mielone z warzywami - 6859 przepisów

Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 202

  Składniki: opakowanie makaronu (np. kokardki) mięso mielone (40dag) cebula młoda (dwie małe) 2 ząbki cząsnku papryczka peperoni natka pietruszki świeże oregano dymka czerwona

SMYKWKUCHNI
Cukinia nadziewana mięsem mielonym, warzywami i serem mozzarella 195

Składniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garść świeżej pietruszki puszka pomidorów ( ja używam

Niezły Młynek
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami 342

fanką wersji z makaronem i dużą ilością sera. Zapraszam zatem do wypróbowania mojego przepisu na zapiekankę z mięsem mielonym i warzywami.   Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami         Składniki: 300 g makaronu rurki olej lub oliwa 1 ząbek czosnku ½ cebuli 300g zmielonego mięsa wieprzowego np. szynki 300 ml przecieru pomidorowego(...)Zaczynamy od ugotowania makaronu, następnie przelewamy go zimną wodą i zostawiamy do ostygnięcia. Czosnek i cebulkę siekamy drobno i podsmażamy na oleju lub oliwie. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy mielone mięso i smażymy przez około 10 minut. Papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy mięso sosem sojowym, sosem worcestershire, ziołami, papryką i pieprzem. Następnie dolewamy przecier

Mania Gotowania
Paluszki z mięska mielonego na warzywach 181

łyżki bułki tartej sól , czarny pieprz mielony 8 plastrów szynki gotowanej szczypta gałki muszkatałowej tartej ok. kilograma warzyw ( garśc brokuł, 2 marchewki, garśc fasolki szparagowej, 2 pietruszki, 1/2 średniego selera)  4 ziemniaki olej do wysmarowania naczynia do zapiekanki 150 ml śmietany kremówki 120 g tartego żółtego sera 1. Mielone mięso wkłądamy do miski. Dodajemy drobno posiekną(...)cebulkę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy 8 paluszków , każdy owijamy plasterkiem szynki. 2. Warzywa z ziemniakami gotujermy na parze ok. 20 minut. 3 . Do naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem , przekładamy warzywa. Zalewamy śmietanką.Na wierzchu rozkładamy mieśne roladki z szynką. Całośc przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy na 15 minut do piekarnika

Słodkości i nie tylko
Grillowane kotlety mielone z warzywami 177

Pomysł na kotlety z patelni grillowej.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 tarta marchewka1 jajko1-2 łyżki bułki tartejsiekana pietruszkasólziołowy pieprzpapryka słodkapapryka ostraprzyprawa

Kuchnia domowa Ani
Czarne tagliolini z mięsem mielonym i warzywami z parowaru 205

postanowiłem ten świeży makaron pięciojajeczny, wstępnie podgotowany z sepią - substancją barwiącą z ośmiornicy (mięczaka), podać z mięsem mielonym i warzywami.   Składniki : 50g makaronu Tagliolioni czarnego 150g mięsa mielonego 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki pomarańczowej 3 pieczarki 1 łyżka startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek  Przyprawy :czosnek(...)płatkach papryka wędzona słodkamajeranektymianek suszone pomidory z czosnkiem i bazyliąpieprz ziołowy Fit Up do makaronów z dodatkiem błonnika i suszonych pomidorówMięso mielone przyprawiamy  papryką wędzoną słodką, majerankiem, tymiankiem, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, pieprzem ziołowym i czosnkiem w płatkach, dokładnie mieszamy i robimy dużego, spłaszczonego trochę kotleta :)Papryki myjemy, kroimy na pół, wydrążamy środki

Parowar Faceta
Niebanalne kotlety mielone + ryż z warzywami 327

kotletami, czy z innymi daniami. Kotlety mielone pomidorowo-paprykowe Będziemy potrzebować: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 100 g koncentratu pomidorowego 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 1 paprykę pokrojoną tak jak cebulkę 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, słodką mielona paprykę, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano(...)kotlecikami jak dziś, z kotletami rybnymi, a także sam. Dlatego gorąco go Wam polecam. Ryż z warzywami   Do jego przygotowania potrzebujemy: 1,5 filiżanki ryżu 1 puszkę kukurydzy 1 dużą paprykę pokrojoną w kostkę przyprawy: sól, 3 łyżeczki curry i 2 słodkiej mielonej papryki olej do smażenia Ryż wsypujemy do wrzącej wody i dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy

Ratunku obiad
PANINI Z MIELONYM MIĘSEM I WARZYWAMI 331

Miałam dziś prawdziwą ucztę. Uwielbiam te chrupiące bułeczki pełne pysznego nadzienia. Robi je się wyjątkowo prosto, a smak naprawdę jest interesujący. Do mięsa dodałam kmin rzymski

Przepisy Aleksandry
Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami 140

mięsem i warzywami.       Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami, kto takich nie lubi niech rękę w górę podniesie ;). Oj, tak pierogi wszelkie to my bardzo lubimy. A mnie ostatnio naszło, żeby dzieciom na obiad zrobić takie właśnie pierogi. Aby tak naprawdę mięso mielone podać w innej formie, miała być zapiekanka były pyszne(...)robi się wręcz samo w kilka minut. Potem chwila w lodówce, spokojne wałkowanie, sklejanie pierogów i chwila pieczenia i gotowe. Cud, miód powiadam Wam. Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami  Ciasto   40 dkg mąki  30 dkg masła  200 ml jogurtu naturalnego  sól, świeżo mielony pieprz do smaku  Do misy miksera wsypujemy

Kuchnia na wzgórzu
Zapiekanka ziemniaczana 182

mięsa mielonego z szynki opakowanie mrożonych warzyw (kalafior, brokuł, marchewka) puszka kukurydzy 2 opakowania sosu 4 sery z brokułami mała śmietana 18% 200 gr startego sera mozarella pół kostki rosołowej majeranek, sól, papryka słodka 3 łyżeczki oleju Wykonanie: 1.Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i obgotować w osolonej wodzie ok. 15-20 min. 2. Mrożone warzywa rozmrozić na patelni(...)chwilkę dusić z dodatkiem kostki rosołowej. 3. Mięso mielone podsmażyć z dodatkiem soli, majeranku i czerwonej papryki. 4. Formę do zapiekanek wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, warzyw, mielonego mięsa, kukurydzy i ponownie ziemniaków. 5. Sos przygotować w garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowym zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

Mama z miasta
Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu 171

mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 500 g dyni hokkaido (można zrezygnować lub zastąpić marchewką, czerwoną papryką lub innym warzywem) ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli pestki granatu + świeża kolendra do przybrania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 łyżki smalcu gęsiego/kaczego (lub klarowanego masła(...)mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 500 g dyni hokkaido (można zrezygnować lub zastąpić marchewką, czerwoną papryką lub innym warzywem) ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli pestki granatu + świeża kolendra do przybrania'; document.write(" "); W szerokim garnku o grubym dnie lub w naczyniu tażin rozgrzewamy smalec (ewentualnie klarowane masło

Poezja smaku
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 108

domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i warzywami, by wyczarować przepyszne babeczki. Jagódka nazwała je ciasteczkami, jadła jeszcze gorące. Smak wygrał z bólem poparzonych paluszków. :-) Składniki na 12 babeczek:  3 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1 1/2 suchej kaszy), 4 szklanki ugotowanej fasoli(...)sezam, pestki dyni do dekoracji. Przygotowanie: Kaszę i fasolę gotujemy do miękkości. Warzywa podsmażamy na suchej patelni, po zarumienieniu zalewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Przestudzoną fasolę i warzywa mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub blendujemy. Dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy. Następnie smarujemy formę na muffinki olejem kokosowym, nakładamy farsz, dekorujemy pestkami i pieczemy 45 minut

Jeść, by żyć w zdrowiu
,,Ratatouille z mięsem mielonym” 65

gulasz warzywny, to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej. W oryginalnym przepisie bazą do przygotowania są: cukinia, bakłażan, pomidor cebula oraz papryka. Ja w tym przepisie wzbogaciłam ją w mięso mielone. Warzywa można mieszać według własnego gustu i w różnych proporcjach. Składniki: 500 g mięsa mielonego 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 0,5 pomarańczowej papryki puszka(...)chili, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso podsmażamy na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą i wyciśniętym czosnkiem. A następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidory z puszki. Na spód naczynia żaroodpornego wylewam przygotowany farsz, a następnie układamy w naczyniu na przemian plasterki bakłażana, pomidor czerwony, cukinię i pomidor żółty tworząc „ślimak” lub okręgi z warzyw, aż zapełnimy

Podróż w kulinaria
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną 162

czerwony szklanka groszku zielonego ( u mnie mrożony ) 1 marchew i mała pietruszka pół małego selera około 4 cm pora cebulka i ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, łyżka suszonych warzyw mielona papryka czerwona słodka, pieprz 3-4 ziarnka 2 kostki mięsne  2-3 łyżki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Do garnuszka z około(...)Ścieramy selera, kroimy w pół krążki pora i dokładamy do całości, gotujemy Ostatecznie doprawiamy zupę majerankiem, papryką, pieprzem mielonym, kostką mięsną i dokładamy ugotowaną kaszę jaglaną Całość gotujemy jeszcze do połączenia smaków, około 10 min. Zupa ma w składzie wiele warzyw przez to jest aromatyczna, a dzięki buraczkowi i przesmażanej na tłuszczu marchewce - ( do smażenia najsmaczniejsze będzie tu masło

Proste Potrawy
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 219

przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą oraz miętą - miodzio! :)  Bataty: 4 większe bataty 1 łyżka oliwy z oliwek sól(...)mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka chilli 2 łyżeczki mielonego kuminu wydrążony miąższ z batatów  50 g mozzarelli (opcjonalnie) sól i pieprz Wszystkie warzywa oprócz pieczarek myjemy, obieramy i wkładamy do malaksera i drobno rozdrabniamy. Jeśli nie macie rozdrabniacza to po prostu drobno je posiekajcie. Pieczarki myjemy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania