ciasto jogurtowe - 3222 przepisów (strona:84/215)

Biszkopt z jogurtową pianką 164

pomocą szpatułki (mikser wszystko zepsuje). Blaszkę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nań ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do "suchego patyczka". Studzimy i nasączamy niewielką ilością alkoholu. Składniki na masę jogurtową: - 2 duże jogurty greckie - 2 galaretki o dowolnym smaku (u mnie cytrynowa) + jeszcze jedna na wierzch(...)innym smaku Przygotowanie masy jogurtowej: 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzamy i przy użyciu miksera łączymy z jogurtami. Powstałą masę wylewamy na ciasto. Schładzamy. Trzecią galaretkę robimy według opisu na opakowaniu. Przestudzamy. Gdy masa jogurtowa stężeje, wylewamy na nią ostatnią galaretkę i raz jeszcze chłodzimy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Oszukany sernik na kruchym cieście 116

dokładnie tutaj . Dziękuję serdecznie za niego, ponieważ ciacho wyszło genialnie i smakowało każdemu, kto próbował Jedynie co zmieniłam w przepisie to…. dodałam do masy jogurtowej żurawiny, która wkomponowała się w ciasto idealnie, nadając kwaskowatego posmaku. Uwielbiam ciasta z takim przełamaniem – niebo w gębie! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Przepis na oszukany sernik na kruszonce Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 162

powinno mieć złoty kolor. Po wyjęciu opuszczamy ciasto w blaszce z wysokości ok 30 cm na blat czy podłogę w celu usunięcia nadmiaru powietrza . Jak biszkopt ostygnie kroimy go na pół . Masa owocowa Truskawki z cukrem zmiksować dolewając przegotowaną wodę ,zagotować , dodać sok z cytryny i ostudzić ,konsystencja powinna być półpłynna . Masa jogurtowa(...)galaretka zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i cukrem na jednolita masę ,można mikserem albo łyżką . Wrzucamy owoce i mieszamy. Składamy ciasto Na dolny blat cista wykładamy całą masę truskawkową i przykrywamy drugim blatem, wylewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki żeby stężało, na wierzch układamy dowolnie owoce i zalewamy galaretkami ,które mają konsystencję gęstej śmietany wtedy nie będą się

Wypieki Rene
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 37

czas leżakowania ciasta w lodówce, rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza. Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia tarty. Podczas tych czynności staraj się jak najmniej dotykać ciasta dłońmi, by go nie ocieplać. Tartę dociśnij do formy i ponakłuwaj widelcem – dzięki temu podczas pieczenia powietrze będzie swobodnie uciekać i ciasto nie wygnie się(...)blond” (ciasto ma się upiec, ale nie może się zarumienić). W tym czasie w misce wymieszaj jajka, jogurt, startą mozzarellę i majeranek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyjmij formę z tartą z piekarnika – nie wyłączaj go, ale zmniejsz temperaturę do 180 stopni Celsjusza. Gotowe nadzienie wyłóż na podpieczony spód (nie musisz studzić ciasta), wlej masę jajeczno-jogurtową i wstaw

Rozdomowiona
Babka jogurtowa 127

Babka jogurtowa należy do moich ulubionych ciast bez owoców i czekolady. To przepis na niezwykle pyszną, puszystą i wilgotną babkę, która bardzo długo zachowuje świeżość. - pieczona na oleju - super proste wykonanie - świetna na każdą okazję i Święta

AniaGotuje.pl
Koktajl jogurtowy 128

Pyszny, pożywny koktajl na bazie jogurtu jest sycącym i pełnowartościowym posiłkiem, a dodatkowo przyspiesza metabolizm i wspomaga pracę układu pokarmowego. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: brzoskwiniowo

KUCHNIA POLSKA
"ruskie" naleśniki zapiekane w sosie jogurtowym 176

zamknięcie pysznego ruskiego nadzienia w naleśniki. Jak pomyślałam, tak zrobiłam. Do ziemniaków i sera dodałam odrobinę wędzonego boczku, nadzienie zyskało niezwykłego smaku. Naleśniki zapiekłam w aromatycznym jogurtowym sosie. Wyszło przepysznie! składniki: ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej łyżka oleju 2 jajka nadzienie: 250 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu szczypta suszonego lubczyku sól, pieprz

