Mini pasztety z jajkiem

Mini pasztety z jajkiem

Mini pasztety z jajkiem

Takie mini paszteciki z jajkami upiekłam na święta Wielkanocne, są smaczne i ładnie się prezentują po przekrojeniu. Goście byli nimi zachwyceni, polecam. Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo 0,5 kilogram mięsa z rosołu Warzywa z gotowania rosołu 1 cebula 1 kajzerka 1 jajko  Sól, pieprz Majeranek Gałka muszkatołowa Olej do smażenia Małe okrągłe foremki aluminiowe Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.