ciasto jogurtowe - 3222 przepisów (strona:83/215)

Labneh - arabski ser jogurtowy - fakty i mity :P 154

Szukając wczoraj w Internecie jakiegoś pomysłu na obiad przypadkowo trafiłem na przepis na labneh. Ponieważ w Arabii Saudyjskiej lanbeh jest podstawą naszego farszu do pierogów oraz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placuszki jogurtowe z owocami 35

Proste i pyszne placuszki jogurtowe które zasmakują każdemu dziecku oraz dorosłym. Placuszki jogurtowe możesz podać na śniadanie, słodką przekąskę albo deser. Możesz spakować je i zabrać ze sobą na wynos albo na spacer. Placuszki i gofry to zdecydowany numer 1 jeśli chodzi o przepisy dla małych dzieci, nawet maluszków. Moja córka skończyła niedawno 2 latka, ileż ja się nasmażyłam tych(...)rozgrzan\u0105 patelni\u0119 wylewaj niewielkie porcje ciasta i sma\u017c z obu stron do delikatnego zarumienienia.","text":"Na rozgrzan\u0105 patelni\u0119 wylewaj niewielkie porcje ciasta i sma\u017c z obu stron do delikatnego zarumienienia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/placuszki-jogurtowe-z-owocami\/#wpzoom-rcb-direction-step-64ea4618192e0","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Gotowe placuszki jogurtowe udekoruj \u015bwie\u017cymi malinami, cz\u0105stkami arbuza

ProstePesto.pl
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 106

ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką   ciasto drożdżowe z owocami lata     Jogurtowy sernik na zimno z czerwonej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Czas przygotowania :  60 minut - czas chłodzenia Składniki Masa porzeczkowa: 700 g jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowy sos czosnkowy 192

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 186

Kolejne ciasto z cyklu tych najprostszych. Tym razem jogurtowe a że mamy sezon na rabarbar więc z rabarbarem. Oczywiście można użyć też dowolnych owoców. Ciasto jest przepyszne i wilgotne, długo zachowuje świeżość składniki: 1 duży kubek jogurtu naturalnego (400 g) 3 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego, u mnie Rapso 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka

Monia miesza i gotuje
Murzynek z miętową masą serową 513

Ciasto i tak smakuje cudnie! I nie przeszkadza mi nawet to, że warstwa serowa znów opadła mi na spód (tak jak w przypadku murzynka z masą jogurtową i malinami ). Wszelkie tego typu ciasta właśnie tak mi wychodzą i chyba już się z tym faktem pogodziłam Najważniejsze, że w smaku jest mega! Aaaa, nadmienić muszę, że moje dziecko było nieco odmiennego

Smaki Na Talerzu
Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem 46

boczkiem, grzybami i tymiankiem kłania się! Tartę można upiec w prostokątnej formie lub okrągłej. Składniki pozostają bez zmian. Podstawą ciasta jest dobre masło. Na jego jakości nie oszczędzam, bo wiem, że zaowocuje to kruchością ciasta i jego maślanym smakiem. Składniki ciasto 125-135g zimnego masła 160-170g mąki pszennej tortowej 1 łyżka wody nadzienie 100g świeżych kurek(...)tymiankiem, gałką, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy żółtko i całość łączymy ze sobą. Ser żółty ścieramy i także łączymy z masą śmietanowo-jogurtową. Formę do tarty wylepiamy schłodzonym ciastem, które nakłuwamy gęsto widelcem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C. Pieczemy w opcji góra-dół. Po 20-25 min pieczenia otwieramy piekarnik i wyciągamy na wpół upieczoną

Raj dla Podniebienia
Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem 46

boczkiem, grzybami i tymiankiem kłania się! Tartę można upiec w prostokątnej formie lub okrągłej. Składniki pozostają bez zmian. Podstawą ciasta jest dobre masło. Na jego jakości nie oszczędzam, bo wiem, że zaowocuje to kruchością ciasta i jego maślanym smakiem. Składniki ciasto 125-135g zimnego masła 160-170g mąki pszennej tortowej 1 łyżka wody nadzienie 100g świeżych kurek(...)tymiankiem, gałką, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy żółtko i całość łączymy ze sobą. Ser żółty ścieramy i także łączymy z masą śmietanowo-jogurtową. Formę do tarty wylepiamy schłodzonym ciastem, które nakłuwamy gęsto widelcem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C. Pieczemy w opcji góra-dół. Po 20-25 min pieczenia otwieramy piekarnik i wyciągamy na wpół upieczoną

