paszteciki - 1453 przepisów (strona:65/97)

BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 195

Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek ziela angielskiego

Zrób to smacznie
koperty z pikantnym farszem węgierskim 216

pastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam z sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej wody 30 g drożdży 4 łyżki oleju łyżeczka soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Obiad na szybko - pieróg z ciasta francuskiego 307

wszystkim dlatego, że jest uniwersalne  i można je przygotować na słodko i na słono, a przy ty, bardzo prosto, bo wystarczy czasem jeden składnik i gotowe. Tak jak paszteciki z pieczarkami o takie:  (przepis jest jako drugi w  trzydziestominutowych potrawach wigilijnych ) Mam sporo przepisów z ciastem francuskim Przypominam i polecam jeden z moich ulubionych pakieciki z łososiem

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Paszteciki pełnoziarniste - zdrowy piknik z Profi 177

www.profi.com.pl  <3 Pyszne paszteciki pełnoziarniste z pasztetem Profi z indykiem. Idealne jako szybka przekąska i do barszczu. My zabraliśmy je ze sobą na piknik do lasu, a Wy gdzie je zabierzecie? Składniki: 1/2 opakowania pasztetu Profi z indykiem 5 dużych pieczarek 100g mąki 20g drożdży 3 łyżki ciepłego mleka 1 lyżeczka cukru Sól Woda Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy

Czarnawisienka
Jarmuż – jak przechowywać jarmuż 199

przechowuję w zamrażalce nawet do 8 miesięcy. Tak przechowywany jarmuż jest idealnym dodatkiem do zielonych koktajli, nie wymaga rozmrażania. Używam go również do gotowania sosów , pęczotto czy do nadziewania pasztecików . Jarmuż warto włączyć do codziennej diety, bo jest bardzo zdrowy i dietetyczny. Kiedyś był dostępny tylko późną jesienią i zimą ale teraz, kiedy na nowo odkryto jego walory zdrowotne można

codojedzenia
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 146

deszcz! Schowaliśmy się pod rozwiniętą markizą i wybraliśmy stolik dosłownie w oknie restauracji, tak „jedną nogą” na chodniku Zamówiliśmy typową przystawkę z deską serów i kremowym pasztecikiem. adres: 17 Rue de Saintonge, 75003 Paryż, Francja We Francji królują otwarte od wczesnych godzin rannych piekarnie i cukiernie. To w nich można nabyć różne rodzaje bagietek, gotowe kanapki, które

Raj dla Podniebienia
Ciastka francuskie z jagodami 174

Najlepsze i najprostsze ciastka, które można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z rodzynkami lub żurawiną, ciastka cukrowe obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków

Zasmakuj Kuchni
Pasta ze słonecznika 187

więc założę się, że jest to gratka zarówno dla mnie, jak i dla Was. Teraz skrobię się po głowie, rozmyślając nad jakimś innym zastosowaniem dla słonecznika. Myślę nad krakersami, pasztecikami i klopsikami… Obserwujcie bloga uważnie, żeby nie przegapić tych potencjalnych hiciorów. Inne przepisy na pasty, znajdziecie w mojej książce -> „Hummusy i pasty” Artykuł Pasta ze słonecznika

Blendman
Wytrawny sernik z białych warzyw 207

sernik można potraktować jako wyśmienitą przystawkę na przyjęcie. Coś jakby warzywny pasztecik. SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (już zmielonego na sernik) 4 jajka 3 ugotowane ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 seler, wielkości pięści (obrać i pokroić na małe kawałki) 2 korzenie pietruszki (obrać i pokroić na małe kawałki) 1/2 kalafiora (podzielić na różyczki) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól

ClauditteMissCooking
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 157

przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR   Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka.  Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP  ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam.  Moje zastosowanie: ☛do kanapek, fast foodów

Gotowanie Patki
Puszyste bułeczki pizzowe z szynką i boczkiem 817

Ciasto drożdżowe z przepisu mojej babci jest jednak mega uniwersalne! Zrobiłam już z niego makowiec świąteczny , drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami , paszteciki z pieczarkami do barszczu . Teraz przyszła kolej na puszyste bułeczki drożdżowe z passatą pomidorową,czosnkiem, oregano, żółtym serem i szynką lub boczkiem. Takie mięsne pizzerinki najbardziej lubią moje dzieci. Następnym razem zrobię wersję bardziej dla siebie

Kulinarne Inspiracje
Paszteciki z kaszanką 137

Jeśli coś w świecie kulinarnym może zaskoczyć, z pewnością mogą być to paszteciki z kaszanką;). Poniżej przepis, ocenę zostawiam Wam:). 1 arkusz ciasta francuskiego 3 kaszanki 1 duża cebula 1 jajko olej 1. Kaszankę wyciągamy z osłonki. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kaszankę, na sam koniec wbijamy jajko, podsmażamy aż się zetnie. Studzimy.  2. Ciasto francuskie

Szefowa kuchni
Bułki drożdżowe z borowikami, kminkiem i rozmarynem 190

bułeczkę. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć bułeczki. Odstawić na około 1/2 godziny w ciepłe miejsce. W międzyczasie nagrzewać piekarnik do 180 stopni C. Przed pieczeniem wierzch pasztecików posmarować roztrzepanym białkiem z mlekiem. A wierz bułeczki posypać kminkiem.Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut na złoty kolor

Bon Appetit Małgorzaty
Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą 177

Takie paszteciki możemy śmiało podać do wielkanocnego barszczu białego:). Na pewno zaskoczymy gości. Mogą być także przekąską na imprezowym stole. Na pewno dla wielu osób będą nowością i przyjemnym zaskoczeniem:).  1 arkusz ciasta francuskiego 3 białe kiełbasy surowe 3 łyżki chrzanu  1 jajko majeranek 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Zagniatamy z chrzanem. 2. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż

Szefowa kuchni
Pasztet warzywny z migdałami 149

kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie pasztetów to jednak pasztet z kalafiora pozostaje numerem jeden. Niemniej jednak - każdy z nich jest niezwykle bogaty w smaki. Smacznego! Składniki: 1 torebka ugotowanej kaszy jaglanej 100 g migdałów, zmielonych w blenderze lub rozdrabniaczu

psgotujemy