Przepis na : deser
Zaletti, zaeti lub zaleti – kruche, żółte, kukurydziane ciasteczka z rodzynkami nasączonymi w grappie. Przepis na weneckie ciasteczka z mąką kukurydzianą i rodzynkami Ciasteczka Zaletti pochodzą z północnych Włoch, a dokładnie z regionu Veneto. Kruche, kukurydziane i żółte, takie są te ciasteczka. Mąka kukurydziana nadaje ciastkom kruchości i żółtawej barwy, stąd też ich nazwa. Zaletti, w gwarze zaeti, oznacza właśnie kolor żółty. Tradycyjnie do ciastek dodaje się mąkę kukurydzianą gruboziarnistą, taką jak do pol...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...