mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:16/458)

Pieczeń Rzymska z Pieczarkami 152

zimno.       Może być daniem głównym obiadu lub dodatkiem  do śniadania/kolacji.   Jest też sporym polem do popisu w komponowaniu mięsa z innymi warzywami. Składniki: mięso mielone (ja użyłam wieprzowego z łopatki)1kg cebula 200g pieczarki 300g czosnek 3 ząbki jaja gotowane na twardo 2 szt = 100g jajo surowe do mięsa

IzaGotuje
Placuszki z cukinii i ziemniaków 218

Te placuszki polecam podać z sosem tzatziki - smakują rewelacyjnie!Składniki (na ok. 10 sztuk):1 cukinia (u mnie 300 g)4 ziemniaki1 mała cebulka2 jajka4 łyżki

Kuchnia domowa Ani
Serbska zupa ziemniaczana 187

warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i całość gotujemy około 25 minut. Czas gotowania może się troszkę zmienić w zależności od ziemniaków. Warzywa muszą być miękkie, ale się nie rozwalać. W między czasie kroimy w drobną kostkę cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek i po chwili mięso mielone. Rozdrabniamy mięso. Całość smażymy, aż mięso się zarumieni. Pod koniec smażenia dodajemy słodką i ostrą paprykę. Na około 5 minut przed końcem gotowania, czyli jak warzywa będą już prawie miękkie, dodajemy do zupy mięso z cebulą. Całość mieszam, dodajemy tymianek, doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy około 5 minut. Gotowe, pyszne i rozgrzewające. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Zapiekanka z pieczonymi warzywami, kaszą i fetą 178

sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Buraki i czarną rzodkiew obrać i pokroić w dużą kostkę, po czym przełożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika, skropić olejem, wymieszać i włożyć do piekarnika na 60 minut. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Po 30 minutach pieczenia warzyw dodać do nich(...)Ugotowaną kaszę przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, dodać pomidory w puszce, świeżo mielony pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich, po czym delikatnie wymieszać. Upieczone warzywa posypać delikatnie solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszać i wyłożyć na kaszy. Słony ser lub fetę pokroić w dużą kostkę. Połowę sera wsypać na warzywa i delikatnie z nimi wymieszać, pozostały ser ułożyć

Passions hobbies life
„Ryż” z kalafiora z mięsem mielonym i warzywami 191

podgrzewamy łyżkę oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy i dodajemy pozostałe warzywa. Całość smażymy około 5 minut co chwilę mieszając. Dorzucamy mięso i przyprawy: sól, pieprz, łyżeczkę słodkiej papryki, ½ łyżeczki ostrej papryk, ½ łyżeczki oregano i łyżeczkę mielonej kolendry. Dodajemy również żurawinę, mielone migdały i wiórki kokosowe. Smażymy do momentu usmażenia mięsa. Na sam koniec

Kolizje Smaków
Leczo 118

kiełbasy podwawelskiej 2 czerwone papryki 1 średnia cukinia 2 średnie cebule ok 350 ml domowego przecieru pomidorowego lub dwa duże pomidory sól pieprz papryka mielona 4 łyżki oleju roślinnego Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy do zeszklenia. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli(...)Dodajemy połowę przecieru pomidorowego. Cukinię kroimy w kostkę (nie obieramy) i dodajemy do papryki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy gdy warzywa zmiękną. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego i dusimy razem jeszcze przez około 5-10 minut. Leczo SMACZNEGO

peggiwkuchni
Bulion wege z makaronem z naleśników, Fusilli Jerry (Seinfeld) 231

pietruszka Warzywa obierz i pokrój w większe kawałki. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane i olej. Podsmaż pokrojone warzywa przez ok. 10 minut, co jakiś czas zamieszaj. Dolej wody (ok. 3 l), dodaj ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, lubczyk, wędzoną paprykę, trochę soli, część posiekanej natki pietruszki i gotuj do miękkości warzyw. Dopraw jeszcze jasnym sosem sojowym, świeżo mielonym

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa warzywna z makaronem i płatkami owsianymi 151

łyżki oleju rzepakowego sól do smaku Sposób przygotowania: Do garnka z gotującą się wodą wkładamy seler, pietruszkę i marchewkę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny mielony. Gotujemy aż warzywa będą prawie miękkie - wtedy dokładamy mrożoną włoszczyznę i marchewkę z groszkiem. Po kilku minutach posiekany por, a po chwili pokrojoną w kostkę paprykę i obrane ząbki czosnku. Cebulkę

Kolorowy Przepisownik
Cannelloni z mięsem mielonym + film 139

sól przepis Pora kroimy w krążki ,a marchewkę w kostkę. Mięso mielone wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę , dokładnie rozdrabniamy i smażymy, dodajemy pokrojone warzywa marchew, pora . Nadzienie doprawiamy szczyptą mielonego imbiru pieprzu i soli , dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodajemy suszoną kolendrę. Rurki cannelloni ( moje nie wymagały wstępnego gotowania ) nadziewamy przygotowanym

Smakowite Dania
Środa: Pulpety Jessicy Alby dla dzieci 161

Jessica Alba „love, love, love to cook”. I rzeczywiście jej to wychodzi, sądząc po pulpetach jakie zrobiliśmy według jej przepisu: są smaczne, lekkie i delikatne. To zasługa warzyw dodanych do mielonego mięsa i sposobu przyrządzenia. Alba zrobiła danie w programie telewizyjnym Marthy Stewart. Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 1/2 szklanki startej cukini 1/2 szklanki startej marchewki

Niedzielny kucharz
Domowy pasztet z żurawiną 216

patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy

Dieta bez mleka
Surówka z kiszonej kapusty - super zdrowa klasyka 145

będziemy go obierać ze skórki (szkoda marnować cenny błonnik). Marchew i jabłko ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę (lub szalotki) pokroić w drobną kostkę. Warzywa oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Całość wymieszać. Podawać po ok. kwadransie od przygotowania - wtedy marchew nasiąknie oliwą i przyswoimy więcej witaminy A. W moim rodzinnym domu w dzieciństwie tę surówkę się słodziło

Weekendy w domu i ogrodzie
PYZY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE MIESEM 162

utartych ziemniaków.  Krok 4 . Mieszamy  ugotowane ziemniaki  z surowymi, jajkiem, mąką ziemniaczaną oraz szczyptą soli i zagniatamy z nich ciasto.   Krok 5. Mięso mielimy (jeżeli mamy warzywa z gotowania mięsa np.marchew , to możemy je zmielić razem z mięsem) . Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na 2 łyżkach masła, mieszamy z mięsem, tartą bułką

Moja Książka Kucharska
ODŚWIĘTNY PASZTET - PRZEPIS RODZINNY 163

pieprz 6 ząbków czosnku sporo majeranku 2 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy  z pokrojonymi pieczarkami.Podgardle kroimy w kostkę .Wszystko razem mielimy: mięso,podgardle,warzywa,grzybki suszone,i pieczarki z cebulką 3 razy.Przyprawiamy,dodajemy jajka i bułkę tartą ,mąkę,wyciśnięty czosnek.Wkładamy do wysmarowanej formy keksowej  i wysypana bułką tarta. Pieczemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FALAFEL ZE SZPIANKIEM I MARCHEWKĄ 120

czerwona, 3 ząbki czosnku, 1 marchewka, 5 dużych liści szpinaku, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne. Wykonanie: Ciecierzycę namaczamy na noc, następnie odcedzamy i przepłukujemy. Mielimy wraz z warzywami w wyciskarce do soków lub blendujemy na gładką masę. Dodajemy przyprawy, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania