paszteciki - 1426 przepisów (strona:68/96)

Wigilijny stół i choinka. 125

Kilka zdjęć z wigilijnego stołu :) Śledzie w oleju z żurawinową i cebulką "Seleryba" po grecku Sałatka włoska Paszteciki z kapustą i grzybami Galaretki z pstrąga Makowiec, jabłecznik i piernik Choinka

Poranek na słodko
Czysty, aromatyczny barszcz czerwony z fasolą 209

barszcz podajemy od razu. Prosty, czysty, rubinowy. Lekka zupa o niesamowitym aromacie. Pełna chrupiących warzyw i smaku. Świetna rozgrzewka przed drugim daniem – ale można go też podać z gorącym pasztecikiem czy kulebiakiem, a wtedy to już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży burak

Karo in the Kitchen
Pasztet ze śliwką 120

odpoczął" i nabrał jeszcze lepszego smaku i konsystencji - najlepiej na całą noc. Pasztet ze śliwką, przy którym żaden króliczek nie ucierpiał, jest już gotowy. Jeśli masz ochotę na taki pasztecik, to w podskokach śmigaj po brakujące składniki! Artykuł Pasztet ze śliwką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Rogaliki drożdżowe z pigwą 175

Bardzo lubię piec wszelakie pyszności z ciasta drożdżowego. Mam swój ulubiony przepis na rogaliki, który publikowałam już TUTAJ . Z tego samego przepisu, przerobionego na wersję wytrawną robiłam także PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM . Postanowiłam tym razem wypróbować inną recepturę. Wybór padł na rogaliki z niezastąpionego bloga MOJE WYPIEKI . Przepisy są bardzo podobne, jeśli chodzi o składniki, różne są natomiast ich proporcje. Rogaliki

Wrzosowa Polana
Drohiczyn - Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski 152

buraczano jabłkowe... W tym roku lody lubartowskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.  Ale cukiernia to nie tylko lody, to również ciasta i inne wypieki: makowiec lubartowski i paszteciki z grzybami również wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonaej

królestwo garów
Barszcz czerwony bez zakwasu – szybki i aromatyczny 166

Barszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw, dlatego gości na moim stole dość często. Co jednak, gdy przyjdzie ochota na barszcz, a nie mamy zakwasu? Oto przepis na szybki aromatyczny barszcz czerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję

MarcinChef
“Smakowite prezenty”-recenzja 111

różnego rodzaju herbatników, czekolad, ciastek w słoikach i puszkach. Przetwory, przyprawy i konfitury to klasyka. Dobrym pomysłem są też przekąski na podwieczorek czy aperitivo np. słone wersje ciasteczek, paszteciki czy hummus. Po kolacji można wręczyć gościom śniadanie na następny dzień, żeby nas miło wspominali. Chorym można zrobić zupę. Dzieciom – słoiki. Jest tylko jeden warunek: nasz prezent powinien być ładnie

Ugotowane pozamiatane
Ogórkowa ze świeżych ogórków 125

koperek, wlać 50 ml gorącej zupy, zamieszać, przelać całość do zupy, wymieszać, nie gotować. Zupę ogórkową ze świeżych ogórków podałam z grzankami natartymi czosnkiem. W oryginale należy podać z pasztecikami z ryżem i jajami, w cieście kruchym lub francuskim. *wywar z włoszczyzny pęczek włoszczyzny, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól Włoszczyznę umyć, obrać, włożyć

królestwo garów
PARFAIT Z WĄTRÓBEK KURZYCH 147

pieczywa.Przepis zaczęrpnęłam z bloga klik  Pauliny.Nie musicie mieć maszynek do mielenia mięsa wystarczy zwykły blender.Pasta świetnie się rozprowadza na chlebie,j est gęsta i kremowa.Smakuje lepiej niż te paszteciki drobiowe ze sklepu i przynajmniej jest świeży ,a nie przetworzony z pełną gamą konserwantów.Bardzo ten przepis polecam:). 30 dag.wątróbek kurzych 1 cebula pieprz czarny 1/2 łyżeczki soli

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Francuskie poduszeczki z czekoladą 200

mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy po łyżeczce kremu i składamy wpół, formując "pasztecik". Brzegi mocno dociskamy, by czekolada nie wytopiła się poza ciasteczko. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem. Każde smarujemy mlekiem i posypujemy odrobiną cukru. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzenego

W poszukiwaniu inspiracji
EMPANADAS 162

wstawiam do lodówki i w ciągu kilku kolejnych dni sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów.  Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i  przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub  tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody

cool and minty
TRADYCYJNY BARSZCZ WIGILIJNY 170

ewentualnie doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i majerankiem.  Możemy też dodać więcej soku z cytryny lub cukru. Podajemy z uszkami lub czysty z DROŻDŻOWYMI PASZTECIKAMI

cool and minty
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 296

siemieniem lnianym Bułeczki z czarnuszką Bułeczki śniadaniowe Kajzerki Bułeczki orzechowe Bułki pszenno-kukurydziane Focaccia Drożdżowy wieniec serowy z siołami Wytrawne drożdżówki z serem i ziołami Pizza krakowska Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i żółtym serem Bułeczki z pieczarkami Jeśli macie pytania, piszcie w komentarzach lub na maila. Życzę smacznych drożdżowych wypieków

Codzienna kuchnia niecodzienna
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiełbasą 255

Fajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie  główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!!   1 opakowanie ciasta francuskiego 4-6 surowych kiełbasek (chociaż niekoniecznie, możecie użyć Waszych ulubionych) 1 jajko do posypania: kminek, mak, siemię lniane, sezam, czarnuszka, lub to co chcecie     Jajko

Jadło i czytadło
Paszteciki 176

Lubicie paszteciki? Ja bardzo! Dzisiaj przedstawiam wam przepis na moje ulubione. Długo zachowują świeżość, a nadziewane są surowym mięsem, co znacznie skraca czas przygotowania. ciasto : 500 g maki pszennej 100 g maki pszennej razowej 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 100 g rozpuszczonego masła 400 g mleka farsz : 500 g mielonego mięsa

Polska Zupa