paszteciki - 1453 przepisów (strona:56/97)

Barszcz Wigilijny 137

octu i gotujemy na małym ogniu ok 1 godzinę aż warzywa będą miękkie. Barszcz przecedzamy i dodajemy kwas buraczany i majeranek, doprawiamy do smaku. Podajemy z uszkami lub z pasztecikami. Świetną alternatywą będzie taki efektowny wianuszek z kapustą i grzybami na który przepis krok po kroku znajdziecie  Tutaj

Andzia Pichci
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI + FILMIK 95

Paszteciki drożdżowe są idealne na przekąskę, do barszczyku i nie tylko. Mięciutki, pachnące i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej  100 g masła rozpuszczonego  50 g świeżych drożdży  1 jajko 1 szklanka mleka  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Barszcz czerwony czysty - wegeteriański 106

więcej czasu, by buraki oddały cały swój smak. Dlatego najlepiej pozostawić wywar na całą noc lub przynajmniej kilka godzin. Otrzymasz wówczas pyszny, esencjonalny, piękny rubinowy barszczyk. Idealny do krokietów, pasztecików, pieczonych pierogów lub kulebiaka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Beczki z gotowego ciasta francuskiego – przekąska na imprezę 84

warzywną albo owocami. Świetnie prezentują się na imprezowym stole i pysznie smakują. Polecam Z gotowego ciasta francuskiego polecam również ślimaki pizzowe , gruzińskie chaczapuri , pierogi z tofu i ze szpinakiem , paszteciki z pieczarkami . Z kolei ze słodkości polecam b aklawę z orzechami włoskimi , proste c iastka z jabłkami , rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie

Lamarida.pl
Barszcz z jabłkiem i pierożkami 161

cukier do smaku 1 łyżeczka majeranku pierożki pieczone ciasto: 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 1 jajko 200 ml mleka 2 dkg drożdży farsz do pasztecików: 1 garść grzybów suszonych 25 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz 1 łyżka masła pozostałe: 1 jajko olej do smażenia pieprz czarny ziarna

wesoła kuchnia
Krokiety z mięsem po rosole 194

surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa po rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu .   Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 194

surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa po rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu .   Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska

Kulinarne S.O.S.
Kulebiak z grzybami 213

dbałością"  i rękawica kuchenna z kolekcji Frida , którą widzicie na zdjęciach. Przygotowałam kulebiaka z grzybami - pyszne drożdżowe ciasto, które już od bardzo dawna jest na blogu w formie pasztecików, wypełnione aromatycznymi grzybami leśnymi i dekoracją świąteczną na wierzchu. Taki kulebiak smakuje bardzo dobrze z barszczem czerwonym, można go jeść na zimno ale najlepiej smakuje na ciepło. Po ostygnięciu

Kocham..lubię..gotuję..
Rogaliki z marcepanem półfrancuskie 105

składniki do przygotowania tych rewelacyjnych rogalików: marcepan, oraz blaty gotowego ciasta francuskiego i drożdżowego tej samej wielkości. Z obu tych ciast przygotujemy błyskawiczne ciasto półfrancuskie, które jest rewelacyjne do pasztecików i rogalików na słodko i słono. Tradycyjne ciasto półfrancuskie drożdżowe, nie jest trudne do przygotowania, ale jest bardzo czasochłonne, jest z dodatkiem środków spulchniających, w tym wypadku drożdży i wymaga

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa pieczarkowa krem 112

boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika.             Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową

Kulinarne S.O.S.
Zupa pieczarkowa krem 112

boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika.             Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową

Kulinarny S.O.S.
Ragu z mięsa rosołowego 180

poniedziałek pewnie wielu z Was boryka się z pytaniem "Co zrobić z mięsa rosołowego?" Pomysłów na przetworzenie mięsa z rosołu jest mnóstwo, można zrobić z niego potrawkę , paszteciki , zupę mulligatawny , zapiekankę (pie), a nawet sałatkę ! Dziś natomiast mam dla Was przepis na ragu z mięsa rosołowego , czyli mięso duszone w sosie pomidorowym. Tak przygotowane mięso rosołowe jest niezwykle smaczne

Codzienne Gotowanie
Barszcz czerwony na zakwasie z buraków - wigilijny 92

łyżkę majeranku,1 łyżeczkę soku z cytryny, ogrzewamy, ale nie dopuszczamy do zagotowania, ponieważ barszcz straci swój piękny kolor. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doskonały do uszek, krokietów, pasztecików... Smacznego

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania