ciasto jogurtowe - 3222 przepisów (strona:75/215)

Styropianowiec z jagodami 386

kokosowa/ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 200 g masła zimnego szczypta soli 4 żółtka masa jogurtowa: 4 białka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 800 g jogurtu greckiego 2 opakowania budyniu 30 dkg jagód Ciasto kruche: Do miski przesypuję  mąkę, dodaję proszek do pieczenia, masło zimne pokrojone, sól, żółtka, puder. Całość kroję nożem(...)Wsypuję 1 i 1/2 opakowania budyniu, mieszam.  Jagody umyte i odsączone obtaczam w połowie opakowania budyniu. Na podpieczony spód wykładam jagody, na nie wykładam pianę jogurtową, i na nią ścieram pozostałe ciasto. Blaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i piekę 40 minut.Przed podaniem posypuję pudrem i jagodami

wesoła kuchnia
Torcik śmietankowo- jagodowy 196

Zachęcam do wypróbowania innych przepisów z letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami i białą

paapilotkaa
Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami 84

jogurtowe z borówkami pieczone w słoikach Jak upiec i przechowywać ciasto w słoiku? Oto kilka praktycznych wskazówek: 1. Słoiki, pokrywki, gumka powinny być wysterylizowane (wyparzone). 2. Słoiki wypełniamy ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości. Ciasto podczas pieczenia rośnie, więc musimy zostawić wystarczająco dużo miejsca, aby potem móc zamknąć słoik. 3. Ciasto pieczemy bez pokrywki. 4. Czas pieczenia zależy od pojemności słoików(...)dłużej. Aby sprawdzić czy ciasto się upiekło warto przeprowadzić test suchego patyczka (drewniany patyczek do szaszłyków). Jeśli patyczek wbity w środek ciasta, w jego najwyższą część jest po wyjęciu suchy znaczy, że ciasto się upiekło. 5. Jeżeli sprawnie i szybko zamkniemy słoiki z ciastem od razu po upieczeniu powstanie w środku próżnia i wówczas ciasto można przechowywać (w lodówce

Tajemnice Smaku
Truskawkowiec bez pieczenia 5191

Truskawkowiec bez pieczenia – to pyszne ciasto na herbatnikach, składające się z 3 warstw, w tym dwóch na bazie truskawek. Gorąco je polecam ze świeżymi truskawkami w sezonie, chociaż i poza nim można je wykonać z truskawkami mrożonymi, które wcześniej należy rozmrozić i odsączyć na sitku. Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23×23 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowiec(...)masę na kilka minut do lodówki aż delikatnie zacznie tężeć, a następnie przelać ją na dno blaszki wyłożone herbatnikami, a na wierzchu ułożyć kolejną warstwę ciasteczek. Wstawić ciasto do lodówki. WARSTWA JOGURTOWA: Jogurt powinien być w temperaturze pokojowej, by uniknąć ewentualnych grudek w masie. W 200 ml gorącej wody rozprowadzić galaretkę cytrynową, dodać 2 łyżki cukru, wymieszać i pozostawić

Kulinarne Przeboje
PIERNIK Z JOGURTOWĄ CHMURKĄ 152

Puszysty aromatyczy piernik pokryty delikatną jogurtową chmurką ...  Dlaczego chmurką? 😎 Bo warstwa jogurtowa jest niesamowicie delikatna, nieprzesłodzona wręcz piankowa. Bardzo fajne zestawienie smaków.  Ciasto jest proste do zrobienia, i nie zabierze Wam dużo czasu 😉 Składniki na ciasto:  (u mnie foremka 21cmx31cm) 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 250 g masła/margaryny 2 łyżki kakao(...)rózgi. Na koniec dodajemy ubitą z pianą z białek i delikatnie mieszamy.  Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Teraz zabieramy się za wykonanie masy z jogurtów:    Składniki na masę jogurtową: 1100 g jogurtu greckiego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżka mąki pszennej 4 płaskie łyżki cukru 1 cukier waniliowy

Walijskie Pichcenie
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 177

przy wielkich upałach nie chce się jeść, a co za tym idzie gotować, dlatego doszukujemy się szybkich przepisów. I taki właśnie przygotowałam. Dzisiaj przygotowałam szybkie tarty z ciasta francuskiego z musem jogurtowym na bazie budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego

Niezły Młynek
Jogurtowiec z musem malinowym i winogronami. 213

czubate łyżki cukru, galaretka malinowa ( poziomkowa lub truskawkowa). galaretka agrestowa (lub o innym smaku, ale by miała kolor zielony), winogrona. Przygotowanie: Uwaga!!! Moje ciasto jest miękkie. Także jeżeli wolisz bardziej sztywne do masy jogurtowej i musu malinowego użyj po półtora paczki galaretki. Masa jogurtowa: Galaretkę i łyżkę cukru rozpuścić w szklance wody, ostudzić. Ostudzoną galaretkę zmiksować z jogurtem na małych(...)Spróbować czy mus nie jest zbyt kwaskawy, w razie potrzeby dodać więcej cukru - według własnego smaku. Mus malinowy wylać na warstwę jogurtową. Włożyć do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 350ml wody. Winogrona umyć i osuszyć. Poukładać na górze ciasta. Można lekko powciskać w mus malinowy. Gdy galaretka zacznie tężeć można wylać na górę. Pozostawić w lodówce na całą noc. Smacznego

W kuchni u Moniki
Ciasto Jabłkowo – Karmelowe 150

zawsze kończą się powodzeniem w przygotowywaniu i w smaku. W formie keksu prezentuje się ciekawie, polane karmelem i posypane orzechami przyciąga wzrok i pobudza kubki smakowe. Ciasto jest wilgotne dzięki jabłkom i jogurtowi, który dodatkowo sprawia, że długo utrzymuje świeżość. Ciasto do przygotowania z dziećmi, samemu, na prędce kiedy goście już w progu. Bardzo polecam. Składniki na ciasto

Made By Mom And Son
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 190

ciasto i zawsze wzbudza zainteresowanie gości. To także doskonały deser, na bazie którego można stworzyć coś zupełnie nowego. Tak jak moja wariacja na temat wuzetki z kremem jogurtowym i wiśniami na bazie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego. It doesn’t really matter where the name comes from. Important is, that this cake is incredibly tasty and raises interest of people(...)jogurtową. Whip the heavy cream with icing sugar, then combine it with yoghurt and stir it slowly. Combine the gelatine with 2 tablespoons of cold water. When the gelatine is swelled, melt it in a water bath and the combine it very carefully with the cream. Ostudzony placek przekrawamy wzdłuż na dwie części. Odsączamy wiśnie. Ponczem namaczamy obie połowy ciasta

Jacob Tastes
Kostka arbuzowo-jogurtowa 141

Puszysty biszkopt, jogurtowa masa oraz orzeźwiająca galaretka z arbuza. Ciasto idealne na ciepłe letnie dni. Lekkie i przyjemne w smaku, a powstało całkiem przypadkiem, kiedy to szukałem pomysłu na wykorzystanie galaretek arbuzowych zalegających od jakiegoś czasu w szafce. Gorąco polecam! Biszkopt (na formę 22 x 32 cm) : 3 jajka 90 g cukru 70 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej(...)Biszkopt pozostawić do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie usunąć papier, a ciasto z powrotem włożyć do formy. Syrop do nasączenia: sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru kilka łyżek wody Wszystkie składniki zagotować,  a następnie nasączyć nimi biszkopt. Masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Jogurt wymieszać

Food Square
Sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie 122

Lekki, waniliowy sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie. Idealnie kremowy i orzeźwiający. Idealny przy upałach, z dużą ilościach słodkich borówek. Przepyszne i delikatne ciasto. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Moje wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 75 g biszkoptów bezglutenowych - u mnie Savoiardi Nutri Free 50 g rozpuszczonego masła masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 2 op. cukru(...)zmiksuj z serkiem mascarpone, cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem waniliowym. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj 4 łyżki masy jogurtowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Dodaj ubitą śmietankę i wszystko delikatnie zmiksuj. Wsyp borówki do masy, delikatnie wymieszaj i wylej na masę biszkoptową. Ciasto wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch: Serek zmiksuj blenderem z borówkami i cukrem. Masę rozsmaruj na wierzchu

Kuchnia bezglutenowa
Brzoskwiniowa polana 144

niezwykle efektowne i smaczne ciasto wymaga trochę czasu i pracy, ale uwierzcie mi dlatego smaku naprawdę warto się potrudzić. Jest pysznie, letnio, lekko i orzeźwiająco. Na zielonym cieście szpinakowym umieściłam mus jogurtowo brzoskwiniowy, następnie jest warstwa herbatników przykryta masą śmietankową, a całość dopełniają brzoskwinie w galaretce.  I nawet moi domownicy, którzy szpinaku nie jadają uznali, że w cieście

Cynamonowe szczęście
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 258

gotowe! Jako dodatki do biszkoptu, wykorzystałam to co miałam w domu i tak o to powstało   „ Kuszące orzeźwienie ” , czyli biszkopt  z warstwą jogurtową, musem truskawkowym i bitą śmietaną 💗 Zapraszam do spróbowania ciasta 😊 Składniki: biszkopt: gotowa mieszanka do biszkopta POLSKIE MŁYNY, jajka 4 szt, woda ok. 4 łyżki, warstwa jogurtowa: jogurt naturalny 3 szklanki, galaretka truskawkowa 2 opakowania(...)oraz żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mus odstawiamy w zimne miejsce do zgęstnienia. Następnie równomiernie go rozprowadzamy na zastygniętej warstwie jogurtowej. Bita śmietana: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia składników.  Wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną za pomocą szprycy i posypujemy startą czekoladą.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 408

potrzeby szybkiego wykorzystania zalegającej w spiżarce kaszy manny (czyli grysiku), której termin ważności nieubłaganie zbliżał się ku końcowi ;) Ciemne, czekoladowe (za sprawą dodatku budyniu czekoladowego) ciasto, a pomiędzy nim jasna grysikowo-jogurtowa masa z dodatkiem owoców czarnej porzeczki. Ciasto jest bardzo słodkie, ale czarna porzeczka równoważy jego smak i dodaje odrobiny wilgoci zwartej konsystencji. Sprawia też, że całość nie jest

MyCookBook.pl
Sernik jogurtowy z mandarynkami 37

SERNIK JOGURTOWY Z OWOCAMI SKŁADNIKI NA CIASTO 200 gramów ciastek Digestive pełnoziarnistych 60 gramów masła SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ 750 gramów jogurtu greckiego 10% tłuszczu 150 gramów cukru pudru 37 gramów skrobii kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 3 białka jajka kurzego wanilia przepis na sernik jogurtowy z mandarynkami Artykuł Sernik jogurtowy z mandarynkami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania