mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:5/458)

Kolejne roladki, tym razem z mięsa mielonego 239

Roladki z mięsa mielonego z warzywami (przepis na 12 niewielkich roladek) Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka/indyka 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3-4 niewielkie ogórki konserwowe 1/2 cukinii 1/2 papryki przyprawy: zioła prowansalskie (lub inne ulubione, np. majeranek lub tymianek), sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1-2 łyżki(...)osób): 3-4 ziemniaki ok. 25 dag pieczarek przyprawy: sól morska, zioła (te same, których użyliśmy do mięsa) Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą, dość zwięzłą masę, odstawiamy na czas krojenia warzyw do lodówki. Ogórki, paprykę i cukinię kroimy w zbliżonej długości grube słupki. Na płaskie powierzchni rozwijamy kawałek folii aluminiowej lub spożywczej

Ratunku obiad
Pasztet bez wątróbki 182

wywarze. Wsadzenie mięsa do wrzątku powoduje szybkie zamknięcie porów mięsa i cały smak zostaje w środku. Gotujemy do miękkości. Bułkę moczymy w mleku. Ostudzone mięso mielimy wraz z warzywami. Ja mielę dwukrotnie. Bułkę tez przepuszczamy przez maszynkę, żeby wszystko miało jednakową konsystencję. Do masy dodajemy drobno posiekane, ugotowane wcześniej grzyby oraz bardzo drobno posiekaną część słoniny. Masę mieszamy z żółtkami

ladykitchen
Zupa meksykańska, czyli miska troskliwego ciepła na zimowe mrozy 201

Potrzebujesz: 2 cebule 4 ząbki czosnku olej 500g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1,5 łyżeczki mielonej papryki wędzonej/ 1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 500ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki płatków chili(...)garnku, w którym zamierzasz ugotować zupę rozgrzej ok.3 łyżek oleju. 2. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek w plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju. 3. Do zeszklonych warzyw dodaj obie mielone papryki i przemieszaj, smażąc jeszcze przez ok. 30sec. 4. Do garnka dołóż mielone mięso i smaż, często mieszając, aby je porozdzielać/ rozdrobnić. 5. Całość zalej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasztet z cukinii dla alergika 171

CUKINIĄ możecie znaleźć u: Dominiki: Cukinia z warzywami i mięsem mielonym w tortilli Karoliny: Słodkie placuszki cukiniowe Pauliny: Zapiekanka z cukinią Alicji: Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i warzywami Jeśli chcesz do nas dołączyć, możesz napisać wiadomość, albo komentarz albo oznaczyć swoje zdjęcie na instagramie #akcjacukiniowa   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 260

łatwo. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) Mięso: 4 kotlety jagnięce z kością (comber) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu rzymskiego cząber świeży sól morska świeżo mielony pieprz Karmelizowane warzywa: 4 marchewki 2 pietruszki kilka-kilkanaście ząbków czosnku (nieobranych) sól morska świeżo mielony pieprz duża stołowa łyżka miodu 12 małych młodych ziemniaków WYKONANIE Mięso z każdej strony(...)mięso musi mieć temperaturę pokojową. Gotujemy młode ziemniaki. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Warzywa kroimy wzdłuż na ćwiartki albo ósemki. Naczynie do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warzywa i nieobrane ząbki czosnku. Obficie skrapiamy wszystko oliwą z oliwek i posypujemy sola morską oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy warzywa. Wkładamy do piekarnika, a po 20 minutach pieczenia polewamy

OstryKęs
Meksyk we własnej osobie - Enchilada w formie tortu 221

tort nie zawsze musi być słodki. 3 tortille o śr. 24 cm 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 2 pomidory 400 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 150 g żółtego sera (w plastrach) 200 g czerwonej fasoli 250 g warzyw na patelnię Hortex 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, Pieprz, Zioła prowansalskie, chili pieprz cayenne(...)minut. Dodajemy podsmażone warzywa z patelni, przeciskamy czosnek przez praskę.  Przyprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i pieprzem cayenne, ziołami prowansalskimi. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Na tej samej patelni (po cebuli, papryce i pomidorach) smażymy do miękkości warzywa na patelnię. W tortownicy układamy torcik następującymi warstwami: placek tortilli, połowa mięsa mielonego, pieczarki, 3 plastry sera

VioletoweKucharzenie
Super mielone zapiekane w piekarniku z warzywami 229

składniki 1 opakowanie mięsa mielonego 1 por 1 pęczek rzodkiewki 1 duże jajko     przygotowanie mielone włożyć do miseczki dodać bułkę tartą

Moje Wyroby
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 221

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :)  Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo

Walijskie Pichcenie
Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 216

Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym... Okrągłe, złociste i soczyste kotlety mielone. Z dodatkiem ryżu, marchewki i kapusty pekińskiej. Doprawione aromatyczną natką pietruszki. Zapieczone w sosie pomidorowym. Pyszny, domowy obiad. Smacznego!   Składniki: Kotlety: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 100 g białego ryżu (u mnie 1 woreczek); 1 średnia marchewka; 1/2 małej kapusty

Gospodyni Miejska
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2048

krytyka kulinarnego :)Taka zapiekanka idealnie nadaje się na chłodne, zimowe dni. Rozgrzewa i dodaje energii na resztę dnia. Smacznego!Składniki:8 ziemniaków250 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe)250 g mrożonych warzyw (brokuły, marchewka, fasolka szparagowa, groszek)sól, pieprz2 cebule200 ml śmietany 18%20 dag żółtego sera1 jajkoszczypta chilizioła prowansalskieszczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka masła Wykonanie:Jedną(...)smażyć do czasu, aż zmieni kolor, a woda odparuje. Doprawić do smaku, dodać zioła i wymieszać. Warzywa rozmrozić i podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami.Śmietanę wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka muszkatołową

Pasja Smaku
Cukinia nieco bardziej wykwintna, czyli sposób na niedzielny obiad 246

kwestii cukinia, ponieważ można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów. Dziś przedstawiam mój pomysł na cukinię faszerowaną. Idealne danie na niedzielny, leniwy obiad. Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Będziemy potrzebować: farsz mięsno pieczarkowy ( link do przepisu ) 1 dużą i najlepiej dość szeroką cukinię 1 sporą, czerwoną paprykę 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka(...)Doprawiamy do smaku przyprawami: solą, pieprzem, mieloną słodką papryką, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem. Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy i całość mieszamy. Zostawiamy na ogniu jeszcze chwilę, w razie potrzeby redukujemy sos, by nie był zbyt rzadki. Tak przygotowane nadzienie nakładamy do łódeczek z cukinii. Cukinia gotowa do włożenia do piekarnika Obie połówki warzywa umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy

Ratunku obiad
Warzywny sos kuzynki Dorotki (na zimę bez octu - do mięs, na kanapkę, pizzę itp) 314

stosować jako zdrowsza alternatywa dla ketchupu. Taki sos nadaje się jako dodatek do mięs, na kanapki, na pizze, może również podkręcać smak sosów pomidorowych. Dzięki temu, że warzywamielone, a nie miksowane, stryktura sosu jest ciekawsza. Gorąco polecam ten przepis... jak tylko spróbowałam sosu i dostała przepis od razu zrobiłam porcyjkę:-) Składniki: 3 kg obranych ze skórki(...)jabłek (obranych i wydrążonych) 1 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 szkl. ząbków czosnku 4 płaskie łyżki soli opakowanie suszonej bazylii Wykonanie: Wszystkie warzywa obrać, następnie pokroić i zmielić surowe w maszynce do mielenia. (Czosnek dodamy później) Włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 1 h. W przypadku gdy warzywa nam puszczą za dużo wody, należy tą wodę

IMPRESJA SMAKU
Zapiekanki - przepisy 425

ciasta francuskiego z warzywami i mozzarellą 9. Pulpeciki zapiekane z makaronem, papryką, cukinią i rukolą 10. Zapiekanka z tortellini z indykiem i warzywami 11. Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 12. Zapiekanka z bakłażanem, makaronem, brokułem, indykiem i kukurydzą 13. Z apiekanka kebab - gyros 14. Zapiekanka chłopska 15. Bataty, cukinia, papryka, zapiekane z tuńczykiem i mozzarellą 16. Zapiekanka

kruche babeczki
PASZTET Z ZAJĄCA / KRÓLIKA – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – domowy pasztet z sosem żurawinowo-winnym 224

przez maszynkę do mielenia). Ugotowane warzywa, wątróbkę, cebulę oraz namoczoną bułkę także mielimy w analogiczny sposób, z tym, że nie musimy już dolewać wywaru. Zmielone masy łączymy ze sobą i przechodzimy do kolejnego punktu. 8. DOPRAWIENIE MASY (2 min) Mięsno-warzywną masę doprawiamy solą (róbcie to stopniowo i próbujcie), dość sporą porcją świeżo mielonego pieprzu, imbirem (tutaj też ostrożnie

Nerds Kitchen