Krokiety z kapustą i grzybami to kolejna potrawa, która od lat jest na naszym stole wigilijnym. Do krokietów oczywiście obowiązkowo
KuchniaWeDwoje.plPyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy i suszonych grzybów. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy i suszonych grzybów. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zostało trochę ciasta w lodówce po wczorajszych wypiekach pizzy... co tu zrobić? Zajrzałem do lodówki i pomysł od razu się znalazł. Zobaczyłem, że mamy dobrą i
chleba naszegoIdealna zupa na Wigilię Bożego Narodzenia, jednak na moim stole gości nie tylko w święta. Zakwas Buraki Włoszczyzna Cebula Czosnek Miód Ziele angielskie Liście laurowe Kmin
MarcinChefSkładniki 1,5 kiszonej kapusty białe pół wytrawne wino 100 g suszonych borowików 500-600 g pieczarek ciemny sos sojowy - grzybowy sól, pieprz lubczyk dwa duże
Gaździnka warzySkładniki 500 g mąki pszennej 2 jajka 120 g masła szczypta soli 2-3 łyżki śmietany 500 g ziemniaków kostka bryndzy ok 250 g białego sera
Gaździnka warzyNaleśniki można jeść na różne sposoby, na słono, na słodko - my dzisiaj dość tradycyjnie, czyli z pieczarkami. Klasyka gatunku czyli prosty i szybki przepis na obiad
Bananowe PoleSKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego
zielonacukinkaJeśli nie macie pomysłu co zrobić z mięsem z rosołu, polecam przygotowanie tych sakiewek. Są proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Dzięki serowi pleśniowemu sakiewki nabierają
Oryginalny smakTort pasztecikowy albo zawijaniec do barszczu, jak chcemy tak nazwiemy tą potrawę. Najważniejsze aby było smacznie:) SKŁADNIKI NA CISTO: 300 g mąki pszennej 100 g mąki
harrisaSkładniki: 500 g ziemniaków jajko 4 łyżki kaszy manny ok szkl mąki pszennej sól 2 łyżki oleju Farsz: 3 udka z kurczaka 300 g łopatki
Gaździnka warzyHaft zarezerwowany był dla domu panującego..W 1769 roku Szkot James Watt skonstruował pierwszą maszynę parową. W krótkim czasie pojawiły się maszyny zdolne prząść nici i
Gaździnka warzyKupiłam sobie tytułowe ciasto filo i nie mogłam się za nie zabrać. Rozmyślałam jaki farsz wybrać, jest tyle możliwości. W końcu stanęło na tradycyjnym połączeniu szpinaku
Pudełko rozmaitościDomowy pasztet wykorzystać można nie tylko na kanapki. Może także służyć jako farsz do pierogów, krokietów czy zapiekanek. I nawet najprostsza potrawa z
Codzienna kuchnia niecodzienna