jajka na święta - przepisów 7112

  1. jajka faszerowane awokado nie tylko na święta
    jajka faszerowane awokado nie tylko na święta

      składniki: 3 jajka 3 łyżki miąższu awokado 3 łyżki twarogu 1 łyżeczka rozmrożonego szpinaku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na

    Przepis pochodzi z bloga Domowy Smak Jedzenia, prowadzonego przez DomowySmakJedzenia.

  2. Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.zapraszam:)
    Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.zapraszam:)

    Jajka smażone z pieczarkami Składniki: 4 jajka (najlepiej duże,wiejski) 5 pieczarek 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 2łyżki bułki tartej

    Przepis pochodzi z bloga Szczyptachili, prowadzonego przez Martyna.

  3. Jajka faszerowane
    Jajka faszerowane

    Jedną z tradycyjnych potraw Świąt Wielkanocnych , są jajka faszerowane. Na Święta szykujemy jajka pod wieloma postaciami. My najbardziej lubimy  faszerowac je pieczarkami i szczypiorkiem. W ten sposób przygotowane , kojarzą mi sie z nadejściem wiosny :) Bardzo lubię ten okres , jest taki optymistyczny i radosny

    Przepis pochodzi z bloga Słodkości i nie tylko, prowadzonego przez monikaSmakoszka.

  4. Tamagoyaki
    Tamagoyaki

    Święto jajka trzeba uczcić haha..tak więc jest omlet...troszkę inaczej niż tradycyjny omlet...bo w sumie to omlet japoński..pomysł na taki omlet znalazłam w necie...składniki omletu to jajka , mleko i przyprawy...można także dodać drobno pokrojoną wędlinkę, cebulkę a nawet marchewkę itp.Taki omlet robi się dość prosto i szybko..możecie zobaczyć filmik np. tutaj . 3 jajka

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  5. Jajko w koszulce
    Jajko w koszulce

    Jajko w koszulce z okazji święta jajka..to moje pierwsze podejście do takiego jajka..bardzo prosto je się robi..polecam wypróbować.. 1 jajko 1 l wody 2 łyżki octu Wodę zagotować i dodać ocet. Przy pomocy łyżki zamieszać wodę w garnku, aby na środku wytworzył się wir i do środka tego wiru wlać jajko, gotować na wolnym

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  6. Jajka z farszem pieczarkowym
    Jajka z farszem pieczarkowym

    prostu nie mam siły się za nie zabrać. Choroba kontra moja osoba w tym roku - 2:0. Kto mi zrobi herbatę? :P Święta bez jajek to nie święta. W końcu jajko to symbol Wielkanocy. Można je faszerować tak naprawdę czym się da i co akurat mamy pod ręką. Ja tym razem podałam je z farszem pieczarkowym

    Przepis pochodzi z bloga My simple kitchen, prowadzonego przez madlene17.

  7. Jajka faszerowane łososiem
    Jajka faszerowane łososiem

    Lekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis

    Przepis pochodzi z bloga Ewa w kuchni, prowadzonego przez Ewa w kuchni.

  8. Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić.
    Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić.

    odniesieniu do profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych, można uzyskać opierając się o założenia diety roślinnej. Dane epidemiologiczne sugerują, że weganie oraz wegetarianie rzadziej zapadają na te choroby. Jajka w Święta Wielkanocne – czy naprawdę jest ich tak dużo? Większość specjalistów dietetyki powie, że umiejętne, umiarkowane spożycie niekoniecznie najzdrowszych dla nas produktów, nie spowoduje niebezpiecznych zmian w naszym organizmie. Do takich(...)www.damianparol.com/jaja-i-miazdzyca/ , dostęp 14.02.2018 r. Artykuł sponsorowany, redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. Artykuł Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  9. Jajka faszerowane z grillowaną cukinią
    Jajka faszerowane z grillowaną cukinią

    naszych gości. Przepis ten możemy wykorzystać zarówno na rodzinne przyjęcie, Święta Bożego Narodzenia, czy Święta Wielkanocne, które to potocznie nazywane są „jajecznymi” świętami. Jajka faszerowane z grillowaną cukinią – składniki 6 jajek 100g wędzonego łososia łyżka majonezu łyżeczka chrzanu sok z 1/2 limonki szczypiorek sól pieprz cukinia marynowane pieczarki (do dekoracji) Jajka faszerowane

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  10. Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem
    Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem

    Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny

    Przepis pochodzi z bloga KuchniaWeDwoje.pl, prowadzonego przez KuchniaWeDwoje.pl.

  11. Jajka z farszem pieczarkowym
    Jajka z farszem pieczarkowym

    zrobić na Święta jajek? Chciałbym w kilku rodzajach, ale tym razem będą tylko faszerowane pieczarkami. Taka jest wola rodziny. Jajka są niezwykle smaczne, choć wyglądem nie powalają. Oj tam, normalnie nafaszerowane. Potrzebujemy: Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Tylko pysznie, prowadzonego przez Boska Florence.

  12. Śledzie z pastą serowo-jajeczną
    Śledzie z pastą serowo-jajeczną

    Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie. 2 płaty śledzi marynowanych 3 jajka 60 g sera 1 cebula 2 łyżki majonezu Pieprz Świeży koperek Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji

    Przepis pochodzi z bloga VioletoweKucharzenie, prowadzonego przez VioletoweKucharzenie.

  13. Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z jajkiem i rzodkiewką
    Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z jajkiem i rzodkiewką

    delikatnie chrzanową pastę kanapkową z jajkiem i rzodkiewką. Doskonale sprawdzi się na codziennych kanapkach (u mnie na chrupkim pieczywie), jak i w czasie zbliżających się świąt. Jajek będziecie mieli wówczas pod dostatkiem, dlatego warto to wykorzystać i zrobić ciekawą pastę. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz 3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego Folwark

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie okruszki, prowadzonego przez Magdalena.

  14. Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot
    Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot

    Zbierałam się do ich przygotowywania od dłuższego czasu. Wreszcie ostatnie Święta Wielkanocne zdopingowały mnie do ich przetestowania.  Stwierdzam, że można je serwować nie tylko od święta! Jajka marynowane w buraczkach Miałam ułatwione zadanie, bo z zimowych zapasów sięgnęłam po słoiczek z buraczkami, zamarynowanymi jesienną porą  octem winnym. Teraz wystarczyło tylko wyjąć buraki z zalewy

    Przepis pochodzi z bloga Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała, prowadzonego przez apetytnawiecej.

  15. Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem
    Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem

    Śledź w oleju, śledź w śmietanie, śledź pod pierzynką… Nie! Dzisiaj sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem. Święta to czas, kiedy śledzi jemy dość dużo. Warto zadbać o to, aby występowały pod różną postacią, niekoniecznie tylko w tradycyjnej formie śledzia w oleju. Dlatego u nas sałatka ze śledziem. Ale żeby nie było nudno, śledź wystąpił(...)zacnym towarzystwie ziemniaków, buraków i jajek. Jeśli masz w domu kogoś, kto za śledziem nie przepada, jest szansa, że śledź w takiej formie mu zasmakuje. W swojej poprzedniej pracy miałam istną maniaczkę śledziową. O ile śledzie głównie konsumuje się jesienią i zimą (przynajmniej my), o tyle koleżanka mogła je jeść na okrągło. W ciąży nie była, nie ten wiek

    Przepis pochodzi z bloga Mieszam w Garnku, prowadzonego przez mieszamWGarnku.

Wybierz stronę :