kopytka - 2368 przepisów (strona:73/158)

Bitki Drobiowe W Sosie Pieczarkowym 108

naszym stole i dlatego na niedzielny obiad przygotował z nim pyszne, szybkie i proste danie. Nam bardzo smakowało z ziemniaczkami, ale może je podać np. z ryżem, czy kopytkami :) Składniki na 2 osoby: 1 duża pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 i 1/2 szkl wody 2 ząbki czosnku 1/3 główki cebuli 1 płaska łyżka mąki 5 łyżek śmietanki

Gotowanie...to proste !
Filet z indyka w sosie grzybowym 125

Dziś przepis na pyszne mięso indycze duszone z grzybami.  Całość podałam z kopytkami i surówką z kapusty z burakami . Spróbujcie tego połączenie koniecznie. Składniki: 500 g fileta z indyka 400 g grzybów 1 duża cebula 2 ząbki czosnku olej 1 łyżka śmietany 1 płaska łyka maki pszennej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi
Sos pieczeniowy – tylko domowy! 199

wręcz bajecznie. Idealny zestaw składników powoduje, że będzie pysznym dopełnieniem każdego obiadu. Taki sos świetnie sprawdzi się nie tylko do dań mięsnych. Będzie niewątpliwie doskonałym dodatkiem do ulubionych klusek , kopytek, kasz lub makaronu . Z takim dodatkiem każde, nawet banalne danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zapraszamy więc na przepis i mamy szczerą nadzieję, że wielu z Was od dzisiaj zacznie przygotowywać

Kuchnia Na Wypasie
3x inspiracje października: obiad wegetariański (z kotletami owsiano-słonecznikowymi), kiszona papryka, różany cukier 109

ciekawymi przepisami! Przepis na zdjęciu poniżej. Kotlety wymiatają! Wsuwają je też mięsożercy, bez żadnych skarg 😊 . Od razu robię więcej i zamrażam, żeby mieć na ‘czarną godzinę’. Na zdjęciu: kotlet + kopytka + fasolka + ajwar własnej roboty + kiszone buraki.   2. Kiszona papryka Przygotowałam w tym roku w ramach eksperymentu z kiszonkami. Kisiłam, jak ogórki (z koprem włoskim, chrzanem, gorczycą i czosnkiem

Qlinarnie i Qlinarnie
2 obiady z całego kurczaka 73

podczas gotowania. Taki rosół to również źródło kolagenu. Ugotowany kurczak można dodać do zupy lub przygotować farsz. Jeśli zostały mi resztki gotowanych ziemniaków to wiem, że wykorzystam je na kopytka lub knedle. Mięsne knedle to pyszne danie na obiad w tygodniu. Można je przyrządzić wcześniej nawet zamrozić. Kurczak świetnie pasuje z brokułami i porem. Bardzo lubię dodawać warzywa

codojedzenia
Placuszki dyniowo-bananowe 82

Sezon dyniowy trwa, a my korzystamy z niego z ogromną przyjemnością. Zupa krem, kopytka, ciasta i obowiązkowo placuszki. Tym razem przygotowałam takie z dodatkiem banana, który nadał placuszkom lekkiej słodyczy. Placuszki same w sobie nie wychodzą mocno słodkie. Są idealne, by osłodzić je np powidłami śliwkowymi lub cukrem pudrem. 250 g puree z dyni 2 banany 2 jajka

Smaki Na Talerzu
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – ogórkowym. 87

Pyszne delikatne polędwiczki wieprzowe duszone w sosie musztardowym z konserwowanymi ogórkami. To pyszne danie obiadowe będzie wspaniale smakować z ziemniakami, śląskimi kluskami lub kopytkami. Polecam bardzo i życzę smacznego. SKŁADNIKI: Polędwica wieprzowa 500 – 600 g 2 łyżki musztardy Dijon lub ulubionej 4 konserwowe ogórki 1 cebula 3 – 4 ziarna ziela angielskiego 1 -2 listki laurowe 2 łyżki

