mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:10/458)

Gołąbki na okrągło z fetą. 197

Składniki: 1 duża młoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone pomidory. 206

Składniki na 6 - 8  średnich pomidorów. 0,5 kg szynka wieprzowa 1 jajko 1 mała bułka 1 cebula w kostkę , przesmażona 1 łyżka śmietany kwaśnej

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowe klopsiki z szafranową cukinią. 206

Lemon  meatballs with saffron zucchini. Klopsiki-składniki.   40dag cielęciny mielonej 1 bułeczka 1/2 szklanki mleka 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku

Kulinarny karnet Christophera
Cukinia kulista faszerowana. 175

Zucchini stuffed. Składniki. 2 cukinie okrągłe 15 dag mięso mielone wieprzowe 1 cebula 3 pomidory suszone 5 dag ser mozzarella 2 ząbki czosnku tymianek

Kulinarny karnet Christophera
Fusilli z ragu alla bolognese 206

najmniej przez dwie godziny, a najlepiej przez cztery. Należy pamiętać, że jest to sos mięsny, do którego Włosi jedynie dorzucali warzywa, które mieli pod ręką, nie może więc być w nim za dużo pomidorów Składniki -500 g mielonej wołowiny -2 średnie marchewki -2 łodygi selera naciowego -1 średnia cebula -2--3 ząbki czosnku -50-70 g wędzonego boczku

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić passatę pomidorową (przecier)? 326

gotowy sos do makaronu.  Do czego wykorzystać passatę pomidorową? Passata posłuży Wam jako baza do szybkich sosów do makaronu, wystarczy dodać do niej czosnek, zioła, jakieś warzywa czy mielone mięso. Nie ma lepszej pomidorówki, niż ta z własnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę

Chilli Czosnek i Oliwa
Warzywna zapiekanka 263

szybki  obiad czy na kolacje.Składniki : 1/2 cebuli1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie300g mięsa mielonego z indyka330ml śmietany 30%odrobina seraolejsól, pieprz1 torebka ryżuWykonanie : ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem

Garnkowe fanaberie
Papryka faszerowana z kalafiorem 173

minuty. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekany czosnek, sma\u017cymy ok. p\u00f3\u0142 minuty i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszaj\u0105c.\r","Do warzyw dorzucamy nasze mi\u0119so mielone, doprawiamy je sol\u0105, pieprzem i oregano. Sma\u017cymy ok. 5 minut. W tym czasie \u015bcieramy kalafior na tarce o \u015brednich oczkach. Dorzucamy go do mi\u0119sa(...)marchewkę oraz seler przez ok 3-4 minuty. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekany czosnek, smażymy ok. pół minuty i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszając. Do warzyw dorzucamy nasze mięso mielone, doprawiamy je solą, pieprzem i oregano. Smażymy ok. 5 minut. W tym czasie ścieramy kalafior na tarce o średnich oczkach. Dorzucamy go do mięsa i smażymy

Mostek w kuchni
Spaghetti Bolognese według przepisu Gordona Ramsay'a 1010

możemy nastawić wodę na makaron. Do rondelka wrzucamy wcześniej przyszykowane warzywa. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podsmażamy kilka minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy oregano. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy na patelnie. Na sam środek patelni wrzucamy mięso mielone i mieszamy z warzywami. Ponownie na środek patelni wykładamy

Kolizje Smaków
Calzone 253

dawno obiecałam sobie, że upiekę pieróg calzone i zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem to i tak bym zjadła a potem odchorowała. Przepis(...)oraz mleko z drożdżami. Zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Gotowe ciasto zostawić na 1 – 2 godziny w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Składniki na nadzienie: 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię ½ kg mięsa wieprzowego 2 kostki rosołowe 2 listki laurowe ½ pomidorów krojonych z puszki 1/3 szklanki ketchupu 2 łyżeczki majeranku Sól, pieprz do smaku. Dodatkowo : Jedno rozmącone jajko

Na słodko lub wytrawnie
Pasztet ze śliwką 248

drobiowej250g surowego boczkuPęczek włoszczyzny1 cebula2 ząbki czosnku3 jajka200g suszone śliwkiGarść suszonych grzybówGarść suszonej żurawiny1 bułka kajzerkaPrzyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego Do dużego garnka wkładamy umyte oraz obrane warzywa, cebulę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dokładamy wołowinę i zalewamy zimną woda. Gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Następnie dokładamy(...)wody. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli.W maszynce do mięsa mielimy mięso, grzyby, warzywa oraz odciśniętą bułkę*. Dodajemy żółtka i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Na samym końcu delikatnie dodajemy pianę, doprawiamy do smaku jeszcze odrobiną świeżo mielonego pieprzu i soli. Jeśli mięso jest zbyt suche dodajemy wywaru ( u nas było to około

Kolizje Smaków
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem 223

Muszle nadziane mięsem mielonym z łopatki, z warzywami, doprawione aromatycznym pieprzem syczuańskim i przyprawą z aromatycznych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim,firmy SKWORCU , które miałam przyjemność testować, całość ukryta pod delikatnym beszamelem jest doskonałym daniem na obiad!  Składniki 26 sztuk conchiglioni 1 duży por 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 3 łyżki oliwy 1/2 kg łopatki wieprzowej(...)mąki pszennej 500 ml mleka 3,2 szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku Sposób przygotowania Mięso z łopatki myjemy kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa. Warzywa myjemy,paprykę wydrążamy z nasion kroimy w kostkę razem z cukinią i porem.   W głębokiej patelni lub woku rozgrzewamy oliwę przesmażamy por,  po chwili wrzucamy

Wanilia i Kardamon
Mięso mielone zapiekane w ziemniakach 177

Kolejne danie z ziemniakami w roli głównej, z dodatkiem mielonego mięsa i warzyw.     Składniki: -4 duże ziemniaki -1/2 kg mielonego mięsa -cebula -marchewka -2 kiszone ogórki -jajko -sól, pieprz, pieprz ziołowy -ząbek czosnku W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odlewamy, studzimy i obieramy ze skórek. Kroimy wzdłuż na połówki i wydrążamy środki. Mięso przyprawiamy

Maminek kulinarny
Makaron garganelli z białym ragu i warzywami 230

garganelli Na ragu: 200 g mielonej cielęciny 1 marchewka ¼ cebuli ¼ łodygi selera ¼ szklanki białego wina 2 łyżki oliwy Sól, pieprz, warzywko do smaku, 1 liść laurowy, 1 liść szałwi 1 duża cukinia( lub 1 ½ małej) Garść słodkiego zielonego groszku Parmezan e płatkach  Na oliwie zaszklić warzywa pokrojone w kosteczkę, dodać mięso mielone i mieszać(...)możne być suche i musi być przykryte sosikiem. W osobnym garnuszku ugotować al dente pokrojoną w kostkę cukinię i groszek. Ugotować makaron al dente, wymieszać z sosem i warzywami, posypać parmezanem.  Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Leczo z cukinią i mięsem mielonym 163

kawałki. Pomidory nakroić na krzyż, zalać wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać mielone mięso. Smażyć, co jakiś czas mieszając. Podczas smażenia, mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie dodać papryki. Całość chwilę smażyć. W międzyczasie, z młodych cukinii odciąć końcówki i pokroić(...)pieprzem cayenne. Gotować kilka minut. Na sam koniec wlać przecier pomidorowy. Gotować, aż do miękkości warzyw. Gotowe leczo podawać ze świeżym pieczywem lub ugotowanym ryżem.  Podsmażanie mielonego mięsa i warzyw Pomysł na przepis STĄD

Ugotować