mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:8/458)

Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 72

nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną . Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz z zalewą – duży słoik) – 500g mięsa mielonego z piersi indyka – 250g przecieru pomidorowego(...)papryki posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika (piętro niżej) wcześniej odcięte czapeczki skropione oliwą. Podajemy na rukoli z parmezanem i sosem winegret. Smacznego! Artykuł Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Ziołowy sos do sałatek 86

szczerze polecam. Najbardziej lubię jego dodatek do sezonowych warzyw: sałaty, ogórka, pomidora, rzodkiewki. Można dodać trochę startego sera, pokrojonej w paski szynki. Na zdjęciu akurat w towarzystwie kotleta mielonego i warzyw.  Do samego sosu można użyć octu balsamicznego (jego kolor będzie wtedy ciemniejszy) albo soku z cytryny zamiast octu jabłkowego. A jeśli zamiast jogurtu dodacie musztardę, powstanie taka(...)oleju rzepakowego  100 ml oliwy z oliwek  50 ml octu jabłkowego (octu balsamicznego lub soku z cytryny) 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki brązowego cukru szczypta czarnego mielonego pieprzu 2 łyżeczki suszonych ziół (można dodać również posiekane świeże) bazylia tymianek oregano rozmaryn  Sos najlepiej przygotować przy pomocy miksera lub blendera. Można również użyć zwykłej trzepaczki. Należy

bistro mama
Lahmacun - pizza turecka 209

Lahmacun to turecka pizza z bardzo cienkiego ciasta, z nadzieniem z warzyw i mielonego mięsa. W oryginale używa się mięsa jagnięcego. U nas jagnięcina nie jest popularna (a szkoda) i ciężko ją dostać, więc z powodzeniem można ją zastąpić wołowiną lub wieprzowiną (sprawdziłam:) Jej smak przypomina mi ciepłe i słoneczne dni naszych tureckich wakacji ... z utęsknieniem czekam na lato(...)godziny w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  W tym czasie przygotowujemy farsz. Składniki farszu, poza mielony mięsem, rozdrobnić w malakserze. Jeśli używamy pomidorów świeżych, należy wcześniej je sparzyć i obrać ze skóry. Warzywa wymieszać z mięsem i przyprawami.  Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na cienkie blaty, ja robię

Ivka w kuchni
Drożdżowe placki z mięsem mielonym 71

łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 300g mięsa mielonego 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra     1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso i warzywa. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat, całość studzimy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym(...)mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy na 4-6 części, każdą rozwałkowujemy na kształt koła. 3. Na każdy placek wykładamy mięso mielone z warzywami. Brzegi zaginamy do środka tak by ciasto przykryło trochę farszu. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią

Szefowa kuchni
Krem z kiszonych ogórków 88

smaku 1/2 łyżeczka  świeżo mielony pieprz Warzywa potnij w kostkę dość dużą ( bez ogórków). Rozgrzej oliwę i zacznij dusić przez kilka minut. Wlej bulion, dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będę miękkie. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone ogórki, gotuj 10 minut. Następnie zmiksuj zupę. Udekoruj koperkiem i świeżo mielonym pieprzem

AZgotuj!
Niebanalne mielone vol. 4 + prosty sos cebulowy 119

razem proponuję mięso mielone w trochę innej formie. Z dużą ilością warzyw i ziarnami słonecznika, ale za to bez dodatku tłuszczu, bo pieczone. To taka moja wersja klopsa czy pieczeni (nazewnictwo wedle uznania). Do mięsa ugotowałam trójkolorowy makaron, który polałam delikatnym sosem cebulowym. Powstało z tego całkiem ciekawe danie, a co najważniejsze można je przygotowywać na wiele różnych(...)miałam za mało czasu. Gdybym się na to uparła, zjedlibyśmy pewnie ok. północy ;) Myślę jednak, że następnym razem na pewno tego spróbuję. Tymczasem zapraszam na mój najnowszy sposób na mielone... Klops mięsno-warzywny z makaronem i sosem cebulowym Na klops będziemy potrzebować: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam mięsa z szynki) 2 marchewki 1 pora

Ratunku obiad
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 180

idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki,  w białku. Wszystkim dobrze znany pieczony kurczaczek w mojej wersji... 2 kg kurczak w całości 250 g mięsa mielonego z indyka Garść posiekanej natki pietruszki 2 cebule 1 jajko (żółtko + białko) 2 łyżki bułki tartej 5 pieczarek(...)zewnątrz i od środka).  Odstawiamy na godzinę do lodówki. Między czasie przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. W misce mieszamy mięso mielone, groszek z marchewką, natkę pietruszki, żółtko, bułkę tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem.  Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z farszem. Napełniamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami, udka związujemy. Kurczaka

VioletoweKucharzenie
Placki z cukinii 99

Cukinia to bardzo niedoceniane warzywo, a przecież można z niej wykonać wiele potraw, które znakomicie smakują, na przykład zupa-krem, zapiekane cukinie z mięsem mielonym i warzywami, leczo, bigos, sałatki czy placki. I te ostatnie właśnie umieściłam poniżej, gdyż są równie smaczną alternatywą dla placków ziemniaczanych. Naprawdę warto wykorzystywać to sezonowe warzywo, bo można za małe pieniądze przygotować pyszny

upichcic
Ryba po grecku 150

tarta do opanierowania ok.  1/2 szklanki oleju  4 duże marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ziela angielskie sól, pieprz, mielona papryka Warzywa  zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyłożyć na szeroką patelnię  z mocno rozgrzanym olejem (około 2-3 łyżki oleju). Dodać ziele angielskie, przykryć i dusić(...)wody. Dodać sól, pieprz, mieloną paprykę i przecier pomidorowy.  Dusić kolejne 10 minut.  Spróbować i w miarę potrzeb jeszcze doprawić (można dodać odrobinę cukru i sok z cytryny). Filety rybne posolić, oprószyć mąką, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej,  smażyć  na małym ogniu do zrumienienia. Układać  warstwami: warzywa - ryby - warzywa. Danie doskonale smakuje

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Muszle faszerowane po meksykańsku 105

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Apetyczne , ładnie prezentujące się na stole duże muszle makaronowe wypełnione farszem z mięsa mielonego i warzyw. Mogą być podawane na ciepło jako danie obiadowe lub na zimo jak przystawka. Podając na ciepło np. podczas przyjęcia muszle farszem możemy napełnić dzień wcześniej a przed podaniem posypać mozzarellą i zapiec. Składniki: 250g makaronu muszle 500g mięsa mielonego(...)pasty chili 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól 2 łyżki masła Przygotowanie: Muszle ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu , odcedzić , osuszyć. Cebule obrać , warzywa umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć warzywa , dodać mięso ,smażyć na rumiano. Wlać przecier pomidorowy , doprawić pastą chili , paprykami w proszku oraz solą , wymieszać. Farszem napełnić muszle

Szczyptachili
COTTAGE PIE CZYLI ZAPIEKANKA WIEJSKA 326

oryginale przyrządzana z mielonej wołowiny (u mnie z mięsa mielonego mieszanego), warzyw i warstwy puszystego puree  ziemniaczanego .  Danie syte i pożywne.  Z powodzeniem możemy podać  ją  jako danie obiadowe. Warstwa mięsna : 0,7 kg mięsa mielonego  1 cebula 1 marchewka 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia 200g groszku konserwowego(...)ząbek czosnku odrobina wody lub bulionu olej do smażenia Wykonanie : Posiekaną drobno cebulę, czosnek i startą na tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną bulionu i smażymy całość ciągle mieszając ok 15 minut. Warstwa ziemniaczana : 700 g ziemniaków 5 dkg masła 100 ml mleka 50g sera żółtego

Walijskie Pichcenie
"Jeż" twarożkowy 125

rzodkiewki     pół ogórka gruntowego     2 łyżki szczypiorku     2 łyżki kwaśnej śmietany     sól, pieprz świeżo mielony   Przygotowanie:   Warzywa pokroić w drobną kostkę. Twaróg połączyć ze śmietaną. Dodać sól, pieprz i warzywa. Dokładnie wymieszać. Uformować jeżyka. Uszka zrobione są z połówek ogórka. Nosek i oczka z kolorowego

Amatorka kuchenna
Botwinka buraczkowa fit 88

Lubię smak świeżych warzyw i kiedy sezon w pełni ciesze się nimi, przygotowując różne smakołyki. Botwinka młoda idealnie komponuje się z buraczkami więc dzisiaj taka kompozycja smaków.  To jedna z najszybszych botwinek gdyż przygotowana z ugotowanych wcześniej buraków. Polecam jest pyszna.  Botwinka buraczkowa fit  Składniki :  1 duży pęczek botwinki  380 g ugotowanych(...)buraczków czerwonych  1 duża marchewka 1 duża pietruszka kawałek selera kawałek pora 5-6 łyżek zakwasu z buraków 2 ząbki czosnku woda sól himalajska pieprz świeżo mielony   Przygotowanie : Warzywa obieramy, kroimy w plasterki bądź kostkę wg uznania. Botwinę płuczemy i siekamy.  Do garnka przekładamy marchewkę, pietruszkę, seler, pora - zalewamy wodą (powinna porządnie przykrywać warzywa), solimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z cukinią, papryką oraz mielonym mięsem 309

paprykę i cukinię, za którą tęskniłam całą zimę. Teraz mogłabym ją jeść cały czas :) Na szczęście to bardzo wdzięczne warzywo i można ją łączyć z wieloma różnymi dodatkami. Oprócz wspomnianej już papryki, towarzyszyły jej pomidory, makaron, mielone mięsko z kurczaka oraz natka pietruszki. Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo, czyli tak, jak lubię najbardziej. Teraz, gdy stragany uginają się(...)letni posiłek. Makaron z warzywami i mięsem mielonym porcja dla 4 osób Będziemy potrzebować: 1 niezbyt dużą cukinię 1 czerwoną paprykę 1 cebulę 1 puszkę pomidorów (lub koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory) 1 pęczek natki pietruszki ok. 450 g mielonego mięsa z kurczaka/indyka 400 g makaronu przyprawy: sól morską, świeżo mielony czarny pieprz, 1 płaską łyżeczkę cukru

Ratunku obiad