paszteciki - 1426 przepisów (strona:78/96)

Kapuśniaczki grzybowe - paszteciki z farszem z kapusty i grzybów 531

Jeśli ktoś nie lubi krokietów z kapustą albo po prostu nie może jeść smażonych rzeczy to może skusi się na kapuśniaczki ? To takie pyszne, nieduże paszteciki z farszem z kapusty i leśnych grzybów. Ciasto jest mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Mimo, że jest drożdżowe to nie trzeba odstawiać go i czekać aż wyrośnie bo doskonale da sobie radę już

Smaczna Pyza
Barszcz wigilijny 445

zagotowujemy, gdyż straci wtedy swój ładny, intensywny, czerwony kolor. We Wigilię podajemy z uszkami, ale w inne dni idealnie sprawdzi się pity z kubeczka do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików :) Wesołych Świąt

W kuchni Katie
Święta, święta, święta 184

kapustą i grzybami 8. Kapusta postna (później powstaję z niej bigos) 9. Jagły zamiast kutii 10. Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy 11. Krokiety z kapustą i grzybami 12. Paszteciki - już upieczone, zamrożone. Ciasta i ciasteczka Pierniczki już są, planuje upiec piernik wylewany, zrobić chatkę Puchatka, keks mocno bakaliowy,  muffinki , ciasto Izaura i ciasto marchewkowe. Jest sporo ciast dlatego

NA MOIM TALERZU
Farsz z kapusty i grzybów - do pierogów , krokietów , pasztecików ... 267

Wigilię na naszym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami . Czasami dla odmiany bywają paszteciki czy krokiety a do nich obowiązkowo barszczyk czerwony . Farsz z kapusty robię z dużą ilością własnoręcznie zbieranych i suszonych grzybów oraz śliwkami - musi być intensywny w smaku i pachnący. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami 222

smak, ulatuje gdzieś  kwaśność  kapusty, a i smak grzybów jest dużo mniej intensywny. Pierogów robię więc mniej, a jeżeli zostaje mi farsz, wolę upiec z nim tartę, paszteciki  lub kulebiak, niż zamrażać. Polecam! składniki ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz    (na ok 35 szt) ugotowane grzyby ( z 40 g suszonych

Stare Gary
Pasztet z cukinii - pyszny 191

bardzo przecietny,w kazdym razie nie wart powtorzenia. Dalam spokoj poszukiwaniom,a przywolalam swoje smaki,ktore najlepiej komponuja mi sie z cukinia. I prosze bardzo,oto przepis na fenomenalny pasztecik z cukinii.Juz zapach wydobywajacy sie z piekarnika zapowiadal wynik eksperymentu.Pasztet jest tak smaczny,ze mozna go jesc i jesc....Swietny na zimno do kanapek,jak rowniez pokrojony w grube plastry

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ślimaczki z kapustą i grzybami 155

Dziś miałam piec paszteciki do barszczu na Wigilię ale poszłam troszkę w drugą stronę i zrobiłam pyszne kruche ślimaczki. Pójdą do zamrożenia a potem na chwilkę do piekarnika i będą jak znalazł. Po co stać przy garach od świtu do nocy jak można niektóre dania zrobić wcześniej i zamrozić ? Ja właśnie to co mogę przygotuję wcześniej, gdy byłam młodą mężatką

Ewa w kuchni
Pieczone pierogi z kapustą i grzybami 175

grzybami. Okazało się, że ciasto na te pierogi lepi się łatwo, jest również mniej bałaganu przy ich przygotowaniu, bo tylko wstawia się je do piekarnika. A w smaku przypominają paszteciki. Dla mnie bardzo ciekawa propozycja :)! Może całkowicie nie zastąpi tradycyjnych pierogów ale na pewno na stałe zagości na naszym stole :)! Pieczone pierogi z kapustą i grzybami – Składniki: 3 szklanki

UgotujmyTo.pl
Tarteletki z piwnego ciasta z ananasem w syropie kawowym, jabłkiem i bananem 186

Dostałam bardzo fajny przepis na piwne ciasto, które można wykorzystać na wiele sposobów. Można go użyć do przygotowania słodkich rogalików lub wytrawnych pasztecików. Ciasto jest proste, szybko się je robi i równie szybko znika ;) Przymierzałam się do tego ciasta z nieufnością, gdyż nie lubię piwa. Wydawało mi się, że jego dodatek pozostawi charakterystyczny gorzki posmak. Na szczęście, ku mojemu zaskoczeniu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepisy Świąteczne 180

Śledzie korzenne Sałatka śledziowa z burakami Śledzie z suszonymi pomidorami  Śledź po kaszubsku      Kompot z suszu Kutia Racuchy na Wigilię     Pierogi z kapustą Paszteciki Dania wytrawne Polędwiczki w glazurze Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka

Sto kolorów kuchni
Opieńki w zalewie octowej 203

kupimy małe pieczarki i przygotujemy je dokładnie tak, jak opieńki.   Pozostawione duże kapelusze można ususzyć (wówczas nie myjemy ich), albo odgotować, wystudzić i zamrozić. Przydadzą się na pierogi, paszteciki lub kotlety grzybowe.  Na koniec propozycja: na takie grzybobranie warto zabrać coś smacznego do zjedzenia, bo mimo wszystko jest to zajęcie energochłonne. Świetnie nadają się do tego bułeczki drożdżowe

Maminek kulinarny
Grzybki faszerowane grzybkami 122

słodkiej papryki. Grzybki wstawiamy do pieca na 15 minut w temp. 180 st. C.     Gotowe.    Możemy je wykorzystać na wigilijnym stole-zastą pią nam popularne paszteciki podawane do czerwonego barszczu a dodatkowo będą ozdobą świątecznego stołu

Maminek kulinarny
Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. 2833

Wigilię. Przepisy na Święta Bożego Narodzenia. Przepisy tradycyjne i nowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne.Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, Kapuśniaczki wigilijne – paszteciki z kapustą i grzybami. Leczo rybne ze śledzi, Ryba w galarecie, łosoś w galarecie. Sałatki na święta, sałatki na Boże Narodzenie, sałatki […] The post Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże

Kulinarne Przeboje
Rogaliki z kapustą i grzybami 240

Świąteczne rogaliki z kapustą i grzybami doskonale będą pasowały do wigilijnego czerwonego barszczu i zastąpią uszka z grzybami, tradycyjne paszteciki , czy krokiety z kapustą i grzybami. Podstawą tych pysznych rogalików jest kruche, maślane ciasto, które zostało nadziane farszem z kapusty i grzybów. Polecam. Przepis na 16 rogalików z kapustą i grzybami: Z 1,5 szklanki mąki pszennej wymieszanej z ½ łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowy 265

rosół jest bardzo czysty i klarowny. Mięso z rosołu można pokroić i podawać na talerzach razem z zupą i/lub wykorzystać w innych celach np. do pasty kanapkowej, krokietów, pierogów, pasztecików. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska