Chaczapuri adżarskie

Chaczapuri adżarskie

Przepis na : obiad

    Chaczapuri adżarskie to taka gruzińska pizza Ma kształt łódki uformowanej z drożdżowego ciasta, a w jej środku jest lekko słony farsz serowy i jajko. O tym daniu po raz pierwszy dowiedziałam się od koleżanki, dla której chaczapuri jest przyjemnym wspomnieniem z wypadu do Gruzji. Zaciekawiona jej zachwalaniem zamówiłam je w gruzińskiej knajpce na Warszawskiej Starówce. Początkowo zniechęcało mnie jajko, ale gdy już spróbowałam, byłam zachwycona ! Pycha! Właścicielka nawet poinstruowała, jak prawid...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, surówka, ciasto, obiad, buraki, surówka z kapusty, rosół, ciasto drożdżowe, ciasto na pizze, ryba, ryż, pizza , paszteciki, cukinia, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, jajka faszerowane

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.