kopytka - 2368 przepisów (strona:58/158)

Drożdżówki Zajączki Z Twarożkiem 90

przykryciem. 4. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) następnie dzielimy na 6 kuleczek (o wadze 70 g) rolujemy je na wałeczki jak na kopytka, a następnie zakręcamy tworząc uszka i brzuszek. 5. Tak przygotowane zajączki układamy na blaszce i szklanka z niedużym dnem umoczonym w mące odciskamy tworząc dołek aby było miejsce

Gotowanie...to proste !
Kotlet szwajcarski 82

idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. To świetny sposób przyrządzenia mięsa schabowego, które wychodzi niezwykle soczyste, miękkie i aromatyczne. Kotlet szwajcarski podasz z potrawami z ziemniaków (puree, kopytka, kluski śląskie), kaszami, ryżem, wszelkimi surówkami. Super dodatkiem będzie surówka z pora lub buraczki zasmażane . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na kotlety szwajcarskie. Kotlet szwajcarski SKŁADNIKI: 8 plastrów schabu

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki w sosie pomidorowym 87

Pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym, które podasz przez cały rok. Idealnie smakują z wszelkimi makaronami, ryżem, kaszą, potrawami z ziemniaków (kopytka, kluski śląskie) oraz sałatami lub surówkami. Pulpeciki w sosie pomidorowym to danie obiadowe dla całej rodziny. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne. W sosie z passaty i aromatycznego bulionu. Pulpeciki świetnie smakują podane z surówką z pora

Zasmakuj Kuchni
Hawajska Potrawka 151

obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem papryk. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka, ryż lub kluski śląskie. czytaj

Kulinarna Chwila
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 79

Dziś w Raju kluseczki leniwe. Leniwe, bo robi się je tak szybko, że nawet leniwi nie poczują, że to czasochłonne danie. W swojej karierze kulinarnej dań mącznych robiłam wiele. Kopytka ziemniaczane, kluski śląskie, pierogi, proziaki, bliny. Nigdy jednak do tej pory nie przyrządziłam leniwych. A są one z tych wyżej wspomnianych – najprostsze! Najpyszniejsze, rzecz jasna, wychodzą spod rąk

Raj dla Podniebienia
Schab w sosie musztardowo-cebulowym 66

dusić jeszcze 2-3 minuty uważając aby sos się nie przypalił, a następnie zdjąć z ognia. Notes ** Schab z sosem można podawać z różnymi dodatkami. Doskonale sprawdzą się ziemniaki, kopytka, kluski śląskie czy też kasze. Artykuł Schab w sosie musztardowo-cebulowym pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Bitki wieprzowe 89

Bitki wieprzowe w sosie własnym, niezwykle delikatne i pyszne danie. Podasz je do kaszy gryczanej, potraw z ziemniaków (np. kluski śląskie, kopytka), oraz posiekanych ogórków kiszonych, warzyw lub ulubionych surówek. Bitki wieprzowe świetnie smakują z puree ziemniaczanym oraz z zasmażanymi buraczkami bądź kapustą. Miękkie i delikatne mięso w sosie własnym to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Bitki

Zasmakuj Kuchni
Bigos z kapusty pekińskiej 83

tradycyjnego bigosu z kiszonej lub młodej kapusty. Podasz go w wersji wege lub z kiełbasą. Aromatyczny i smaczny. Bigos z kapusty pekińskiej podaję z ziemniakami z wody, puree ziemniaczanym , kopytkami, mięsem pieczonym, kotletami.. Smakuje także jako samodzielne danie z pieczywem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos z kapusty pekińskiej i życzę smacznego. Bigos z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Indyk w sosie serowym z suszonymi pomidorami 80

dodać sos sojowy i wino. Dodać paski indyka. Połączyć i dusić aż do zgęstnienia sosu. Podawać posypane posiekaną zieloną pietruszką. Smocze porady: Świetnie pasuje podaje z gnocchi lub małymi kopytkami. https://www.bardzogrubysmok.pl/indyk-w-sosie-serowym-z-suszonymi-pomidorami/ Podsmażanie mięsa Rozpuszczanie sera lazur Przygotowanie sosu Mieszanie mięsa z sosem Indyk w sosie serowym z suszonymi pomidorami gotowe do podania Artykuł Indyk w sosie serowym

Bardzo Gruby Smok
Kluski leniwe jak u babci 107

solimy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień. Stolnicę prószymy odrobiną mąki. Masę na kluski dzielimy na kilka części. Dłonie prószymy lekko mąką. Każda część zrolować na podluzny wężyk. Tak jak na kopytka. Pokroić pod skosem na średniej wielkości kluseczki. Wkladamy do posolonej gotującej się wody i gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia. Nie dłużej, bo się rozpadną. Kluseczki wyciągać łyżką cedzakową

Olcia gotuje!