paszteciki - 1453 przepisów (strona:56/97)

Wigilijna kapusta z grzybami 105

danie typowo wigilijne. Jest bardzo tania i łatwa do przygotowania, choć nieco czasochłonna, ponieważ długo się gotuje. Najczęściej bywa podawana samodzielnie lub wykorzystywana jako farsz do pierogów, krokietów lub pasztecików. Można ją przygotować w dniu podania lub nawet 1-3 dni wcześniej – wtedy składniki się przegryzą i bardziej zyska na smaku. Jeśli po Wigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz

Kulinarny S.O.S.
Wigilijna kapusta z grzybami 105

danie typowo wigilijne. Jest bardzo tania i łatwa do przygotowania, choć nieco czasochłonna, ponieważ długo się gotuje. Najczęściej bywa podawana samodzielnie lub wykorzystywana jako farsz do pierogów, krokietów lub pasztecików. Można ją przygotować w dniu podania lub nawet 1-3 dni wcześniej – wtedy składniki się przegryzą i bardziej zyska na smaku. Jeśli po Wigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz

Kulinarne S.O.S.
Barszcz Wigilijny 127

octu i gotujemy na małym ogniu ok 1 godzinę aż warzywa będą miękkie. Barszcz przecedzamy i dodajemy kwas buraczany i majeranek, doprawiamy do smaku. Podajemy z uszkami lub z pasztecikami. Świetną alternatywą będzie taki efektowny wianuszek z kapustą i grzybami na który przepis krok po kroku znajdziecie  Tutaj

Andzia Pichci
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI + FILMIK 84

Paszteciki drożdżowe są idealne na przekąskę, do barszczyku i nie tylko. Mięciutki, pachnące i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej  100 g masła rozpuszczonego  50 g świeżych drożdży  1 jajko 1 szklanka mleka  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Barszcz czerwony czysty - wegeteriański 98

więcej czasu, by buraki oddały cały swój smak. Dlatego najlepiej pozostawić wywar na całą noc lub przynajmniej kilka godzin. Otrzymasz wówczas pyszny, esencjonalny, piękny rubinowy barszczyk. Idealny do krokietów, pasztecików, pieczonych pierogów lub kulebiaka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Beczki z gotowego ciasta francuskiego – przekąska na imprezę 74

warzywną albo owocami. Świetnie prezentują się na imprezowym stole i pysznie smakują. Polecam Z gotowego ciasta francuskiego polecam również ślimaki pizzowe , gruzińskie chaczapuri , pierogi z tofu i ze szpinakiem , paszteciki z pieczarkami . Z kolei ze słodkości polecam b aklawę z orzechami włoskimi , proste c iastka z jabłkami , rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie

Lamarida.pl
Barszcz z jabłkiem i pierożkami 152

cukier do smaku 1 łyżeczka majeranku pierożki pieczone ciasto: 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 1 jajko 200 ml mleka 2 dkg drożdży farsz do pasztecików: 1 garść grzybów suszonych 25 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz 1 łyżka masła pozostałe: 1 jajko olej do smażenia pieprz czarny ziarna

wesoła kuchnia
Krokiety z mięsem po rosole 185

surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa po rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu .   Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 185

surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa po rosole , paszteciki z mięsem z rosołu i pasztet drobiowy z rosołu .   Dodatki do krokietów… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska

Kulinarne S.O.S.
Kulebiak z grzybami 204

dbałością"  i rękawica kuchenna z kolekcji Frida , którą widzicie na zdjęciach. Przygotowałam kulebiaka z grzybami - pyszne drożdżowe ciasto, które już od bardzo dawna jest na blogu w formie pasztecików, wypełnione aromatycznymi grzybami leśnymi i dekoracją świąteczną na wierzchu. Taki kulebiak smakuje bardzo dobrze z barszczem czerwonym, można go jeść na zimno ale najlepiej smakuje na ciepło. Po ostygnięciu

Kocham..lubię..gotuję..
Rogaliki z marcepanem półfrancuskie 95

składniki do przygotowania tych rewelacyjnych rogalików: marcepan, oraz blaty gotowego ciasta francuskiego i drożdżowego tej samej wielkości. Z obu tych ciast przygotujemy błyskawiczne ciasto półfrancuskie, które jest rewelacyjne do pasztecików i rogalików na słodko i słono. Tradycyjne ciasto półfrancuskie drożdżowe, nie jest trudne do przygotowania, ale jest bardzo czasochłonne, jest z dodatkiem środków spulchniających, w tym wypadku drożdży i wymaga

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię