kopytka - 2368 przepisów (strona:68/158)

Grzyby po cygańsku 140

przede wszystkim świetnie smakuje 😋 To danie z gatunku "może nie wygląda, ale za to zajada się ze smakiem!" 😉 Jest idealne na jesienny obiad z dodatkiem ryżu brązowego, kopytek lub klusek śląskich . Składniki (3 porcje): ok. 0,75 litra grzybów cebula 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego chili pieprz sól 250 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Dyniowe gnocchi 93

ugniatanie ciasta zrób już za pomocą dłoni, będzie to wygodniejsze. Ciasto podziel na mniejsze porcje, na blacie podsypanym mąką roluj ciasto a następnie pokrój na kluseczki, podobnie jak kopytka. Każdą z kluseczek lekko ugnieć aby stała się okrągła, a następnie za pomocą widelca lub specjalnej deseczki do gnocchi roluj delikatnie przyciskając, tak aby kluseczka lekko się wydłużyła i były

nietylkopasta.pl
Słodkie polędwiczki 124

Słodkie polędwiczki Święta tuż, tuż, a na Święta no cóż, pyszne słodkie polędwiczki z pieczarkami, marchewkami, ananasami, podane z kopytkami lub ziemniakami. Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Piernik dojrzewający 111

wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy 83

barwienia potraw. Barwi na czarno, aromatyzuje oraz nadaje oryginalnego “morskiego smaku”. Z pomocą sepii z mątwy  przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii używa się również do barwienia ciasta na pizzę, bułki lub chleb

Tajemnice Smaku
KLUSKI Z CIASTA NA PIEROGI 97

stopniowo), zagnieść ciasto, przykryć je ścierką i odłożyć na około 15 minut, by odpoczęło. Po tym czasie z wyrobionego ciasta oderwać kawałek i dalej postępować tak jak w przypadku kopytek. Na podsypanej mąką stolnicy rozciągać ciasto na kształt długiego wałka, lekko spłaszczać. Nożem odcinać około 1cm szerokie kawałki. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kluski gotować około

Zrób to smacznie
STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI 88

WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM

globuskulinarny
Ruskie kluski 111

przez praskę. Dodać jajko, cebulkę i tyle mąki aby zagnieść gładką i elastyczną masę (wszystko zależy od rodzaju ziemniaków jakich użyjecie do klusek). Masa ma mieć konsystencję ciasta na kopytka. Doprawić solą i pieprzem a następnie formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kluski gotować w lekko osolonej wodzie przez ok 1-2 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone zeszkloną

Smakołyki Asi
Kotlety schabowe 107

obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso, dobrze roztłuczone, klasycznie panierowane to mięso, które podasz przez cały rok. Kotlety schabowe smakują z potrawami z ziemniaków, np. puree, ziemniakami pieczonymi, kopytkami lub kluskami śląskimi. Mięso podaj z mizerią , surówką z pora lub bigosem – w sezonie młodą kapustą , będzie pysznie. Kotlety schabowe SKŁADNIKI: 600 g schabu – 8 plastrów o szerokości

Zasmakuj Kuchni
Najlepsze placki ziemniaczane 110

ziemniaka usmażę 2 placki.  Polecam również inne przepisy na potrawy z ziemniaków: Babka ziemniaczana kresowa Babka ziemniaczana z ryżem Babka ziemniaczana Kiszka ziemniaczana Placek po zbójnicku Kluski śląskie Kopytka Placki po węgiersku  Placki ziemniaczane ze śledziem Farszynki z kapustą Kartacze albo cepeliny    Najlepsze placki ziemniaczane Składniki (na ok 18 sztuk): 1,5kg ziemniaków 2 małe

Obiad gotowy
Sos z suszonych grzybów (z zasmażką) 99

Gotowy sos można dodatkowo zmiksować blenderem ręcznym – będzie wtedy gęsty, kremowy, bez żadnych grudek. Sos doskonale pasuje do… ziemniaków, ryżu, kasz, makaronu, klusek (klusek na parze, kopytek, klusek śląskich) , zapiekanek, placków, gołąbków, pieczeni.   Dania z suszonymi grzybami:         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Pomysły na rybne dania… Tatar z łososia z majonezem Tatar

Kulinarny S.O.S.
PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ 100

WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM

globuskulinarny
Pieczone jabłka w sosie karmelowym 119

pigwy Przyprawa dyniowa Bananowa krówka – ciasto bez pieczenia Proste ciasto bez pieczenia Pączki serowe Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Artykuł Pieczone jabłka w sosie karmelowym pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI 120

WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM

globuskulinarny
SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM 122

WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM

globuskulinarny