kopytka - 2368 przepisów (strona:66/158)

Gniocchi z twarogu, czyli pierogi leniwe 106

ostrożnie, bez przesady. W ten sposób zrobisz kluski leniwe, albo gniocchi z buraczków – jeśli spróbujesz tego przepisu na początku nie uwierzysz, że z tak rzadkiego ciasta można zrobić kopytka. A można! I kolejna podpowiedź jak ugotować kluski: jeśli ciasto jest luźne, gotuj je krótko – minuta od wypłynięcia na powierzchnię wody wystarczy. Kluseczki będą delikatne, ale nie rozpadną się. Przepis

Niedzielny kucharz
Żeberka pieczone w sosie słodko kwaśnym 181

przez co najmniej 30 minut bez przykrycia. Po około 1,5 godziny pieczenie wyjmuję żeberka i podaję na talerzu polane sosem, w którym się piekły. Podaję z ryżem lub kopytkami oraz oczywiście z surówką. Żeberka pieczone w sosie słodko kwaśnym podane z ryżem. Danie obiadowe jest bardzo proste w wykonaniu i z pewnością zachwyci Cię swoim nieziemskim słodko kwaśnym

Ania gotuje
Kluski Leniwe 202

się z nazwami takimi jak: kluski leniwe, leniwe, leniwe z serem, pierogi leniwe i pewnie jeszcze wiele innych ciekawych nazw, których jeszcze nie słyszałam. Swoim kształtem i wyglądem przypominają kopytka, jednak smakują trochę inaczej. Kluski leniwe są bardzo łatwe w przygotowaniu i mega smaczne. Wystarczy zagnieść ciasto, łącząc ze sobą wszystkie składniki. Następnie zrobić z ciasta rulonik

Przepiski.pl
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z PIECZARKAMI+ RECENZJA PATELNI 95

lodówce polędwiczkę wieprzową i zastanawiacie się co z niej zrobić to polecam prosty i szybki obiad. Polędwica wieprzowa duszona w sosie śmietanowym z pieczarkami, idealna na obiad z kopytkami, kluskami śląskimi lub po prostu z ziemniakami. Pyszne, aromatyczne, kruche mięsko. Smacznie, szybko i tanio :) Kochani jednak zanim przejdę do przepisu to chciałabym wspomnieć Wam kilka słów o patelni, którą

Zrób to smacznie
Koreański naleśnik z kimchi Kimchijeon 94

kimchi, czyli kapustą pekińską kiszoną po koreańsku. Pysznie chrupiący na zewnątrz u miękki w środku. Idealny na śniadanie, jak i kolację. Polecam! Fanom kuchni koreańskiej polecam również koreańskie kopytka ryżowe na słodko , kluski ryżowe na ostro tzw. tteokbokki , bulgogi z tofu i brokułów , koreańskie bulgogi z boczniaków , koreańskie sushi kimbap z grzybami portobello , koreańskie naleśniki pajeon , koreańska sałatka

Lamarida.pl
Gnocchi 182

Gnocchi to bardzo smaczne i proste do zrobienia kluseczki włoskie, które łudząco przypominają wyglądem i smakiem nasze polskie kopytka. Robi się je bardzo podobnie i podaje na dużo smacznych sposób.  - sprawdzony przepis - kilka pomysłów na podanie gnocchi - dokładny opis wykonania ze zdjęciami krok po kroku

AniaGotuje.pl
Haluszky - paluszky – kuchnia podkarpacka 138

soli. Podawano je z roztopionym masłem, podsmażoną cebulą lub posypane białym serem albo bryndzą. Haluszky sprawdzą się również dodane do zupy. W kuchni polskiej odpowiednikiem Haluszków - paluszków są kopytka. Przepis Terezy Kyszczak, który pierwotnie pochodzi z opublikowanej we Lwowie w 1998 roku broszury „Tradycijni łemkiwśki strawy”, znalazł się w opracowanym przez Roberta Bańkosza zbiorze pt. „Potrawy bieszczadzkie polsko-ukraińskiego

Trzeci talerz
Karkówka wieprzowa w sosie własnym 134

trzy dni! Jeśli przygotujemy jej więcej, możemy zrobić każdego dnia z innym dodatkiem. Karkówka w sosie z ziemniakami, z kaszą, z makaronem, z kluskami śląskimi lub kopytkami. Pomysłów jest mnóstwo! Karkówka z sosie to świetne bardzo rozgrzewające danie na zimowe dni. Każdy z nas zapewne marzy po powrocie do ciepłego domu, aby posilić się pyszną i gorącą strawą Lekko

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń wieprzowa, która wychodzi miękka i soczysta. Mamy na to sprawdzony sposób. PRZEPIS 859

szklance wody, aby nie było grudek, wlej do sosu cały czas mieszając, zagotuj, sos zgęstnieje. Pieczeń pokrój na plastry, podawaj z sosem. Rada: tym razem pieczeń podaliśmy z kopytkami, ale świetnie pasują też do niej wszelkie inne kluski i kasze. Artykuł Pieczeń wieprzowa, która wychodzi miękka i soczysta. Mamy na to sprawdzony sposób. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska

Kulinarna Polska
Sztuka mięcha 97

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wasi mięsożercy nie pogardzą taką sztuką z fajnie dobranymi dodatkami. W wersji z pyrami, kluskami czy kopytkami staną się sytym daniem.              Składniki:   2 sztuki karkówki wieprzowej po 250 g 2 pomidory 2 marchewki 1 cebula 100 g pieczarek 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu

R'n'G Kitchen
Gnocchi z kozim serem 90

Gotuj z Oliverem”, którą dostałam w prezencie urodzinowym od szwagierki. Jamie robił je z innymi sosami niż mój dzisiejszy przepis. Gnocchi to swego rodzaju po prostu polskie kopytka, różnią się właściwie tylko kształtem. Składniki: 6 średnich ziemniaków 1-2 garści mąki pszennej 1 duże żółtko oliwa gałka muszkatołowa 3 łyżki białego miękkiego sera koziego 3 łyżki gęstego jogurtu

Kardamonovy
Gnocchi z tapenadą 97

Dziś znowu obiad dedykowany nadmiarowi. Tym razem nadmiarowi ziemniaków. Przepis na gnocchi z tapenadą nie jest u mnie w sumie niczym nadzwyczajnym. Włoskie kopytka już dawno mam na blogu, nawet tapenada gdzieś się tam pałęta. Gnocchi są według przepisu Jamiego Olivera, zawsze je robię w ten sam sposób. Trzeba się trochę nagimnastykować przy tym przepisie, ale moim zdaniem warto

Kardamonovy
KRAJANKA PIERNIKOWA 121

bądź na całą noc.  Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę obsypaną mąką . Podzielić na kilka części ,z każdej formować podłużne wałeczki i kroić na mniejsze kawałki. Coś jak na kopytka. Nie  trzeba się przejmować równą wielkością . Pierniczki położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , zachować niewielkie odstępy i piec 20 min w 170 st. C. Zbyt długo pieczone

Niespełnione zdolności kulinarne
Jak dekorować pierniczki 119

wykrawaczy czy to zgodnie z zainteresowania aktualnymi czy z ulubionymi bohaterami. Dodam tutaj, że dla nas foremki do ciastek mają wiele więcej zastosowań – używamy ich też do kanapek, kopytek, klusek, dekoracyjnego podawania warzyw i owoców itd. Poniżej podzielę się z wami ciekawymi foremkami do ciastek z mojej kolekcji. Dinozaur, flaming, kotek, pelikan, żabka, lama – motywy zwierzęce

Dorota Smakuje