Co zrobić z ugotowanymi warzywami?

Co zrobić z ugotowanymi warzywami?

Co zrobić z ugotowanymi warzywami?

Warzywa gotowane w małej ilości wody po ugotowaniu zagęszcza się podprawą z mąki i tłuszczu czyli zasmażką, lub zawiesiną mąki i śmietany. Zasmażki mogą być z mąki bardziej lub mniej zrumienionej. Najdogodniej jest zrumienić mąkę na suchej patelni, a potem dodać tłuszcz, taka zasmażka smakuje tak samo, a jest lżej strawna od zasmażki z mąki zrumienionej razem z tłuszczem. Ilość mąki do zasmażki lub innej potrawy zależy od ilości wody zawartej w potrawie. Przy gotowaniu porcji warzyw dla 4+5 osób, czyli ok. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.