paszteciki - 1453 przepisów (strona:65/97)

Ciastka francuskie z jagodami 195

Najlepsze i najprostsze ciastka, które można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z rodzynkami lub żurawiną, ciastka cukrowe obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków

Zasmakuj Kuchni
Pasta ze słonecznika 203

więc założę się, że jest to gratka zarówno dla mnie, jak i dla Was. Teraz skrobię się po głowie, rozmyślając nad jakimś innym zastosowaniem dla słonecznika. Myślę nad krakersami, pasztecikami i klopsikami… Obserwujcie bloga uważnie, żeby nie przegapić tych potencjalnych hiciorów. Inne przepisy na pasty, znajdziecie w mojej książce -> „Hummusy i pasty” Artykuł Pasta ze słonecznika

Blendman
Wytrawny sernik z białych warzyw 218

sernik można potraktować jako wyśmienitą przystawkę na przyjęcie. Coś jakby warzywny pasztecik. SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (już zmielonego na sernik) 4 jajka 3 ugotowane ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 seler, wielkości pięści (obrać i pokroić na małe kawałki) 2 korzenie pietruszki (obrać i pokroić na małe kawałki) 1/2 kalafiora (podzielić na różyczki) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól

ClauditteMissCooking
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 166

przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR   Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka.  Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP  ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam.  Moje zastosowanie: ☛do kanapek, fast foodów

Gotowanie Patki
Puszyste bułeczki pizzowe z szynką i boczkiem 832

Ciasto drożdżowe z przepisu mojej babci jest jednak mega uniwersalne! Zrobiłam już z niego makowiec świąteczny , drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami , paszteciki z pieczarkami do barszczu . Teraz przyszła kolej na puszyste bułeczki drożdżowe z passatą pomidorową,czosnkiem, oregano, żółtym serem i szynką lub boczkiem. Takie mięsne pizzerinki najbardziej lubią moje dzieci. Następnym razem zrobię wersję bardziej dla siebie

Kulinarne Inspiracje
Paszteciki z kaszanką 145

Jeśli coś w świecie kulinarnym może zaskoczyć, z pewnością mogą być to paszteciki z kaszanką;). Poniżej przepis, ocenę zostawiam Wam:). 1 arkusz ciasta francuskiego 3 kaszanki 1 duża cebula 1 jajko olej 1. Kaszankę wyciągamy z osłonki. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kaszankę, na sam koniec wbijamy jajko, podsmażamy aż się zetnie. Studzimy.  2. Ciasto francuskie

Szefowa kuchni
Bułki drożdżowe z borowikami, kminkiem i rozmarynem 199

bułeczkę. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć bułeczki. Odstawić na około 1/2 godziny w ciepłe miejsce. W międzyczasie nagrzewać piekarnik do 180 stopni C. Przed pieczeniem wierzch pasztecików posmarować roztrzepanym białkiem z mlekiem. A wierz bułeczki posypać kminkiem.Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut na złoty kolor

Bon Appetit Małgorzaty
Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą 185

Takie paszteciki możemy śmiało podać do wielkanocnego barszczu białego:). Na pewno zaskoczymy gości. Mogą być także przekąską na imprezowym stole. Na pewno dla wielu osób będą nowością i przyjemnym zaskoczeniem:).  1 arkusz ciasta francuskiego 3 białe kiełbasy surowe 3 łyżki chrzanu  1 jajko majeranek 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Zagniatamy z chrzanem. 2. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż

Szefowa kuchni
Pasztet warzywny z migdałami 157

kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie pasztetów to jednak pasztet z kalafiora pozostaje numerem jeden. Niemniej jednak - każdy z nich jest niezwykle bogaty w smaki. Smacznego! Składniki: 1 torebka ugotowanej kaszy jaglanej 100 g migdałów, zmielonych w blenderze lub rozdrabniaczu

psgotujemy
Paszteciki z mięsem rosołowym 151

Klasyczny sposób na wykorzystanie kurczaka i marchewek z rosołu. Paszteciki w kruchym cieście. Polecam podawać z czerwonym barszczem. Z mąki, masła, jajka, śmietany i soli wyrobić ciasto. Uformować

Bullio
GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! 205

piękną, ciemno brązową "skórkę", która daje wrażenie, że wędlina była wędzona. Wiem, jak rozpoznać dobrą szynką, od tej średniej jakości. Wiem, z czego i jak robione są bardzo popularne paszteciki w małych aluminiowych opakowaniach. Byłam również w kilku zakładach wytwarzania piwa i wina. W olbrzymim zakładzie, produkującym jogurty i produkty mleczne, w cukrowni i wielu innych, odwiedziłam kilka laboratoriów

SMYKWKUCHNI
Łōdki prowansalske (Paszteciki) 148

indyka 12 boczku wędzonego 13 pokrójcie 14 dorzućcie 15 mniejsze kawałki 16 raz 17 część 18 wrzućcie 19 górę 20 piekarnik 21 włóżcie 22 przypieką Artykuł Łōdki prowansalske (Paszteciki) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Mini pasztety z jajkiem 173

Takie mini paszteciki z jajkami upiekłam na święta Wielkanocne, są smaczne i ładnie się prezentują po przekrojeniu. Goście byli nimi zachwyceni, polecam. Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo 0,5 kilogram mięsa z rosołu Warzywa z gotowania rosołu 1 cebula 1 kajzerka 1 jajko  Sól, pieprz Majeranek Gałka muszkatołowa Olej do smażenia Małe okrągłe foremki aluminiowe Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Przystawki na Wielkanoc 348

Roladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania