
Ciasto Alpejska Słodycz Delikatne ciasto z dwóch mas, jogurtowej i śmietanowej na biszkopcie z orzechami Składniki na biszkopt: · 6 jajek · 5 łyżek mąki pszennej · 5 łyżek mąki ziemniaczanej · 1 łyżeczka proszku do pieczenia · Kakao niepełna szklanka cukru · 100 g orzechów laskowych... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...