paszteciki - 1453 przepisów (strona:69/97)

Barszcz czerwony czysty na zakwasie buraczanym 338

buraczanego i kilku grzybów suszonych. Taki barszcz dobrze smakuje z fasolą, jak również z uszkami z kapustą i grzybami nie tylko w Wigilię. W filiżance można go podawać do pasztecików i krokietów. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 872

Pierogi z Kapustą i Grzybami Pierogi z Pieczarkami Tradycyjny Karp Smażony - w Chrupiącej Panierce Krokiety z Kapustą i Grzybami Łazanki z Kapustą i Grzybami Kutia z Pęczakiem Makiełki Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami Kapuśniaczki z Ciasta Francuskiego Kapuśniaczki Drożdżowe Śledzie po Kaszubsku według Gessler Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) Ciasta Klasyczny Keks z Bakaliami Piernikowe z Kaszą Manną

Słodka Strona
Barszcz czerwony na zakwasie 162

Barszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z uszkami lub pasztecikami . Do przygotowania barszczu będziecie potrzebować domowego zakwasu buraczanego , który jest bardzo prosty do przyrządzenia, ale niestety wymaga długiego czasu kiszenia (co najmniej 7 dni).  Składniki

Ugotować
Calzone ze szpinakiem 143

Taka kolacyjka to pycha, pyszne ciasto i nadzienie. Z takiej porcji wychodzą takie trzy ogromne calzone. Ciasto na Calzone patrz Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami Możecie zrobić takie duże calzone jak ja i wtedy trzeba podzielić na 4 części. Jeśli mają być mniejsze to proponuję podzielić na osiem części. Thermomix – do naczynia miksującego wsypać mąkę, drożdże, wlać ciepłą wodę, sól

Kuchnia Pokoleń
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 127

podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy paszteciki. Idealne jako przekąska do filmu, meczu czy piwa. Eksperymentowaliśmy z farszami wielokrotnie i tym razem wyszedł nam na tyle smaczny, że postanowiliśmy się podzielić przepisem. SKŁADNIKI (16 poduszeczek) : 2 opakowania

Kuchnia od dwojga
Kruche paszteciki z mięsem i pieczarkami czyli po niedzielny recykling. 179

ściągnęła nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, kroimy na paski które smarujemy jajkiem. Układamy pasek z nadzienie i zwijamy zgrabny rulonik.  Następnie kroimy na krótkie lub dłuższe paszteciki, jakie tam już kto woli. Układamy na blasze ( łączeniem do spodu) wyłożonej papierem, smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w 180 stopniach około 30 min. Podajemy z czym

Dieta moja pasja
Prosta przekąska z ciasta francuskiego. 115

nadzieję Panie Andrzeju, że do piwa na męskim spotkaniu  sprawdzi się doskonale. :) Można podać same, świetnie także  smakują jako dodatek do zupy  lub barszczu, taka namiastka pasztecików

Dieta moja pasja
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 140

rosołu i mieszam farsz.Dwie foremki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przekładam farsz ,smaruje wierzch olejem i wstawiam do pieca. Piekę w 180 stopniach jakieś 35- 40 minut. Ostudzony pasztecik wkładam do lodówki, a następnego dnia jem na śniadanie. Co do sklepu internetowego to mogę spokojnie  wam go polecić wiedząc , że mają dobre jakościowo i sprawdzone prze zemnie produkty

Różowa kuchnia
Barszcz czerwony na zakwasie 201

tyczy się soli i pieprzu, dodajemy ich tyle by na nasze kubki smakowe były zadowolone ;) Dodajemy majeranek i całość gotujemy jeszcze 3 minutki.  Idealnym dodatkiem byłyby uszka, pierogi, paszteciki lub krokiety, ale to następnym razem

Emskie Smaki
Wigilijny stół i choinka. 128

Kilka zdjęć z wigilijnego stołu :) Śledzie w oleju z żurawinową i cebulką "Seleryba" po grecku Sałatka włoska Paszteciki z kapustą i grzybami Galaretki z pstrąga Makowiec, jabłecznik i piernik Choinka

Poranek na słodko
Czysty, aromatyczny barszcz czerwony z fasolą 219

barszcz podajemy od razu. Prosty, czysty, rubinowy. Lekka zupa o niesamowitym aromacie. Pełna chrupiących warzyw i smaku. Świetna rozgrzewka przed drugim daniem – ale można go też podać z gorącym pasztecikiem czy kulebiakiem, a wtedy to już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży burak

Karo in the Kitchen
Pasztet ze śliwką 125

odpoczął" i nabrał jeszcze lepszego smaku i konsystencji - najlepiej na całą noc. Pasztet ze śliwką, przy którym żaden króliczek nie ucierpiał, jest już gotowy. Jeśli masz ochotę na taki pasztecik, to w podskokach śmigaj po brakujące składniki! Artykuł Pasztet ze śliwką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Rogaliki drożdżowe z pigwą 177

Bardzo lubię piec wszelakie pyszności z ciasta drożdżowego. Mam swój ulubiony przepis na rogaliki, który publikowałam już TUTAJ . Z tego samego przepisu, przerobionego na wersję wytrawną robiłam także PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM . Postanowiłam tym razem wypróbować inną recepturę. Wybór padł na rogaliki z niezastąpionego bloga MOJE WYPIEKI . Przepisy są bardzo podobne, jeśli chodzi o składniki, różne są natomiast ich proporcje. Rogaliki

Wrzosowa Polana
Drohiczyn - Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski 158

buraczano jabłkowe... W tym roku lody lubartowskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.  Ale cukiernia to nie tylko lody, to również ciasta i inne wypieki: makowiec lubartowski i paszteciki z grzybami również wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Firma Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz z Czarnej Wsi Kościelnej, 25 km za Białymstokiem. Znana jest z kapusty z beczki kiszonaej

królestwo garów
Barszcz czerwony bez zakwasu – szybki i aromatyczny 174

Barszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw, dlatego gości na moim stole dość często. Co jednak, gdy przyjdzie ochota na barszcz, a nie mamy zakwasu? Oto przepis na szybki aromatyczny barszcz czerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję

MarcinChef