strona:61/158)

Chleb pieczony na liściu kapusty 84

bajgle Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Zobacz też nowe przepisy Chleb pieczony na liściu kapusty Sałatka z jabłek i pestek granatu Pikantny smalec z fasoli Bakłażany z mięsem mielonym Kopytka z sosem kurkowym Artykuł Chleb pieczony na liściu kapusty pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Pikantny smalec z fasoli 83

Smalec z fasoli Pasta jajeczna z pieczarkami Pasta ze słonecznika Pomidorowa pasta z cieciorki Pasta z bobu Zobacz też nowe przepisy Pikantny smalec z fasoli Bakłażany z mięsem mielonym Kopytka z sosem kurkowym Ciasteczka z lemon curd Sernik z marakują Artykuł Pikantny smalec z fasoli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Recenzja książki "Ziemniak" a także przepis na Sasznie białoruskie z twarogiem. 105

jedzone zazwyczaj do... czegoś. Dziś przychodzę do Was z książką kulinarną która w całości poświęcona jest ziemniakowi. Są w niej przepisy na nasze polskie, tradycyjne dania takie jak kopytka, kluski leniwe czy pierogi ruskie. Ale jest wiele dań ze świata o których nie miałam zielonego pojęcia.  Wiele dań jest polskich ale pochodzących z innych regionów, bo jak wiadomo

Radość kipiąca uśmiechem.
Ziemniaki po góralsku zapiekane z serem i boczkiem 288

dania z ziemniaków na obiad: Placki ziemniaczane – prosty i sprawdzony przepis Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane Dufinki ziemniaczane z serem żółtym – jak zrobić kulki ziemniaczane Kopytka ruskie – delikatne i mięciutkie Kotlety ruskie – przepis na tani obiad Ziemniaki po góralsku zapiekane z serem i boczkiem Artykuł Ziemniaki po góralsku zapiekane z serem i boczkiem pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi leniwe z sosem śliwkowym 96

łyżki do dużej miski. Do tak przetartego sera dodaj sól, jajko i mąkę. Zagnieć krótko gładkie ciasto. Z ciasta roluj wałeczki grubości palca, które tnij na ukos tak jak kopytka. Układaj kluseczki na blacie posypanym mąką. Śliwki umyj i wypestkuj. Potnij na mniejsze kawałki. Na patelnię wsyp cukier trzcinowy i podgrzewaj aż rozpuści się i utworzy karmel. Od razu

Delicious Place
Bakłażany z mięsem mielonym 80

bakłażana Pasta alla norma Roladki bakłażanowe w sosie pomidorowym Roladki z bakłażana z pastą orzechową Bakłażany kuskusem Zapiekanka makaronowa z bakłażanem Zobacz też nowe przepisy Bakłażany z mięsem mielonym Kopytka z sosem kurkowym Ciasteczka z lemon curd Sernik z marakują Wrapy z szarpanym kurczakiem Artykuł Bakłażany z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Karkówka pieczona w plastrach z żurawiną i cebulą 184

wyjęciem karkówki, zdejmuję wierzchnią przykrywkę. Plastry karkówki w żurawinie i cebulce po upieczeniu. Karkówkę w plastrach z sosem żurawinowo cebulowym podaję od razu na gorąco z: ziemniakami, ryżem, kaszą, kopytkami lub ostatnio z kluskami śląskimi . Smacznego! Kluski śląskie Polecam surówki do obiadu . Z czym podajecie swoją karkówkę pieczoną w piekarniku i jak ją doprawiacie? Artykuł Karkówka pieczona w plastrach

Ania gotuje
Sznycle z indyka 110

sznycle z indyka (które wykonasz także z mięsa z piersi kurczaka), podane z warzywami wszelkimi, bigosem, buraczkami, surówką colesław i potrawami z ziemniaków (ziemniaki z wody, puree, kluski śląskie, kopytka). Smakują także z wszelkimi kaszami, ryżem, makaronem. SKŁADNIKI: 6 cienkich sznycli z indyka 0,5 l mleka 2 jajka bułka tarta sól, pieprz łyżka masła klarowanego PRZYGOTOWANIE: Mięso myję

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczka wieprzowa duszona w cebuli 92

były miękkie? Polędwiczka wieprzowa to to samo co polędwica wieprzowa? Polędwiczka wieprzowa duszona w cebuli, sprawdzony przepis na pyszny obiad. Delikatne polędwiczki duszone z cebulą na patelni podana z kopytkami. Mięso duszone na patelni skraca pracę i oszczędza nasz czas. Ile dusić polędwiczki wieprzowe? Jak przygotować polędwiczki, jak smażyć? Nim sobie odpowiemy na podstawowe pytania dotyczące polędwiczek wieprzowych

Dieta moja pasja
Sos z powideł śliwkowych 114

ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości  zimnej wody, cienkim strumieniem wlewać do sosu, zagotować mieszając. Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i obficie polać sosem. Podawać np. z kopytkami i ćwikłą z chrzanem. Uwaga: cukier w sosie można zastąpić 2 łyżkami słodkiego  powidła z mieszanych owoców  Bardzo fajnie podkreśli smak sosu

Kulinarne przemyslenia
Gnocchi - przepis podstawowy 105

Gnocchi - czyli oryginalne, włoskie kluski ziemniaczane, bardzo podobne do naszych kopytek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli w wolnym tłumaczeniu „gruda”. Tajemnicą smaku oryginalnych gnocchi są dwie rzeczy: przygotowanie ich z ziemniaków gotowanych ze skórką oraz zagniatanie ich z jeszcze ciepłych ziemniaków. Dzięki temu są bardziej delikatne i mięciutkie. Gnocchi można serwować z rozmaitymi sosami

Świat Domowej Kuchni
Placki z gotowanych ziemniaków 274

białego sera) – będą smakowały jak pierogi ruskie na szybko. Bez cebulki i koperku możesz oczywiście podawać takie placuszki na słodko. Z ugotowanych wcześniej ziemniaków przygotujesz także: kluski śląskie kopytka pyzy ziemniaczane . Artykuł Placki z gotowanych ziemniaków pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje