Wiosennych makaronów ciąg dalszy. Dziś zapraszam na makaron garganelli z białym ragu i warzywami. Ragu to nic innego jak sos boloński, natomiast białe ragu to sos boloński bez pomidorów. Moje ragu przyrządziłam z mielonej cielęciny, jest “lżejsze” i lepiej komponuje się z warzywami. Przepis znalazłam w książce “Le buone paste italiane”. Złocisty makaron garganelli wyglądem przypomina pióro, a wywodzi się z regionu Emilia-Romania. Kształt swój zawdzięcza składaniu i ... czytaj dalej...
Ale śmieszny makaron, pierwszy raz taki widzę.Ale danie wygląda mega, mega, mega apetycznie! Pychotka :)
Domi, dziekuje za mile slowa)) Ja tez pierwszy raz jadlam ten makaron, jest badzo smaczny( to marka Barilla) z typu tych "swiezych"- pasta fresca, ktore krocej sie gotuje (5-8 min, w zaleznosci od makaronu. Udalo mi sie upichcic bardzo lekkie i szybkie wiosenne danie. pamietaj o cielecinie... tutaj bedzie o wiele lepsza niz wolowina czy wieprzowina..)