paszteciki - 1453 przepisów (strona:63/97)

Barszczyk czysty wigilijny 602

ciemnym i dodać do barszczyku. Doprawić do smaku pieprzem, solą, cukrem i octem jabłkowym. Posypać natką pietruszki. Przed podaniem barszczyk podgrzewać pilnując by się nie zagotował. Podajemy z uszkami, pasztecikami lub krokietami

Gotowanie jest łatwe
Bananowe ciasteczka z żurawinowym oczkiem 227

spłaszczamy, układamy na blaszce* wyłożonej papierem do pieczenia. W środek ciasteczka delikatnie wciskamy żurawinę. Ja używam trójbocznej formy do pieczenia od Betterware . Idealna do pieczenia ciasteczek, pierniczków czy drożdżowych pasztecików. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, na środkowym poziomie). Czas pieczenia zależy od piekarnika, u mnie 13 minut (maksymalnie około 15). Ciasteczek nie należy piec

Słodkie okruszki
Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). 350

Barszczyk jest postny - wigilijny, na bulionie jarzynowym, jednak jeżeli najdzie Was ochota na niego w inny dzień roku, warto dodać także np. mięso z kaczki. Do barszczu można podać paszteciki lub pieczone pierogi z kapustą kwaszoną . Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). Składniki: Na rosół jarzynowy:  pęczek włoszczyzny, liść kapusty cebula, 2 liście laurowe, kilka kulek pieprzu

Poezja Smaków - blog kulinarny
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 202

plasterki - pulpety z cielęciny lub wątróbki - gołąbki z kapusty pokrojone w plastry Możemy też podać czystą zupę, a na talerzyku obok położyć: - krokiet z naleśników - krokiet z ryżu  - pasztecik serowy - diablotkę Smacznego

Moja Książka Kucharska
Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym 224

Jednym z elementów nadchodzących Świąt, którego najbardziej nie mogę się doczekać są dania z grzybami. Uwielbiam barszcz grzybowy mojej Mamy, paszteciki grzybowe, kapustę z grzybami, ale zawsze też staram się przygotować coś nowego. Na przykład pierogi z kaszą gryczaną, podane z gęstym sosem grzybowym. Pierogi to prosta potrawa, ale wiadomo, że nie da się jej zrobić w 15 minut

Mienta blog
Rewelacyjne kapuśniaczki z białą kapustą i grzybami 1937

Witam Kochani dziś zapraszam na rewelacyjne paszteciki czy jak kto woli kapuśniaczki z pysznym farszem z białej kapusty z grzybami. Smakują rewelacyjnie,są mięciutkie,puszyste. SKŁADNIKI *z przepisu wychodzi bardzo dużo kapuśniaczków CIASTO -5 dag drożdży świeżych -1,5 szkl mleka (szkl 250ml) -3 łyżki cukru -1 łyżeczka soli -100g masła lub margaryny -3 żółtka -700g mąki pszennej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka francuskie z dżemem 191

kolację? Właśnie w takich sytuacjach przychodzi z pomocą ciasto francuskie. Nadaje się zarówno jako baza do słonych i słodkich przekąsek, można wykorzystać je jako spód do wielu tart, zrobić paszteciki itd. Oczywiście domowe ciasto francuskie jest nieporównywalnie lepsze niż to kupne jednak jego przygotowanie jest dość czasochłonne i dlatego właśnie w mojej lodówce zawsze znajduje się rolka gotowego. Do przygotowanie

Życie ze smakiem
Mozaika drożdżowa z mięsem i kiszoną kapustą 204

Piękne wspomnienia dzieciństwa, w którym zapach drożdżowego ciasta miesza się z zapachem mięsa i  ziół oraz aromatem upieczonych pasztecików przez mamę …te chwile zostały w mym sercu na zawsze, właśnie dlatego ja dziś upiekłam tę mozaikę drożdżową, aby wrócić choć na trochę do tamtych dni...  Sposób przygotowania prawie ten sam, jednak w całkiem innej,  nowoczesnej formie. Nadają

Wanilia i Kardamon
Ciastka francuskie z serem i z szynką 375

Prosty i szybki przepis na ciastka z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Takie paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut.  W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 207

mazurska babka ziemniaczana, i młoda kapusta z boczkiem, i bób z masłem szałwiowym. W moim ulubionym rozdziale Kluski i pierogi pojawiły się pierogi ruskie, knedle ze śliwkami i paszteciki z mięsem i orzechami piniowymi. Do Zakąsek trafiły śledzie z oliwą i cynamonem, gryczane bliny z kawiorem z bakłażana, pasztet ze śliwkami i liście pokrzywy w cieście piwnym. Spośród Ciast

GRUBY WAŁEK
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 171

uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło do wywaru. Najsmaczniejszy barszcz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 146

google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie się zakończył, to w sklepach jest dostępna cały rok. Dzięki temu takim pasztecikiem możemy się cieszyć nie tylko latem😀 Przyznam, że jest to mój faworyt jeśli chodzi o domowe pasztety. Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest

Zdrowie i pysznie na talerzu
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 223

google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie się zakończył, to w sklepach jest dostępna cały rok. Dzięki temu takim pasztecikiem możemy się cieszyć nie tylko latem😀 Przyznam, że jest to mój faworyt jeśli chodzi o domowe pasztety. Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest

Zdrowie i pysznie na talerzu
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 252

Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek ziela angielskiego

Zrób to smacznie
koperty z pikantnym farszem węgierskim 260

pastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam z sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej wody 30 g drożdży 4 łyżki oleju łyżeczka soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia