Makaron garganelli z białym ragu i warzywami

Makaron garganelli z białym ragu i warzywami

Makaron garganelli z białym ragu i warzywami

 Wiosennych makaronów ciąg dalszy.     Dziś zapraszam na makaron garganelli z białym ragu i warzywami. Ragu to nic innego jak sos boloński, natomiast białe ragu to sos boloński bez pomidorów. Moje ragu przyrządziłam z mielonej cielęciny, jest “lżejsze” i lepiej komponuje się z warzywami. Przepis znalazłam w książce “Le buone paste italiane”.  Złocisty makaron garganelli wyglądem przypomina pióro, a wywodzi się z regionu Emilia-Romania. Kształt swój zawdzięcza składaniu i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, warzywa, mielone, sosy, sos do makaronu, groszek, cukinia, mięso, seler, pomidor, cebula, marchewka, zielony groszek, ciasto, słodkie, mięso mielone, mielone z warzywami, mielone mięso z warzywami, sos do mielonego , makaron na słodko, ciasto z bezami, gotowana marchewka, słodkie ciasto

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Domi w kuchni, 13 maja 2012 01:37:59

Ale śmieszny makaron, pierwszy raz taki widzę.Ale danie wygląda mega, mega, mega apetycznie! Pychotka :)

sofieta, 13 maja 2012 01:50:37

Domi, dziekuje za mile slowa)) Ja tez pierwszy raz jadlam ten makaron, jest badzo smaczny( to marka Barilla) z typu tych "swiezych"- pasta fresca, ktore krocej sie gotuje (5-8 min, w zaleznosci od makaronu. Udalo mi sie upichcic bardzo lekkie i szybkie wiosenne danie. pamietaj o cielecinie... tutaj bedzie o wiele lepsza niz wolowina czy wieprzowina..)