paszteciki - 1453 przepisów (strona:74/97)

paszteciki z nadzieniem szpinakowym 104

dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam szpinakowy farsz, rozłożyłam wzdłuż ciasta, skleiłam, wyłożyłam na blasze ( częścią sklejoną do dołu ) Jajko roztrzepałam posmarowałam paszteciki. Piekłam przez około 30 minut w temp 180 stopni

Darcia w kuchni
Pieczony pasztet z łopatki 232

dało się już wykręcić . No cóż większość rządzi , choćby mniejszość , nie była w zachwycie , taki klimat , takie życie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pieczony pasztecik , plus ogóreczek koniecznie kiszony i każdy domownik powinien być zachwycony , a na pewno najedzony " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na średnią keksówkę ; 0,5 kg łopatki

Ogrodnik w podróży
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 181

Pasztecik jest wspaniały - przepis na niego dostałam od koleżanki z pracy i bardzo jej za niego dziękuję. Ania bardzo często podrzuca mi jakieś pyszności do pracy co nie sprzyja zachowaniu dobrej sylwetki aczkolwiek jestem jej za to bardzo wdzięczna gdyż zawsze jest pysznie gdy przyniosła ten pasztet myślałam, że to jakieś ciasto pochłonęłam go kilka kawałków i na drugi dzień

sierotka maRysia w kuchni
Barszczyk czerwony w nowej wersji 280

zdjęciach  :(  Jeśli mi nie wierzycie, że jest naprawdę piękny, a zupa smaczna i esencjonalna- sami wypróbujcie tę wersję :D Podałam go do krokietów , ale pasuje również do pasztecików. Przepisem podzieliła się ze mną Alicja, dziękuję

Proste Potrawy
DROŻDŻOWE PALUSZKI Z KMINKIEM DO CZERWONEGO BARSZCZYKU 184

czerwonego barszczyku można podawać krokiety, paszteciki, uszka  a ja polecam dziś dla odmiany drożdżowe paluszki  idealne do czerwonego barszczu. Zajrzyjcie również do wpisu, gdzie polecam  paluchy z czosnkiem,ziołami i parmezanem. Są rewelacyjne jako przekąska na imprezy. Przepis na PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM Dla zachęty zamieszczam fotkę;-) Składniki:  3 szklanki mąki 2 opakowania

potrawyregionalne
MAKOWIEC 189

podanego przepisu upieczecie trzy makowce. Podaję dwa przepisy na ciasto drożdżowe. Przepis drugi jest według mnie szybszy i prostszy, bez jajek. To ciasto polecam gdy będziecie chcieli przygotować paszteciki  np. z kapustą lub mięsem do czerwonego barszczyku. ( Nie dodawajcie tylko cukru!) Wypróbowałam oba i oba polecam.Spróbujcie i porównajcie sami. Przepis na ciasto z jajkami (przepis pierwszy

potrawyregionalne
dip rzodkiewkowy 126

Taki dość pikantny sos pojawia się na naszym stole dość często. Jest nieodłącznym dodatkiem do pasztecików, krokietów czy zapiekanek. Świetny także do pieczonych mięs lub kiełbas z grilla. Jeśli lubicie sos czosnkowy to taka jego odmiana na pewno Wam zasmakuje.  Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki dobrego majonezu kilka rzodkiewek kilka gałązek koperku 2 duże ząbki czosnku szczypta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
słodki sos chili 151

małych płaskich buteleczkach. Postanowiłam go zrobić w domu, wyszło nie tylko taniej ale w smaku identycznie. Nie sądziłam, że jego przygotowanie jest takie proste. Tego sosu używam do przekąsek: pasztecików, frytek, parówek w cieście francuskim czy domowych nuggetsów. Jego ostrość możemy dopasować pod swój gust, dodając więcej papryczek lub pestek, ale ostrożnie, żeby nie przesadzić. Ja zrobiłam z czterech dość

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
drożdżowe paszteciki z cebulą 122

Paszteciki to obowiązkowa przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Robię je z ciasta kruchego lub z drożdżowego. Najczęściej wypełniam je farszem z kapusty kiszonej lub pieczarek ale tym razem postawiłam na cebulowe nadzienie. Wspaniale smakowały podane z sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 600 g mąki 1 szklanka mleka 30 g drożdży 2 jajka łyżeczka soli łyżeczka cukru 100 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pieczone pierogi z kaszą i kapustą 141

pomysł upieczenia ich, choć nie byłam przekonana, czy to się uda, bo w końcu ciasto pierogowe jest nieszczególne. Mile zaskoczył nas efekt takiego eksperymentu, wyszły z tego świetne chrupiące paszteciki, które mogłabym spokojnie podać na spotkaniu z przyjaciółmi. My takie przekąski zawsze jadamy z sosem czosnkowym, tak też je podałam i tym razem.  Składniki: na ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wigilia 2014 179

Paszteciki z kapustą i grzybami oraz barszczyk Makowy torcik z naleśników Pstrągi w galarecie Rolmopsy w delikatnym serku typu feta Łamańce z makiem Śledzie po żydowsku Amur z patelni

Gotowanie jest łatwe
Paszteciki z kapustą i grzybami 131

miejsce na ok pół godziny. Do wystudzonej kapusty dodać jajko i wymieszać. Ciasto wałkować na ok 4 mm kroić w trójkąty równoboczne . Nakładać nadzienie i sklejać składając w stożek paszteciki. Odstawić na kilkanaście minut do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok 15 min w temp 160 st. Na złoty kolor. Podawać do barszczyku

Gotowanie jest łatwe
Pasztecik z ciecierzycy i suszonych pomidorów - pasta 138

wody Ziarna dyni uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki włożyć do pojemnika blendera, zmiksować, można dodać więcej wody lub oliwy, ja zmiksowałam niezbyt dokładnie ale lubię takie różne kawałeczki. Pasztecik podawać z pieczywem

Gotowanie jest łatwe
Pasztet z królika 165

Bardzo często piekę pasztety, a przeważnie z królika, mam swoją hodowlę, więc nie ma problemu z mięskiem. Rosołek z królika też jest bardzo smaczny i chudy . Taki pasztecik bardzo dobrze smakuje z pieczywkiem, jak również możemy podawać z sosami takimi jak sos tatarski, czy chrzanowy. Zaletą są też przyprawy, które były użyte do wypieku pasztetu, takie jak liście laurowe

Kuchnia Danusi
Bułeczki z nadzieniem parówkowym . 182

bułeczki z zapiekany serem , no i wpadłam na pomysł żeby zrobić może nie typowe nadzienie , z parówek , ketchupu , pieczarek , cebulki i sera żółtego . Powiem Wam że wyszły pyszne alla paszteciki , córka jadła je z zupką ogórkową .                        Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania