sernik - 18675 przepisów (strona:89/1245)

Sernik jagodowy na zimno 493

Sernik jagodowy na zimno to sezonowa uczta dla wszystkich zmysłów: kolor, smak, kremowa tekstura, cudowny zapach – no ok, na słuch nie oddziałuje :) Sernik jagodowy na zimno jest prosty, ale gwarantuje efekt „wow”. Składniki, łącznie ze świeżymi jagodami, są w sezonie dostępne bez problemu. Biorąc jednak pod uwagę, że sernik jagodowy na zimno musi stężeć(...)kąpieli wodnej; żelatyny nie można przegrzać, bo straci swoje właściwości), aż będzie dobrze rozpuszczona. Powoli dodawać do masy serowej cały czas miksując. Przygotowaną masę serową wylać na schłodzony spód. Sernik jagodowy na zimno wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc, żeby dobrze stężał. Jeśli chcecie przygotować polewę: a małym garnku (rondelku) rozpuścić masło, dodać

Pociąg Do Kuchni
WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 175

Waniliowy sernik z musem truskawkowym Oto sernik, za którym przepada cała moja rodzina. Ja lubię go za to, że jest zwarty, konkretny, syty, a dzięki musowi niebiańsko słodki i wykwintny – taki jak lubię J Jeśli chodzi o mnie, to bez wątpienia jestem smakoszem wszelkiego rodzaju serników.  Miłość do nich rozkwitła 10 lat temu, kiedy przebywałam w Wielkiej(...)Tamizą. Tam też miałam możliwość wypróbowania mnóstwa angielskich – i nie tylko – smakołyków. Sernik był hitem ówczesnej restauracji. Od tego czasu w moim sercu zapaliła się miłość do serników, a ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Także szczerze polecam i zachęcam do wypróbowania ;) SKŁADNIKI NA SPÓD: 170 g ciastek pełnoziarnistych, np. typu digestive  60 g roztopionego masła

Calzonella.com
Czekoladowy sernik Prince Polo 272

uwagi! Ten serniczek składa się z herbatnikowego spodu, jasnej masy serowej, wafelków Prince Polo oraz ciemnej masy serowej. Wierzch pokryty jest polewą czekoladową, a dodatkowo sernik posypujemy pokrojonymi na kawałeczki wafelkami. Koniecznie musicie wypróbować! Sycący, obłędnie czekoladowy i słodki sernik Prince Polo!     Składniki: (na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm)   Spód(...)podpieczony spód z herbatników. Na masie delikatnie umieścić wafelki Prince Polo. Powinno zmieścić się ok. 10 sztuk. Pozostałe odstawcie na bok- posłużą do dekoracji sernikaSernik piec w 180 st.C przez ok. 15 minut.   W międzyczasie gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , a gdy lekko przestygnie wlać ją do reszty masy serowej

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik jeżynowy 157

podrapani, umorusani, ale szczęśliwi. W tym roku nasze zbiory były wyjątkowo udane - zebrane 3 kilogramy szczęścia i wspaniale spędzony czas. Jeżyny częściowo wykorzystałam do sernika, który co roku piekę o tej porze. Mój Połówek uwielbia serniki i jest to dla Niego najsmaczniejszy prezent imieninowy. Sernik jest wilgotny, nie zbyt słodki o cudownie kremowej konsystencji i urzekającym smaku jeżyn(...)Czas całkowity 1 hr 20 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 20 min Spód 300 g czekoladowych ciastek degistve 80 g masła Sernik 700 g twarogu 250 g mascarpone 400 g jeżyn 200 g cukru pudru* 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch 330 g śmietany 18% 2-3 łyżki cukru pudru

Wędrówki po kuchni
Sernik krówkowy z czekoladą 418

Bardzo smaczny, kremowy sernik z masą krówkową i czekoladą. Rozpływa się w ustach, jest pyszny. Wierzch zdobi bita śmietana polana kajmakiem i posypana poszatkowanymi orzeszkami. Sernik prosty w przygotowaniu i szybki, nie powinno być z nim problemu, nie jest za słodki. Będzie wspaniałym deserem na zbliżające się Święta. Polecam… (inspiracja z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2016).   Zapraszam(...)FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 235

czekolady. Intensywność smaku zależy od rodzaju użytej czekolady. Im większa zawartość kakao w czekoladzie, tym smak jest bardziej wyraźny i czekoladowy. Superfood jakim jest kasza jaglana sprawia, że sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK(...)końcu ubić na sztywno białka z jajek ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę. Wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem waniliowym. Po upływie godziny wysunąć blachę z piekarnika

https:KKuchniaMniam
Sernik fistaszkowy bez pieczenia 353

orzechowego i orzeszków ziemnych. Przygotowałam go na bazie serka homogenizowanego i jogurtu greckiego. Dodatek sporej ilości lekko słonego masła orzechowego do masy serowej oraz niewielka ilość cukru sprawiają, że sernik jest mocno orzechowy i bardziej wytrawny, niż słodki w smaku. Dla przełamania smaku fistaszków, spód sernika tworzą rozdrobnione markizy czekoladowe, a wierzch - cienka warstwa masy kakaowej. Sernik posypany(...)jest drobno posiekanymi orzechami ziemnymi, które idealnie uzupełniają całość. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm , na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik fistaszkowy bez pieczenia Składniki: SPÓD 100g markiz z nadzieniem czekoladowym (lub kakaowym) 30g masła MASA SEROWA 450g waniliowego serka homogenizowanego 250g jogurtu greckiego 150g masła orzechowego 75g domowego cukru waniliowego 3 łyżeczki kakao

Smakołyki Bereniki
Sernik pomarańczowy 152

Wymieszać. Dodać sok i skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C. Piec sernik przez 1,5 godziny. Gotowy sernik jest sprężysty i ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin(...)oraz: krem pomarańczowy z tego przepisu skórka starta z 1 pomarańczy (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką) Schłodzony sernik delikatnie obkroić nożem i wyjąć z formy. Na wierzchu ciasta równomiernie rozsmarować krem pomarańczowy, posypać startą skórką z pomarańczy. Przechowywać w lodówce. Smacznego! :-) Sernik zaraz po wyjęciu z formy bez kremu pomarańczowego Sernik z kremem pomarańczowym  __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE

maniapieczenia
Sernik z rodzynkami 209

Sernik jest ulubionym ciastem w moim domu i co pewien czas staram się przygotować coś nowego. Do wykonania dobrego sernika potrzebny jest oczywiście prawdziwy, dobry ser twarogowy. Najlepiej kupić taki w kostce i go zmielić, ja zazwyczaj używam sera twarogowego Hanusi z Mlekovity  (odradzam takie rzadkie wiaderkowe, sernik może nie wyjść taki jak powinien). Produkty na masę(...)wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy z podpieczonym i wystudzonym ciastem. Na wierzchu sera ułożyć kratkę z rozwałkowanej 1/3 części ciasta i posmarować ją roztrzepanym żółtkiem lub odrobiną mleka. Sernik piec 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, gdyby za mocno się przypiekał, to wierzch przykryć papierem do pieczenia. Upieczony sernik studzić w lekko uchylonym

Kuchcik gotuje
Sernik delikatny, puszysty, tradycyjny 118

podróży i czekam na prom w Dover. Pozdrawiam   Wczoraj nie miałam już możliwości zrobić zdjęć see ok był gorący. Jak tylko dotrę na miejsce to zaraz dodam zdjęcia. Sernik jest naprawdę pyszny. Ugotować oskrobane i drobno pokrojone ziemniaki. Jak już będą miękkie odcedzić, lekko przestudzić i zmielić przez maszynkę razem z serem. Ser powinien być trzykrotnie zmielony, musi(...)masy, bardzo delikatnie wymieszać, ale już łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 160 C i piec godzinę i 15 minut. Sernik musi lekko nabrać rumieńców, lekko popękać z góry i lekko odstawać od boków. Wszystko lekko Po upieczeniu zostawić blaszkę na 10 minut jeszcze w piekarniku, ale drzwiczki już muszą być

Kuchnia Pokoleń
Sernik krakowski 186

opadnie. Z pozostałej ¼ porcji ciasta wałkujemy prostokąt i radełkiem wycinamy paski ciasta o szerokości 1 cm, które układamy tworząc kratkę na masie serowej. Paski smarujemy żółtkiem rozmieszanym z mlekiem. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160° C i pieczemy 1,5 godziny. Upieczony zostawiamy w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach do ostudzenia (u mnie na noc). Z cukru pudru(...)soku wyciśniętego z ½ cytryny ucieramy łyżką lukier (powinien być dosyć gęsty). Lukrujemy tylko „kratkę” z ciasta półkruchego na serniku. Rady : - Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową. - Na sernik krakowski najlepszy jest dobry, tłusty, prawdziwy twaróg, nie „z wiaderka”. Jeśli chcecie naprawdę dobry sernik – zaopatrzcie się w dobre składniki. - Do ciasta półkruchego proponuję dodatek wody

mojewypiekiinietylko
Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem 179

mojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na spód: 100 gr orzechów 50 gr masła 50 gr kruchych ciasteczek Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystko składniki zmielić, ale tak aby były widoczne kawałki orzechów, wyłożyć spód tortownicy, wyłożonej(...)koniec stopniowo dodawać cukier puder, łyżka po łyżce cały czas ubijając. Ubić na sztywną pianę, tak że można ją nożem kroić. Przełożyć do rękawa, wycisnąć wzorki na gorącym serniku. Piec 15 min z termoobiegiem w 150 st. Sernik wyjąć z piekarnika, wystudzić na blacie, schować do lodówki na kilka godzin, obkroić nożem boki sernika od formy, zdjąć formę. Podawać

moj przepis na
Sernik kawowy 215

Kawa i sernik to bardzo popularny zestaw zamawiany w kawiarni... a może zamiast tego sernik kawowy? Sernik dla zabieganych smakoszy kawy :-) Dwa w jednym! Sernik na kruchym czekoladowym spodzie z nutką cynamonu, do tego obłędnie pachnąca kawą warstwa sera i czekoladowy wierzch... Brzmi zachęcająco? Zapewniam, że sernik zasmakuje każdemu kto kocha kawę . Po takim kawałku(...)mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej

maniapieczenia
Sernik Miętowy Pieczony - Łatwy! (zawsze wychodzi!) 154

Sernik, który zawsze wychodzi. Sernik, który każdemu smakuje. Sernik delikatny, kremowy z bardzo lekką nutką mięty, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i z dodatkiem świeżych owoców. Na koniec napiszę, że to sernik, który nie poleży w lodówce dłużej niż 24 h, bo znika w oczach, taki jest pyszny :) Piekłam już go kilka razy(...)składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia się składników. Nie miksowałam zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy, bo potem sernik mocno by wyrósł i gwałtownie opadł. Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy, osypałam czekoladą, która opadnie na dno. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni

Blondynka Gotuje
Sernik różany 112

kogo: dla posiadających krzak róży za oknem dla mających ochotę na sernik w bardziej nietypowym wydaniu dla chcących poczuć się jak na łące podczas jedzenia sernika :) Składniki na spód: 250g ciasteczek/herbatników maślanych 125g roztopionego masła Składniki na masę serową: 1kg twarogu co najmniej 2 krotnie zmielonego 125g masła 4 jajka 125g cukru 6 łyżek płatków róży ucieranych(...)temperaturze 180 stopni po czym zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 70 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć a sernik studzić przy uchylonych drzwiach piekarnika (dzięki temu sernik mniej opadnie lub nie opadnie w ogóle). Po całkowitym wystudzeniu sernik najlepiej włożyć na całą noc do lodówki (a przynajmniej na kilka godzin). Wykonanie wierzchu: Różę włożyć

Mania Wypiekania