Tradycyjny puszysty sernik, pieczony bez spodu. Dla mnie sernikożercy, ten sernik, to totalne zaskoczenie. Nigdy nie piekłam sernika wiedeńskiego, więc teraz będzie co nadrabiać, bo sernik jest przepyszny. Bardzo delikatny, ale też taki treściwy, serowy. Pychotka... Sernik zdecydowanie inny niż te, które dotychczas piekłam. Wyczulam tylko na wielkość tortownicy. Sernik bardzo mocno bowiem wyrasta, potem(...)równo opada. Ja po wlaniu ciasta miałam pełniutką formę. Za drugim razem porobiłam małe barykady z papieru do pieczenia, dzięki temu sernik mi nie wypłynął. Za pierwszym razem niestety pękł i wypłynął ze środka w trakcie pieczenia. Inspiracją był ten przepis, jednak dałam zdecydowanie mniej cukru i tak był dość słodki, więc z 300g to byłby jakiś kosmos... Była
Smaczne ZdroweSernik chałowy to przysmak nie tylko dla wielbicieli chałwy a także dla miłośników samych serników tak popularnych w Polsce. To już następny sernik z mojej kolekcji i następny sernik chałwowy. W moim bliskim otoczeniu są osoby, które uwielbiają właśnie akurat serniki chałwowe. Piekę je specjalnie dla przyjaciół i podobno co następny to lepszy mi wychodzi(...)sernik piekłam bazując się na innym moim przepisie, ale pozmieniałam kilka rzeczy. W efekcie sernik wyszedł mokry i to okazało się strzałem w 10! Polewa chałwowa – teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego
Pieprzyć z Fantazjąsłodka propozycja Madzi na weekendowy deser. Serniczek nie jest trudny w przygotowaniu, a ma delikatny, puszysty smak :) Myślę, że zachwyci każdego, kto będzie miał okazję go spróbować :) Delikatny sernik toffi – składniki (blaszka 24×34 cm) 1 kg sera na sernik 500 ml śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku(...)toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Budynie rozpuszczamy w mleku. Do masy serowej dodajemy budynie i ubite białka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jajka 20 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru pudru 2 łyżki sypkiego maku 1 lekko kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń krówkowy 15 dag masła lub margaryny pół szklanki kaszy manny 2 łyżki mielonego cynamonu Dodatkowo(...)mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części. Jedną część wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej. A drugą część ciasta rozwałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około
Izabelawkuchnipokrojonego na kawałki 1200 g sera białego półtłustego lub tłustego, pokrojonego na kawałki 100 g kwaśnej śmietany 18% 20 g mąki ziemniaczanej 15 g mąki pszennej 50 g rodzynek Sernik wiedeński. Przepisy Thermomix. Wykonanie: Do naczynia Thermomix wsypujemy cukier puder. Jeżeli nie mamy cukru pudru wsypujemy zwykły cukier i miksujemy czas 15s/obr.10 . Zakładamy motylek. Dodajemy cukier waniliowy lub ekstrakt(...)średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki tortownicy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nadmiar bułki usuwamy poprzez odwrócenie tortownicy do góry dnem. Do tortownicy wlewamy masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150°C i pieczemy 90 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik ok 15 minut. Następnie uchylamy delikatnie piekarnik i zostawiamy sernik
Themo przepisySernik, bez tego ciasta nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Uwielbiam sernik w każdej postaci, ale mam kilku swoich faworytów. Prawdziwy sernik powinien być przygotowany na białym serze tzw. twarogu, jakość sera jest bardzo istotna. Zamarzył mi się sernik z czekoladą, lekko wilgotny i kremowy, delikatny i mocno czekoladowy. Idealny do kawy, do świętowania ważnych okoliczności(...)sprawdzi się wyśmienicie na świątecznym stole. Sernik czekoladowy jest też świetną i ciekawą alternatywą dla tradycyjnego wypieku. SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWY SERNIK: - 1 kg białego sera półtłusty/ tłusty - 5 jaj - 200 g cukru pudru DIAMANT - 300 ml mleka - 200 g czekolady mlecznej -100 g masła - 65 g proszku budyniu czekoladowego - 1 łyżeczka esencji waniliowej lub ziarenka
SMYKWKUCHNISernik wielkanocny „na bogato” to eksplozja smaków, połączenie wszystkiego, co najlepsze, piękne kolory – po prostu wielkanocna rewelacja Sernik ma dużo warstw, ale zapewniam Was, że warto poświęcić mu trochę czasu, bo efekt będzie murowany Składniki na sernik: 0,6 kg twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 0,5 szklanki cukru (szklanka(...)mleka 3-4 paczki ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam te grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy
Słodki sentymentDzień Dobry w niedzielę :) Dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszny sernik. Sernik gotowany. Przełożyłam nim słone krakersy i wyszło bardzo pysznie. Słodko i słono. Całość wykończyłam bitą śmietaną i udekorowałam malutkimi biszkopcikami. Ciasto ładnie wygląda i wspaniale smakuje i nie wymaga pieczenia. Jednym minusem tego ciasta poza tym, że szybko znika jest to, że krakersy na samym(...)spodzie za bardzo namokły i przez to ciasto troszkę źle się kroiło. Polecam taki sernik :) Zróbcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało :) Miłego dnia :) Potrzebujemy: Na masę serową: 1 kg sera na sernik gotowego w wiadereczku ( użyłam o smaku waniliowym ) 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 3 budynie waniliowe ( bez cukru
Izabelawkuchnismak sernika będzie zawierał w sobie sól. Aby nadać masie smak, doprawiłam ją sporą ilością wanilii, którą następnie posoliłam! I wyszło niebo w gębie! Sernik z soloną wanilią! Sernik jest kremowy, mazisty, bardzo waniliowy. Solą posypałam także ugnieciony już spód z herbatników. Dla przełamania wanilii w twarogu dodałam odrobinę soku ze świeżej cytryny. Próbujcie! A czeho potrzebujesz(...)upiec sernik z soloną wanilią? spód 150 g herbatników 80 g stopionego masła szczypta soli masa serowa 800 g tłustego twarogu dwukrotnie mielonego 400 g półtłustego twarogu dwukrotnie mielonego 5 jajek ziarenka wanilii z całej laski niepełna szklanka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny odważna szczypta soli Wykonanie spód Herbatniki zblenduj na „piasek”, dodaj stopione masło
Raj dla PodniebieniaSernik z dużą ilością czekolady gorzkiej i orzeszkami w słonym karmelu. Jak smakuje przekonajcie się sami i podejmijcie wyzwanie. Zapewniam was że sernik jest grzechu wart. Kupcie dobrą czekoladę najlepiej 60 %. spód sernika: 400 g herbatników kakaowych 120 g masła sernik: 200 g sera ricotta 800 g sera twarogowego do sernika z wiaderka 4 jajka wielkość(...)spód z ciastek. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg. Wstawiam miskę z gorącą wodą. Piekę 20 minut, potem zmniejszam na temperaturę 120 stopni i piekę jeszcze 50 minut. Sernik ma się ściąć, ale tak naprawdę będzie dobry po wystygnięciu. Zostawiam uchylone drzwiczki piekarnika, żeby ostygł. Potem wstawiam do lodówki na kilka godzin. Orzechy w karmelu słonym: Orzechy prażę
wesoła kuchniajeszcze maślany ciasteczko wy spód. Dużo tych wymagań nie? ;-) Ale dałam radę i mam i jest pyszny, także dzielę się pomysłem na to cudo! Najważniejsze zasady przy pieczeniu sernika, zaufaj mi zrobiłam ich tyle, że nie musisz popełniać już błędów, najważniejsza to sernik pieczemy zawsze: grzanie dół i góra. Nie uruchamiamy termoobiegu. Sernik ma być w miarę równy(...)urosnąć i opaść. Jeśli chcemy kremowy sernik nie ubijamy piany z białek, aby nie napowietrzać masy. Wybieramy dobre sery białe, do sernika ala krakowski - twaróg, do takich kremowych najlepiej z wiadereczka ale z dobrym składem! Serniki najlepiej piec w kąpieli wodnej, ja niestety mam problem z dużą tortownicą i wykładam ją papierem bo inaczej mi przecieka, ale serniki
SMYKWKUCHNIAksamitny, kremowy sernik od którego się nie oderwiecie. Z dużą ilością wiśni, frużeliną którą dodałam do środka. Sernik jest tak dobry dzięki serowi z mascarpone President . Sernik jest bardzo gładki i delikatny. Rozpływa się razem z wisienkami które są w środku. Odkąd kupiłam ten ser, pokochałam go. Lepszego nie znajdziecie do sernika. Bez zbędnych polepszaczy, wypełniaczy(...)łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki
wesoła kuchniaozdoby wykonałam z białej czekolady z dodatkiem czerwonego barwinka spożywczego. A część malin dla ozdoby potraktowałam złotym barwikiem w pyłku. Ser z mascarpone President jest rzeczywiście bardzo aksamitny i sernik z jego dodatkiem wyszedł niesamowicie kremowy. Nie wymaga już dodawania tłuszczu. Malinowy mus orzeźwia i przełamuje słodycz sernika, a chrupiący spód stanowi kontrast dla kremowego wierzchu. Tortownica(...)malinowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 250 g malin 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 500 g malin 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 100 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Dekoracja: 150 g białej czekolady
My simple kitchenProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli Prosty Sernik, tak po prostu, nie-do-popsucia :) Dzisiejszy przepis wymaga stosunkowo niewiele pracy. Spód robi się z pokruszonych herbatników, nie trzeba ubijać jajek, a wszystkie składniki w zasadzie można wymieszać łyżką(...)jest najlepiej. Dzięki temu, że masa nie jest dodatkowo napowietrzona sernik nie urośnie tak bardzo podczas pieczenia, ale też nie upadnie po wystudzeniu. Mimo, że jego przygotowanie nie jest czasochłonne, warto zarezerwować sobie więcej czasu na pieczenie i chłodzenie. Moja forma ma średnicę 16 cm, jeśli robicie ciasto w większej blaszce wystarczy podwoić składniki i wydłużyć nieco czas pieczenia
Ciastkozercy