ściągnęła nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, kroimy na paski które smarujemy jajkiem. Układamy pasek z nadzienie i zwijamy zgrabny rulonik. Następnie kroimy na krótkie lub dłuższe paszteciki, jakie tam już kto woli. Układamy na blasze ( łączeniem do spodu) wyłożonej papierem, smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w 180 stopniach około 30 min. Podajemy z czym
Dieta moja pasjanadzieję Panie Andrzeju, że do piwa na męskim spotkaniu sprawdzi się doskonale. :) Można podać same, świetnie także smakują jako dodatek do zupy lub barszczu, taka namiastka pasztecików
Dieta moja pasjarosołu i mieszam farsz.Dwie foremki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przekładam farsz ,smaruje wierzch olejem i wstawiam do pieca. Piekę w 180 stopniach jakieś 35- 40 minut. Ostudzony pasztecik wkładam do lodówki, a następnego dnia jem na śniadanie. Co do sklepu internetowego to mogę spokojnie wam go polecić wiedząc , że mają dobre jakościowo i sprawdzone prze zemnie produkty
Różowa kuchniatyczy się soli i pieprzu, dodajemy ich tyle by na nasze kubki smakowe były zadowolone ;) Dodajemy majeranek i całość gotujemy jeszcze 3 minutki. Idealnym dodatkiem byłyby uszka, pierogi, paszteciki lub krokiety, ale to następnym razem
Emskie SmakiKilka zdjęć z wigilijnego stołu :) Śledzie w oleju z żurawinową i cebulką "Seleryba" po grecku Sałatka włoska Paszteciki z kapustą i grzybami Galaretki z pstrąga Makowiec, jabłecznik i piernik Choinka
Poranek na słodkobarszcz podajemy od razu. Prosty, czysty, rubinowy. Lekka zupa o niesamowitym aromacie. Pełna chrupiących warzyw i smaku. Świetna rozgrzewka przed drugim daniem – ale można go też podać z gorącym pasztecikiem czy kulebiakiem, a wtedy to już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży burak
Karo in the Kitchenodpoczął" i nabrał jeszcze lepszego smaku i konsystencji - najlepiej na całą noc. Pasztet ze śliwką, przy którym żaden króliczek nie ucierpiał, jest już gotowy. Jeśli masz ochotę na taki pasztecik, to w podskokach śmigaj po brakujące składniki! Artykuł Pasztet ze śliwką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanBardzo lubię piec wszelakie pyszności z ciasta drożdżowego. Mam swój ulubiony przepis na rogaliki, który publikowałam już TUTAJ . Z tego samego przepisu, przerobionego na wersję wytrawną robiłam także PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM . Postanowiłam tym razem wypróbować inną recepturę. Wybór padł na rogaliki z niezastąpionego bloga MOJE WYPIEKI . Przepisy są bardzo podobne, jeśli chodzi o składniki, różne są natomiast ich proporcje. Rogaliki
Wrzosowa Polanaburaczano jabłkowe... W tym roku lody lubartowskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Ale cukiernia to nie tylko lody, to również ciasta i inne wypieki: makowiec lubartowski i paszteciki z grzybami również wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonaej
królestwo garówBarszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw, dlatego gości na moim stole dość często. Co jednak, gdy przyjdzie ochota na barszcz, a nie mamy zakwasu? Oto przepis na szybki aromatyczny barszcz czerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję
MarcinChefróżnego rodzaju herbatników, czekolad, ciastek w słoikach i puszkach. Przetwory, przyprawy i konfitury to klasyka. Dobrym pomysłem są też przekąski na podwieczorek czy aperitivo np. słone wersje ciasteczek, paszteciki czy hummus. Po kolacji można wręczyć gościom śniadanie na następny dzień, żeby nas miło wspominali. Chorym można zrobić zupę. Dzieciom – słoiki. Jest tylko jeden warunek: nasz prezent powinien być ładnie
Ugotowane pozamiatanekoperek, wlać 50 ml gorącej zupy, zamieszać, przelać całość do zupy, wymieszać, nie gotować. Zupę ogórkową ze świeżych ogórków podałam z grzankami natartymi czosnkiem. W oryginale należy podać z pasztecikami z ryżem i jajami, w cieście kruchym lub francuskim. *wywar z włoszczyzny pęczek włoszczyzny, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól Włoszczyznę umyć, obrać, włożyć
królestwo garówpieczywa.Przepis zaczęrpnęłam z bloga klik Pauliny.Nie musicie mieć maszynek do mielenia mięsa wystarczy zwykły blender.Pasta świetnie się rozprowadza na chlebie,j est gęsta i kremowa.Smakuje lepiej niż te paszteciki drobiowe ze sklepu i przynajmniej jest świeży ,a nie przetworzony z pełną gamą konserwantów.Bardzo ten przepis polecam:). 30 dag.wątróbek kurzych 1 cebula pieprz czarny 1/2 łyżeczki soli
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy po łyżeczce kremu i składamy wpół, formując "pasztecik". Brzegi mocno dociskamy, by czekolada nie wytopiła się poza ciasteczko. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem. Każde smarujemy mlekiem i posypujemy odrobiną cukru. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzenego
W poszukiwaniu inspiracjiwstawiam do lodówki i w ciągu kilku kolejnych dni sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów. Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas. Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody
cool and minty