Meksyk we własnej osobie - Enchilada w formie tortu

Meksyk we własnej osobie - Enchilada w formie tortu

Meksyk we własnej osobie - Enchilada w formie tortu

Tradycyjna meksykańska enchilada powinna być   układana w formie rurek napełnionych farszem. Moja jest w formie tocika. Rewelacyjne warstwy mielonego wołowego mięsa, warzyw i tortilli-  przecież tort nie zawsze musi być słodki. 3 tortille o śr. 24 cm 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 2 pomidory 400 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 150 g żółtego sera (w plastrach) 200 g czerwonej fasoli 250 g warzyw na patelnię Hortex 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, Pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, placki, papryka, warzywa, tortilla, mięso, ser, mięso mielone, pomidor, cebula, pieczarki, słodkie, placek z serem, warzywa na patelnie, czosnek, zupa pomidorowa, torty, tort, mielone pieczarki, czerwona fasola, fasola czerwona, cytryna, duszone, dekoracje, ser żółty, fasola, pietruszka, mielone z warzywami, kuchnia meksykańska, zapiekanki

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.