Pani M - kuchnia smakowita
Karkówka duszona w Karmi 64

ostrą papryką/pieprzem. Włóż mięso z powrotem do sosu – po kilku minutach gotowania zdejmij rondel z ognia.   Duszoną karkówkę podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami (śląskimi, kopytkami, gnocchi) . Danie uzupełni dodatek surówki, sałatki obiadowej, warzyw konserwowych (ogórków, papryki) , duszonych warzyw lub pieczarek.   Pomysły na obiad:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki

Kulinarny S.O.S.
Puree z dyni 69

wydrążcie miąższ przy pomocy łyżki i zmiksujcie blenderem na gładkie dyniowe puree. Gotowe puree z dyni wykorzystajcie jako składnik do potraw z dyni, np. do “ Dyniowych klusków leniwych (dyniowe kopytka leniwe) ” lub w wersji BEZ PRZYPRAW do: “ Tarty dyniowej ” lub przepysznego “ Tiramisu dyniowego “. Czytaj więcej: Puree z dyni The post Puree z dyni appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tiramisu dyniowe 83

się w piekarniku, a następnie wydrążony miąższ miksuje. Dynie w większej ilości można upiec kilka dni wcześniej, a puree przechowywane w lodówce możecie wykorzystywać do wielu dyniowych przepisów. Polecam “ Kopytka dyniowe ” lub “ Tartę Dyniową “. Składniki Tiramisu dyniowego: 280 ml gorącej wody 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka puree z dyni 1 łyżeczka domowej przyprawy do dyni 250 g dobrze

Moja Delicja
Kluseczki gnocchi 98

sosie serowym. Jest to wersja dla wszystkich zabieganych. Przygotujesz taki obiad już w pół godziny. Jeżeli dysponujesz większą ilością czasu, polecam przygotowanie kluseczek samodzielnie. Sprawdź przepis na: Domowe kopytka Składniki: 10 łyżek śmietany 12% 25 dkg kluseczek gnocchi 120 g serka twarogowego 30 g sera pleśniowego starta gałka muszkatołowa sól pieprz najlepiej biały garść orzechów włoskich kilka listków jarmużu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kuchnia no waste. Co o niej wiedzieć? 68

Jeśli jednak nie uda się zjeść całego posiłku dobrym rozwiązaniem jest wykorzystanie resztek w kuchni. Z niedzielnego rosołu można zrobić pomidorową. Ziemniaki, które zostały z obiadu można wykorzystać na kopytka, pierogi ruskie czy kluski śląskie. Czerstwy chleb bo zamoczeniu w jajku można usmażyć. Z twardego już pieczywa można zrobić grzanki do zupy albo zapiekanki. Z mocno dojrzałych owoców będzie

ProstePesto.pl
różowe kopytka z burakiem 107

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 500 g ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie 1 burak, ugotowany (ok. 130 g po obraniu) 1

Domowy Smak Jedzenia
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 126

warzywami. Karkówka pieczona z aromatyczną papryką i pieczarkami to świetny pomysł na mięsny obiad, który wykonasz przez cały rok. Możesz go podać z potrawami z ziemniaków, np. kluskami lub kopytkami, puree ziemniaczanym lub dowolną kaszą. Idealnie pasować będą ziemniaki tłuczone z wody lub puree z koperkiem oraz surówka bądź sałata z jogurtem. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Małe pączki serowe 87

szczypta soli olej Instrukcje Twaróg, mąkę, jajko, sodę i cukier zagniatamy na stolnicy w miarę potrzeby podsypując mąką (odrobinę). Ciasto dzielimy na kawałki i robimy cienkie wałeczki (jak na kopytka), dzielimy na 3-4 cm kawałki i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pączki na złoty kolor, osączamy na ręczniku papierowym. Ostudzone oprószamy cukrem

To co lubię - gotuję i polecam