6niebo
Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 140

oleju i karobu (dzięki niemu cebulka nabierze głębszego, słodkiego posmaku). Jaja wbić do jogurtu i dodać pokrojone w kosteczkę ser topiony i suszone śliwki. Nadzienie wyłożyć na ciasto i zalać masą jajeczno- jogurtową, z wierzchu posypać mielonym kolorowym pieprzem. Tartę piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z kolorowymi sałatami i kiełkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami 379

Przygotowałam je na majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie je w sezonie porzeczkowym. Post Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
TARTA NA MĄCE ORKISZOWEJ Z PIECZONYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 506

ryż ( w celu obciążenia). Podpiec w nagrzanym do 190*C piekarniku ok. 15 minut. Następnie papier z grochem usunąć i piec dalej ok.20 minut do całkowitego wypieczenia ciasta. Wyjąć z piekarnika. Nadzienie jogurtowe: - 600ml jogurtu greckiego - 3 jajka - 2 łyżki mąki orkiszowej - ziarenka z 1 laski wanilii - 3/4 szkl.ksylitolu - 1,5 łyżki płynnego miodu lub golden syrup Składniki umieścić

Smaczne Zdrowe
Czarna kostka tortowa z musem rabarbarowym i lekką masą jogurtową 57

wyglądzie budzącym niepokój, przez podejrzanie intensywną czerń :) Rabarbarowa galaretka pomiędzy mocno kakaowymi plackami, lekka, bardzo prosta w wykonaniu masa śmietanowo - jogurtowa. Czarne kakao, zabarwia wypiek na intensywnie czarny kolor, mleko skondensowane zastępuje i cukier i tłuszcz.  Ciasto kakaowe, bardzo wyraziste w smaku,  dobrze komponuje się z delikatnymi masami. Eleganckie po pokrojeniu na porcje.  Oczywiście, w obawie przed(...)mieszamy do jej zupełnego rozpuszczenia.  Wkładamy na pół godziny do lodówki, lub zamrażarki, by galaretka zaczęła tężeć. Składanie ciasta: Spodni placek wkładamy do formy, nasączamy ponczem przygotowanym z podanych składników,  smarujemy połową przygotowanego musu rabarbarowego. Wykładamy 1/2 masy jogurtowej i przykrywamy drugim plackiem. Ponownie ponczujemy, wykładamy drugą połowę rabarbaru i kolejną 1/2 masy. Wierzch wykańczamy posypując go dokładnie

Kronika Piekarnika
CIASTO PIANKOWO - MALINOWE 138

naturalnego 3 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 3 jajka Dodatkowo: 500 g mrożonych malin Przygotowanie: Masa jogurtowa - jajka z cukrem waniliowym ubić na kogla mogla. Następnie dodać jogurt - zmiksować. Na koniec dodać 2 opakowania budyni waniliowych - zmiksować. Odstawić.  Ciasto kakaowe - polewa: w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać. Całość podgrzewać na małym ogniu(...)wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: używając owoców mrożonych nie rozmrażamy ich zamiast owoców mrożonych możemy użyć świeżych

Ciastka - domowe słodkości
Babka jogurtowa z polewą cytrynową 202

Pomysł na tanie, szybkie do przygotowania i smaczne ciasto przygotowane na bazie oleju - babka jogurtowa z polewą cytrynową.  Nie pomijajcie soku ani skórki z cytryny, ponieważ te dodatki "podkręcają" smak babki. Na sam koniec  dodam, że babka już od razu po upieczeniu jest miękka i lekko wilgotna.  Składniki na tradycyjną formę do babki: ciasto 3 szklanki mąki

Ugotować
Kostka kawowa 386

okazję czy wizytę gości. Moje ciasto kawowe zostało wykonane w formie o wymiarach 24x24cm. Kostka kawowa Składniki: biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 9 łyżek mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ponczu kawowego szczypta soli poncz kawowy 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki cukru 230ml gorącej wody masa jogurtowa 800g jogurtu greckiego 4 łyżki(...)żelatynę połączyć z pozostawionym jogurtem, wlać 150ml zimnego naparu kawowego, dokładnie wymieszać - tak powstałą mieszankę wlać do masy jogurtowej, wymieszać - zimną śmietankę ubić na sztywno, połączyć z kawową masą jogurtową PRZEŁOŻENIE BISZKOPTU - formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą - na spód włożyć biszkopt, nasączyć go około 50ml (tyle, ile zostanie z całego naparu) ponczu

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania