Pomarańczowa babka z białek

Pomarańczowa babka z białek

Babka jest rewelacyjna. Błyskawiczna w przygotowaniu, aromatyczna i puszysta. Zamiast pomarańczy możemy użyć cytryn i mieć ciasto cytrynowe.  7 białek (210 g)  2 i ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka drobnego cukru ¾ szklanki oleju rzepakowego ¾ szklanki letniego mleka 16 g cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Sok z 1 pomarańczy Skórka otarta z 1 pomarańczy Szczypta soli Polewa: 1 białko (30 g) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku pomarańczowego lub cytrynowego Białka ...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.