Raj dla Podniebienia
Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem 113

łyżki tartego parmezanu gałązki świeżego tymianku szczypta gałki muszkatołowej szczypta czosnku granulowanego sól, pieprz Wykonanie Składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulę. Powinno być gładkie i sprężyste. Jeżeli ciasto lepi się do rąk, można podsypać je mąką. Gotowe schładzamy w lodówce przez ok.pół godziny. Przygotowujemy nadzienie. Na patelni podsmażamy pokrojony w cienkie słupki boczek. Delikatnie ściągamy z patelni, zostawiając(...)tymiankiem, gałką, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy żółtko i całość łączymy ze sobą. Ser żółty ścieramy i także łączymy z masą śmietanowo-jogurtową. Formę do tarty wylepiamy schłodzonym ciastem, które nakłuwamy gęsto widelcem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C. Pieczemy w opcji góra-dół. Po 20-25 min pieczenia otwieramy piekarnik i wyciągamy na wpół upieczoną

Raj dla Podniebienia
Łatwy Tort Kot – przepis 77

przygotowania ciasto urodzinowe. Tak się składa, że moje dzieciaki to wielcy fani kotów i każde z dzieci na któreś urodziny życzyło sobie tort z tym motywem Na blogu pokazywałam już tort kotek , który przygotowywałam w przeszłości dla synka. Tamten był wykończony kremem maślanym, troszkę bardziej czasochłonny i bardziej słodki oczywiście. Dzisiaj bardzo prosty biszkopt przełożony kremem jogurtowym malinowym, wykończony polewą(...)lodówki). Potem spód (ostatnią warstwę tortu) kładziemy na dnie zamkniętej tortownicy, nasączamy 1/3 wody z cytryna i z syropem. Następnie na warstwę biszkoptu wykładamy połowę kremu jogurtowego. Na nią kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy. Teraz wykładamy drugą połowę kremu i na nią kładziemy ostatni blat ciasta. Potem tort wstawiamy do lodówki na pół godziny a najlepiej na noc. Teraz

Dorota Smakuje
Jabłecznik na zimno 323

wyłożyć masę jogurtowo-śmietankową, wyrównać - drugi blat biszkoptowy nasączyć pozostałym ponczem, delikatnie przełożyć na wierzch masy, lekko docisnąć na całej powierzchni, aby przylegał do masy - ciasto schłodzić w lodówce do momentu zastygnięcia masy jogurtowej GALARETKA Z MUSU JABŁKOWEGO - galaretkę można rozpocząć przygotowywać od razu po włożeniu ciasta do lodówki - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki (obojętnie

Smakołyki Bereniki
Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami 373

zrobieniem zdjęć ciasta - ja sobie robię, podczas gdy moje Głodomorrry pałaszują obok swój kawałek. Zawsze łatwiej mi z ciastami, niż z obiadem, bo porcji więcej, nie stygnie, itd. Zapraszam po przepis na obłędne w smaku, bardzo efektowne brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami , które w przygotowaniu jest bardzo proste. Polecam Ci je zrobić, a gdy już nacieszysz się(...)Krem jogurtowy z ricottą: Niebieską galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Studzimy. Do miski przekładamy ricottę i jogurt, krótko miksujemy. Cały czas miksując wlewamy płynną, ale chłodną galaretkę i dokładnie łączymy. Krem wylewamy na lekko ciepły spód brownie, chłodzimy aż masa prawie całkowicie stężeje. Warstwa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody Na wierzch niecałkowicie stężonego ciasta układamy

Kolorowy Przepisownik
Biszkopt z jogurtową pianką 166

pomocą szpatułki (mikser wszystko zepsuje). Blaszkę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nań ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do "suchego patyczka". Studzimy i nasączamy niewielką ilością alkoholu. Składniki na masę jogurtową: - 2 duże jogurty greckie - 2 galaretki o dowolnym smaku (u mnie cytrynowa) + jeszcze jedna na wierzch(...)innym smaku Przygotowanie masy jogurtowej: 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzamy i przy użyciu miksera łączymy z jogurtami. Powstałą masę wylewamy na ciasto. Schładzamy. Trzecią galaretkę robimy według opisu na opakowaniu. Przestudzamy. Gdy masa jogurtowa stężeje, wylewamy na nią ostatnią galaretkę i raz jeszcze chłodzimy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Oszukany sernik na kruchym cieście 120

dokładnie tutaj . Dziękuję serdecznie za niego, ponieważ ciacho wyszło genialnie i smakowało każdemu, kto próbował Jedynie co zmieniłam w przepisie to…. dodałam do masy jogurtowej żurawiny, która wkomponowała się w ciasto idealnie, nadając kwaskowatego posmaku. Uwielbiam ciasta z takim przełamaniem – niebo w gębie! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Przepis na oszukany sernik na kruszonce Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii