paszteciki - 1426 przepisów (strona:75/96)

Bulion drobiowy 119

końcem gotowania dodajemy jeszcze natkę pietruszki i koperek. Wyjmujemy mięso i wszystkie warzywa. Warzywa raczej już się nam nie przydadzą, wyrzucamy. A mięso możemy jeszcze wykorzystać. Na przykład do pasztecików. Albo w dowolny inny sposób. Bulion przecedzamy przez sitko żeby pozostałą nam tylko sama ciecz, bez żadnych dodatków. Rozlewamy do pojemniczków i mrozimy. A potem, jak będziemy potrzebować, to bierzemy

Marder&Marder Manufacture
Zakwas buraczany 131

mogli się cieszyć smakiem pysznego barszczu, do którego gotowania go wykorzystacie. A przepis na barszcz z użyciem owego zakwasu już niebawem... Wraz z pysznymi, obiecanymi już jakiś czas temu, pasztecikami z kiszoną kapustą, która właśnie się ukisiła :) Ale zanim będziemy cieszyć nasze kubki smakowe tymi dobrociami trzeba najpierw trochę popracować :) Potrzebujemy: ok. 2 kg buraków ok. 2 litry przegotowanej

Marder&Marder Manufacture
Serowe choinki z kminkiem 143

wiele smakowitych przekąsek, które urozmaicą nasze codzienne menu,są one niezastąpione na towarzyskich spotkaniach, gdy formujemy je dowolnie, te w kształcie choinek często serwuję do czerwonego barszczu zamiast kruchych pasztecików w świąteczny czas. SKŁADNIKI: 10 dag sera żółtego np Radamer 20 dag mąki pszennej 3 płaskie łyżki śmietany 18% 12 dag masła szczypta soli ziarenka kminku pieprz cayenne białko jaja

Wanilia i Kardamon
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 192

mięsa była moją pierwszą akcją organizowaną na Durszlaku i muszę przyznać, że jestem lekko przerażona, jak i zawiedziona. Przede wszystkim tym, że użytkownicy nie czytają w ogóle zasad uczestnictwa! Paszteciki nie należą przecież do mięsnej pieczeni. Jednak mimo wszystko, akcję uważam a udaną. Prawidłowych przepisów pojawiło się 54, w tym paręnaście naprawdę ciekawych i oryginalnych. Zapraszam więc do kolejnej edycji

Kuchenna Kontrrewolucya
Kruche paszteciki z grzybami 147

zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku. Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto,  zwinąć jak roladę i pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami 120

Nazwałam je pasztecikami, ze względu na mniejszy rozmiar na tzw "jeden kęs". Są to innymi słowy małe krokieciki w wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: 10 dag mąki 1 jajko 1/8 litra mleka 1/8 litra wody gazowanej sól Składniki na nadzienie: 25 dag pieczarek 1 bułka 1 cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka tłuszczu

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach 138

Nietypowy sposób przygotowania pasztecików. Składniki na naleśniki: 14 dag mąki, 1 dag drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, ¼ litra mleka, sól do smaku, olej do smażenia. Składniki na nadzienie: 25 dag pasztetu, 3 łyżki śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, musztarda do smaku, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Przygotować ciasto jak na naleśniki.  Drożdże rozmieszać z cukrem

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z kurczakiem, selerem, kukurydza, ananasem... 332

domu zląduję dopiero 23 grudnia i to wieczorem.  Nie wiem jak to wszystko zorganizuję. Nie poszaleję tak jak w zeszłym roku ze śledziami po kaszubsku, domową kiełbasą, pasztecikami, itp. ;( Przechodząc do sałatki, przepis dostałam od Agnieszki w jednym z komentarzy na moim fanpage, kiedy pytałam o sposób na kurczaka ;) Lekko go zmodyfikowałam, bo nie udało mi się dostać wszystkich

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zdrowo i dietetycznie na święta 144

kluski z makiem) <3 NA SŁONO  RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pasztet pomidorowy z cieciorką Primavika 144

sobię sprawę z tego, jak doskonałym źródłem białka i błonnika, a także potasu, wapnia i magnezu jest cieciorka. Generalnie - dla mnie bomba! Podobnie jak paprykarz z kaszą jaglaną - ten pasztecik jest super alternatywądla innych dodatków kanapkowych. Mi najbardziej smakowała na chrupkim pieczywie - na zdjęciu z chlebkiem kukurydzianym, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i odrobiną czerwonej cebulki.  Pysznie smakowała też z rzodkiewką

Kto ugości moich gości?
Placek do barszczu 164

Komu znudziły się krokiety i paszteciki? Dziś na blogu świetna odmiana tradycyjnych dodatków do czerwonego barszczu: mięsno-pieczarkowe nadzienie w kruchym cieście :) Gdy tylko go zobaczyłam na blogu Kuchnia w czekoladzie , postanowiłam kiedyś spróbować. No i okazja nadarzyła się wcześniej niż myślałam :) Samo przygotowanie nadzienia i ciasta nie jest pracochłonne, a potem już się sam piecze, wiec zdecydowanie polecam taką

Kolorowy Przepisownik
Ekspresowe paszteciki drożdżowe 78

cóż przez nieuwagę zamiast kupić francuskie stałam się szczęśliwą posiadaczkę drożdżowego. Okazało się,że jest naprawdę smaczne i co najważniejsze nie trzeba czekać aż wyrośnie.Zrobiłąm z niego pyszne paszteciki z pieczarkami i salami.Myślę,że taka propozycja zainteresuje osoby,które,albo nie mają zbyt wiele czasu,ale po prostu nie są dobre w "te klocki",gdyż wyszło pysznie

Wielki apetyt
5 ćwiartka podroby 141

cielęca smażona wątróbka drobiowa z malinami wątróbka drobiowa z wiśniami wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem pierogi z mięsem z ogonów wołowych   sałatka z wątróbką tartinki z wątróbkami paszteciki z płucek pasztet z wątróbki drobiowej pasztet z wątróbki gęsiej krupnik zupa z gęsi z zacierkami żurek na płuckach

królestwo garów
Ryzyk - fizyk, czyli loteria w nadmorskich restauracjach na rzecz plażingu, a wszystko to w ramach nadmorskiej diety cud ;) 107

przyznać, że nad morze pojechaliśmy z gigantyczną lodówką turystyczną wypełnioną jedzeniem. Znalazły się w niej - na obiad: dwa słoiki klopsów i leczo produkcji Teściowej, na śniadania: wędliny, serki, sery, paszteciki i konserwy no i oczywiście na zagrychę: rybki w occie produkcji Teścia i zeszłoroczne, marynowane grzybki naszej produkcji. Prawda jest taka, że wyjeżdżałam z determinacją do żywienia się w domu

Kuchnia po mojemu